آوین ویژه»

تماشای بازی شمس آذر – گل گهر تنها با ۲ هزار تومان لایحه موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با کشورهای اوراسیا در انتظار تصویب مجلس است سهامداران بخوانند | ارزش سهام عدالت سقوط کرد (۱۲ دی) زمینه جذب سرمایه گذاری برای تحقق شعار سال در ارومیه فراهم شود بازار صبح گاهی بورس؛ ورود شاخص کل به کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد شمار شهدای خبرنگار در جنگ غزه به ۱۹۰ نفر رسید جداول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری عوض می شود آزادسازی ۳ منطقه دیگر در «کورسک» توسط روسیه خریدار سکه و دلار غافلگیر شدند؟ خبر مهم درباره پاسخ ایران به نامه ترامپ آغاز ترخیص خودروهای برقی از گمرک النجباء: تماشاچی بودن مایه ننگ است خبر خوش برای پرسپولیسی‌ها/ کاپیتان آماده بازی شد معرفی داوران بخش «کودک و نوجوان» جشنواره تئاتر تهران کتاب سال حوزه برترین‌های خود را شناخت «تحلیل جامعه‌شناختی اعتیاد با تاکید بر آموزه‌های اسلامی» منتشر شد تجاوز گسترده آمریکا به مناطق مختلف یمن غفلت از ظرفیت مشاغل خانگی در ایلام| اشتغال همچنان معضل بزرگ استان است

1

پذیرش دانشجوی پزشکی در صورت نرسیدن بودجه متوقف می‌شود؛ بحران کیفیت آموزش پزشکی

  • کد خبر : 61028
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
پذیرش دانشجوی پزشکی در صورت نرسیدن بودجه متوقف می‌شود؛ بحران کیفیت آموزش پزشکی

معاون وزیر بهداشت گفت: من نگران دانشگاه‌ها هستم و تصور می‌کنم اگر بودجه مورد نیاز افزایش ظرفیت فراهم نشود، پذیرش ۱۴۰۴ را متوقف کنیم. نه تنها ۲۰ درصد را نپذیریم که هیچ پذیرشی نداشته باشیم. 

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید جلیل حسینی امروز در نشست خبری معاونت آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به خبرنگار مهر درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: حدود ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در ۳۰ تا ۵۰ سال ظرفیت پذیرش را به ۸ هزار نفر رساندند ولی از سال ۱۴۰۰ در تغییری ناگهانی قرار شده است که پذیرش دانشجو به ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر برسد و ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در طی ۴ سال دوبرابر شده و دانشگاه‌ها را با مشکل جدی روبرو کرده است.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از این افزایش ظرفیت ادامه داد: این افزایش ظرفیت دانشجویان را با دانشگاه‌ها، کلاس‌ها، آزمایشگاه‌های پر ازدحام مواجه می‌کند و این یک شوک برای دانشگاه‌ها است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه مصوبه افزایش ظرفیت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: راهکار وزیر بهداشت این بوده که به دلیل این‌که مصوبه قانون است، به آن عمل شود. به همین دلیل در سال ۱۴۰۳ پذیرش تا ۱۴ هزار دانشجو و در سال ۱۴۰۴ پذیرش دانشجو تا سقف ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو را خواهیم پذیرفت. ولی دانشگاه‌ها به شدت دچار شوک و سرگردانی هستند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به رایزنی‌های انجام شده برای اختصاص بودجه موردنیاز گفت: با همکاری سازمان برنامه، مشاورین ریاست جمهوری، معاون اول رئیس‌جمهور، وزرای پیشین جلسات متعددی برگزار شده و با تمام نمایندگان در سه ماه اخیر گفتگو داشتیم و هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

حسینی خاطر نشان کرد: بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱.۳ همت بوده در حالی که ما ۳۶ همت نیاز داریم. شنیده‌ها حاکی است که بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار است دو برابر شده و حدود ۲ همت اختصاص داده شود.

وی اظهار نگرانی کرد و گفت: درخواست ما از مجلس این است که دانشگاه‌ها را از شوک و خستگی نجات دهند. دانشجویی که ببیند در کلاس راهش نمی‌دهند، در آزمایشگاه فضای کافی ندارد، در خوابگاه نمی‌تواند بخوابد، در آینده دچار مشکلات روحی خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: من نگران دانشگاه‌ها هستم و تصور می‌کنم اگر بودجه موردنیاز افزایش ظرفیت فراهم نشود، پذیرش ۱۴۰۴ را متوقف کنیم. نه تنها ۲۰ درصد را نپذیریم که هیچ پذیرشی نداشته باشیم.

وی افزود: کدام وزارتخانه‌ای می‌پذیرد در یک بازه زمانی کوتاه تعداد نیروها و خدمات خود را به این میزان افزایش دهد؟ ما اساتید، مسئولین و مدیران خوبی داریم به شرطی که بودجه فراهم شود. ما به بن بست رسیدیم. وقتی در یک دانشگاه کلاس از ۵۰ نفر به ۲۵۰ نفر رسیده است، چه کاری باید انجام داد؟

حسینی با اشاره به کاهش کیفیت آموزش پزشکی گفت: در کیفیت اتفاقاتی در حال رخ دادن است و گزارش‌هایی به ما رسیده که نمی‌خواهم به آنها اشاره کنم ولی نگرانم از اینکه کیفیت آموزش دچار مشکل و بحران شود.

وی در مورد راهکار برای حل این مشکل گفت: اگر بودجه لازم به دانشگاه‌ها اختصاص داده شود، دانشگاه‌ها می‌توانند از ظرفیت‌های دیگر در استان و از طریق قراردادهای دوطرفه استفاده کنند، می‌توانند از بعضی اساتید باکیفیت به طور کوتاه مدت استفاده کنند و مکان‌هایی را برای خوابگاه اجاره کنند تا زیرساخت‌های خودشان ساخته شود. دانشگاه‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند.

وی در پاسخ به مهر که آیا ممکن است سال آینده پذیرش دانشجو انجام نشود، گفت: شما بگویید چه راهکاری خواهیم داشت؟

حسینی درباره پر نشدن ظرفیت رشته‌های دستیاری نیز گفت: ما به دنبال این هستیم که از هر مسیری که مقدور باشد، ضوابط و آئین‌نامه‌ها و مقررات داخلی انگیزه‌ای برای پزشکان برای ورود به دوره‌های دستیاری ایجاد کنیم.

وی توضیح داد: در این زمینه برای هر یک از رشته‌ها کمیته‌ها و کمیسیون‌هایی را با همه دست‌اندرکاران در این حوزه تشکیل دادیم. یکی از آن‌ها در مورد رشته بیهوشی است که اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از اعمال جراحی در بیمارستان‌های استان‌های کشور دچار حادثه خواهند شد؛ چون متخصص بیهوشی به تعداد کافی نداریم. این کمیته حدود ۲ ماه است که شروع به کار کرده است. پیشنهاداتی در این کمیته‌ها ارائه شده ولی امکان تصویب آن‌ها و تهیه منابع آن بعدا مشخص خواهد شد. 

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در مورد رشته اطفال هم کمیته‌ای در حال تشکیل است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61028

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.