آوین ویژه»

میرباقری: جامعه بر مبنای محبت می‌تواند شکل بگیرد و پایدار بماند هوش مصنوعی به خوابگاه‌های دانشجویی نفوذ کرد آینده قیمت دلار در دستان مذاکرات | بازار ارز در دو راهی خوش‌ بینی و تردید مسائل و مشکلات استان زنجان اولویت بندی شود بازگشت ارونوف به تمرینات گروهی پرسپولیس در دوحه سه مزرعه استخراج رمزارز در این شهر کشور خاموش شد چرا انتخاب یک شرکت مالیاتی معتبر اهمیت دارد؟ تمدید قرارداد محمد صلاح با ساعت میلیون دلاری! لایروبی اروند رود برای عراق اولویت ندارد چرا رسانه‌های صهیونیستی از اجرای عبری دختران ایرانی خشمگین شدند؟! خداحافظی این دو بازیکن با پرسپولیس مجلس به کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اوکی داد | اصلاحات اقتصادی آغاز شد نمایش «فصل آلوچه‌های سبز» در جشنواره سانتو دومینگو برای سومین روز متوالی مدارس استان اردبیل تعطیل شد تبریک دختر اردوغان به پدرش: اسد سقوط کرد و اردوغان پیروز شد! + عکس امروز دشمن جنگ ترکیبی را در منطقه راه اندازی کرده است پرداخت عیدی در شب یلدا | کارفرمایان زمستان ۱۴۰۳ را داغ می کنند؟ ناخوش احوالی «پرویز»در باغ وحش ارم

0

۵ برنامه تحولی دانشگاه علامه در حوزه هوش مصنوعی

  • کد خبر : 56376
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱:۲۸
۵ برنامه تحولی دانشگاه علامه در حوزه هوش مصنوعی

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی به‌کارگیری هوش مصنوعی را ابزاری تحول‌آفرین در آموزش، پژوهش و مدیریت دانست و از تدوین برنامه‌هایی برای بهره‌گیری از این فناوری خبر داد.

دکتر شجاع احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار، نوآوری و پیشرفت اقتصادی شناخته می‌شود، گفت: دانشگاه‌ها، به‌ویژه دانشگاه‌های علوم انسانی، نقش کلیدی در شکل‌دهی به آینده جوامع از طریق تولید علم، آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص و یاری‌رسانی به حکمرانی کشور و پاسخ‌گویی به نیازهای واقعی بخش‌های مختلف جامعه و صنعت ایفا می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، عدم تطابق محتوای آموزشی با نیازهای بازار کار، کمبود فرصت‌های مطالعاتی هدفمند، نبود سازوکارهای مؤثر برای هم افزایی نهادی و بین نهادی مانند دانشگاه، جامعه و صنعت را از جمله موانع جدی بر سر راه مرجعیت علمی دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه علامه طباطبائی به‌عنوان دانشگاه مرجع علوم انسانی در ایران، به پشتوانه دانش و تخصص جریان‌ساز اساتید، پژوهشگران و دانشجویان خود در دانشکده‌های اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی، ارتباطات، علوم اجتماعی، مدیریت، الهیات و … راهبردهای ویژه‌ای برای کمک به حل و فصل مسائل و چالش‌های کشور طراحی کرده و آماده همراهی و هم‌اندیشی با برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران کشور است.

وی خاطرنشان کرد: نمونه عینی این همراهی را ما در برگزاری همایش ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس شاهد بودیم. همایشی تخصصی معطوف به ارائه راهبرد برای سیاستگذاری کلان توسعه اقتصادی و اجتماعی این سه گوهر تابناک خلیج فارس بود که نتایج آن معطوف به حوزه عمل در اختیار سیاستگذاران این حوزه قرار گرفت.

احمدوند اظهار کرد: رشته‌های علوم انسانی با توجه به ماهیت بین‌رشته‌ای و توجه به مهارت‌های نرم مانند تفکر انتقادی، حل مسئله و مباحث ارتباطی و ارتباطاتی، نقش مهمی در بهبود حکمرانی و مدیریت جامعه ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: ارتباط مؤثر بین دانشکده‌های علوم انسانی و حکمرانی نه‌تنها به بهبود کیفیت سیاست‌گذاری‌ها و مدیریت جامعه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به عنوان یک نیروی محرکه برای دستیابی به توسعه ملی و ایجاد تحولات پایدار در کشور شناخته و به کار گرفته شود.

نقش هوش مصنوعی در حکمرانی خوب و آینده علوم انسانی

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با اشاره به جایگاه و نقش فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در حکمرانی خوب و آینده علوم انسانی کشور گفت: هوش مصنوعی فراتر از فناوری، ابزاری قدرتمند برای بهبود کیفیت حکمرانی، ارتقای آموزش و ترسیم آینده‌ پایدار برای انسان‌هاست. با این‌حال، بهره‌گیری از این فناوری در حوزه علوم انسانی و مدیریت دانشگاهی با چالش‌هایی مواجه است که نیازمند توجه و برنامه‌ریزی دقیق و حمایتهای نهادهای بالادستی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

احمدوند به‌کارگیری هدفمند هوش مصنوعی در پیشبرد رسالت دانشگاه را ابزاری تحول‌آفرین در آموزش، پژوهش و مدیریت دانست و از طراحی و تدوین چندین برنامه‌ عملیاتی جامع برای بهره‌گیری از فرصت‌های این فناوری خبر داد.

وی در مورد برنامه‌های عملیاتی دانشگاه علامه در این حوزه توضیح داد: در دوره مدیریتی جدید با واقع‌بینی برخاسته از وضعیت موجود و همچنین اکوسیستم دانشگاه علامه طباطبائی، برنامه‌های این دانشگاه بر چند محور کلیدی متمرکز شده‌اند که عبارتند از: برگزاری دوره‌های توانمندسازی و مهارت‌آفرینی از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران، استادان و دانشجویان؛ توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات مانند اینترنت پرسرعت و سرورهای قدرتمند؛ تدوین سیاست‌های حمایتی و اخلاقی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی و حفاظت از داده‌ها؛ طراحی مدل‌های نوآورانه متناسب با نیازهای علوم انسانی و مدیریت دانشگاهی و ایجاد سازوکارهای ارزیابی مستمر برای بهبود سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی.

به گفته سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، تحقق این برنامه‌ها بنا به سیاستگذاری درست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نیازمند ارزیابی و تضمین کیفیت مستمر و روزآمد خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: این اقدامات نه‌تنها به بهبود کیفیت فرآیندهای آموزشی و پژوهشی کمک می‌کند، بلکه دانشگاه را به عنوان یک الگوی پیشرو در استفاده مسئولانه و نوآورانه از هوش مصنوعی معرفی خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=56376

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.