آوین ویژه»

سیاست خودرویی 1980 لهستان در ایرانِ قرن 21 سانس‌های فوق‌العاده هفتمین روز فیلم فجر چهل‌وسوم اعلام شد آزادسازی بیش از ۹۰ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی ورامین مربیان برتر استان مازندران معرفی ‌و تقدیر شدند رونمایی از فراخوان همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران خسارت افزایش هزینه حمل دریایی به صادرات کشور/ ایران، ابزار مصالحه آمریکا و چین می‌شود؟ پویش اهدای خون «مهر فاطمی» در قم برگزار می شود جریمه ۲۳ میلیاردی تاوان حمل لوازم خانگی قاچاق واکسیناسیون ۲ هزار راس دام سبک در رزمایش جهادی دامپزشکی یزد کسب رتبه نخست جهاد دانشگاهی قزوین در رویداد ملی آموزش زبان‌های خارجه ۳۱ عملیات نیروهای لبنانی علیه نظامیان صهیونیست تنها طی یک روز پیام مهم برای سهامداران عدالت اعزام ۲ تیم امداد و نجات هلال‌احمر به منطقه زلزله زده لارستان فارس نقد و بررسی عملکرد «شرکت پست» و «سازمان تنظیم مقررات» هشدار امنیتی به نتانیاهو/ حمله بالستیکی یمن علیه اراضی اشغالی فراخوان سومین جشنواره «عروسک‌خونه» منتشر شد «مرادی» مشاور و مدیرکل حوزه استاندار و روابط عمومی استانداری سمنان شد انجام ۳۵هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی ایلام

0

دانشگاه علامه صدای صاحب‌نظران علوم انسانی را به گوش مجامع جهانی می‌رساند

  • کد خبر : 58756
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۳۳
دانشگاه علامه صدای صاحب‌نظران علوم انسانی را به گوش مجامع جهانی می‌رساند

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به شنیده نشدن صدای صاحب‌نظران ایرانی در مجامع جهانی گفت: ما در دانشگاه علامه طباطبائی سازوکاری تعریف می‌کنیم که این نظریه‌ها وارد ادبیات جهانی شوند.

دکتر شجاع احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برنامه‌های دانشگاه علامه طباطبائی برای ارتقای اثرگذاری بین‌المللی علوم انسانی در منطقه و جهان اسلام با رویکردی آینده‌نگرانه با اشاره به نقش حیاتی دانشگاه‌ها در دیپلماسی علمی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی گفت: دانشگاه علامه طباطبائی با تقویت همکاری‌های بین‌المللی در یک هم‌افزایی نهادی با دیگر نهادهای متولی ترویج بین‌المللی علم و فرهنگ کشورمان نقش مهمی در تقویت دیپلماسی علمی کشور ایفا خواهد کرد.

برنامه‌هایی برای توسعه علوم انسانی بومی و گسترش علوم انسانی جهانی

وی افزود: دانشگاه علامه طباطبائی راهکارهایی همچون ایجاد سامانه‌های مجازی برای تسهیل تبادلات اساتید و دانشجویان، عضویت در انجمن‌های بین‌المللی، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک، همکاری با نشریه‌های معتبر و نمایه‌دار بین‌المللی، جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور، جذب منابع مالی خارجی و … را در دستور کار خود دارد.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: این اقدامات در راستای ایجاد شبکه‌ای پویا از همکاری‌های بین‌المللی علمی و پژوهشی، توسعه علوم انسانی بومی و در عین حال، دارای سهم در گسترش علوم انسانی جهانی خواهد بود.

وی در مورد «علوم انسانی جهانی» توضیح داد: منظور از علوم انسانی جهانی، شبکه علوم انسانی غیر غربی و معطوف به خاص بودگی مسائل ملل گوناگون است. برای مثال در این برنامه گسترش سهم علمی، می‌توان از میراث پربار تمدن اسلامی بهره‌مند شد.

احمدوند با اشاره به حضور صاحب‌نظران فرهیخته در کشور گفت: فراموش نکنیم که در کشور ما صاحب‌نظران بسیار فرهیخته‌ای حضور دارند که دیدگاه‌هایشان در مجامع جهانی چندان شنیده نمی‌شود. با این‌حال ما در دانشگاه علامه طباطبائی سازوکاری تعریف خواهیم کرد تا برخی از این نظریه‌های منسجم و علمی وارد ادبیات جهانی شوند و چهره‌ها، نهادها و مجامع علمی با آن‌ها آشنایی یابند.

وی اظهار امیدواری کرد: با یاری خداوند و حمایت‌های دولت و وزارت علوم و دیگر نهادها و وزارت‌خانه‌های مرتبط، دانشگاه علامه طباطبائی به‌عنوان الگویی موفق در دیپلماسی علمی، الهام‌بخش دیگر دانشگاه‌های کشور شود.

راه‌اندازی رشته مطالعات مهاجرت

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی‌ توجه به موضوع مهاجرت نخبگان را یکی از اقدامات این دانشگاه در جهت مسئولیت‌پذیری و ایفای نقش دانشگاه علامه طباطبائی در کمک به حل‌وفصل مسائل کلان حاکمیتی دانست.

وی راه‌اندازی رشته مطالعات مهاجرت و تأسیس مرکز مطالعات مهاجرت در دانشگاه علامه طباطبائی را از جمله مصادیقی دانست که به‌گفته او می‌تواند اثرگذاری دانشگاه را در پیشبرد امر حکمرانی برجسته کند.

تأسیس دو نهاد حمایتی جدید در دانشگاه علامه طباطبائی

سرپرست دانشگاه علامه‌طباطبائی پشتیبانی نهادمند از پژوهشگران را ضرورتی انکارناپذیر دانست و گفت: ما در جهت حمایت از استادان و پژوهشگران چند اقدام‌ اساسی زیرساختی از جمله تاسیس دو نهاد جدید حمایتی پژوهشی با عنوان‌های «صندوق پژوهش و فناوری» و «سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری» را در نظر داریم.

به گفته احمدوند؛ توسعه کارآفرینی علمی و تجاری‌سازی پژوهش‌ها دیگر برنامه راهبردی دانشگاه علامه طباطبائی در راستای تقویت پویایی و تقویت مرجعیت علمی است.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد، خاطر نشان کرد: دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان قطب علوم انسانی ایران، به‌دنبال ایجاد پیوندی پایدار بین دانشگاه، صنعت و جامعه است.و

وی افزود: دانشگاه علامه طباطبائی از مدت‌ها پیش با اجرای برنامه‌های نوآورانه در حوزه پژوهش و فناوری به دنبال ایجاد تحولی پایدار در اقتصاد دانش‌بنیان بوده است.

احمدوند تأسیس پارک علم و فناوری علوم انسانی کشور در دانشگاه علامه طباطبائی را یکی از جلوه‌های رویکرد توجه به برنامه‌محوری و نشاط‌افزایی علمی در دانشگاه دانست و اضافه کرد: پارک علم و فناوری به‌عنوان حلقه اتصال بین مراکز علمی و بخش تولید و خدمات، نقش کلیدی در تبدیل دانش به فناوری و ارزش افزوده اقتصادی ایفا می‌کند. در این پارک امکاناتی مانند آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز مشاوره تخصصی، ارائه می‌شود که می تواند بسترساز رشد کسب‌وکارهای مختلف فناورانه باشد.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی تعریف و اجرای پروژه‌های استادمحور، برگزاری بوت‌کمپ‌های توانمندسازی، ایجاد استارتاپ استودیوها، ایجاد بسترهای تعاملی میان‌رشته‌ای را از مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد که به‌گفته او با رویکرد اسلامی-ایرانی تحول پایدار در حوزه کارآفرینی و فناوری سازگار است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=58756

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.