آوین ویژه»

ترامپ: زلنسکی از سرنوشت نیمی از کمک ها به اوکراین بی خبر است پوستر فیلم «اسفند» رونمایی شد شهید سلیمانی چهره‌ای ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است قصه پرغصه ساخت یک نماهنگ برنده؛ لطفا به هیئت‌ها اعتماد کنید فصنامه «ماجرا» با میراث از دست رفته نجات بوسنی به ایستگاه سوم رسید نخستین مزرعه خورشیدی گلستان طی ۲ ماه آینده به بهره برداری می رسد ترکیب النصر برای دیدار امشب برابر پرسپولیس اعلام شد خبرنگار پیشکسوت استان مرکزی دار فانی را وداع گفت خبری از بازگشت ساکنان شمال اسرائیل نیست! تقاضا برای خرید پوشاک هر سال بدتر می‌شود / ۵۰ درصد از ظرفیت تولیدی‌های پوشاک خالی است تأکید ماکرون و السیسی بر حفظ تمامیت ارضی سوریه سرمایه‌گذاری برای تولید سرلوحه رویداد صنعت مالی تهران باشد روسیه: به تحریم‌های اروپا پاسخ در خور خواهیم داد خوزستان مقصد بعدی هیات دولت است شرط ایران برای توافق با ترامپ خاطره تلخ هومن حاجی عبداللهی از آخرین دیدار با نویسنده فقید پایتخت مردم کردستان باید به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند میزبانی قم از بسکتبالیست های نوجوان کشور آغاز شد

1

سهیم شدن وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در مزایای «همانندجویی» پایان‌نامه

  • کد خبر : 67779
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
سهیم شدن وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در مزایای «همانندجویی» پایان‌نامه

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان این‌که هیئت‌امنایی شدن ایرانداک در دستور کار وزارت علوم قرار دارد، گفت: هدف این است که وزارت بهداشت،دانشگاه آزاد و… در این هیئت‌امنا نماینده داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۱۳۹۶ قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در سال ۱۳۹۸ نیز آئین‌نامه اجرایی این قانون ابلاغ شد.

آئین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب دچار یک نقص قانونی بود؛ چرا که در آئین‌نامه اجرایی این قانون در توضیح مؤسسه ایرانداک عبارت «ایرانداک و مؤسسات هم‌تراز آن» ذکر شده بود و همین موضوع سبب شد نهادهای مختلف از جمله وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و حوزه علمیه برای «ثبت» و «همانندجویی» پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پروپوزال‌ها نهادهایی موازی با ایرانداک راه‌اندازی کنند.

برای حل این مشکل هیئت‌وزیران در اسفند ماه ۱۴۰۱ این بخش از آئین‌نامه اجرایی را اصلاح و عنوان کرد که «ایرانداک تنها متولی ثبت و همانندجویی پایان‌نامه‌ها است».

مرداد ماه سال جاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی عنوان کرد که با وجود اصلاح آئین‌نامه اجرایی قانون در هیئت وزیران، مشکل نهادهای موازی با ایرانداک هنوز حل نشده و به قوت خود باقی مانده است.

دکتر پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت انجام همانندجویی در پایگاه ایرانداک گفت: طبق قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی همه دانشگاه‌ها باید پایان‌نامه‌ها و رساله‌های خود را در ایرانداک مشابهت‌یابی کنند ولی به دلیل تفسیر از یک تبصره از آئین‌نامه این قانون، یک دانشگاه خاص عنوان می‌کرد که من با ایرانداک مشابهت‌یابی نمی‌کنم و همین مبدا مشکلاتی شده بود.

وی ادامه داد: دو سال پیش ما این موضوع را پیگیری کردیم و این مصوبه خاص در هیئت دولت اصلاح شد. در حال حاضر تمام دانشگاه‌ها نه تنها دانشگاه‌های وزارت علوم، بلکه دانشگاه‌های وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، غیر انتفاعی و … موظف هستند که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های خود را در ایرانداک مشابهت‌یابی کنند.

معاون وزیر علوم با تاکید بر این‌که سازمان بازرسی کل کشور نیز پیگیر این موضوع است، گفت: اگر دانشگاهی این اقدام را انجام ندهد، باید به نهادهای نظارتی پاسخ‌گو باشد و این موضوع به همه دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی خاطر نشان کرد: برخی دانشگاه‌ها این کار را شروع کردند و نمی‌گویم که الان همه دانشگاه‌ها مشابهت‌یابی در ایرانداک را انجام می‌دهند ولی این مشابهت‌یابی‌ها به عدد قابل توجهی رسیده است.

صالحی با تاکید بر اجرای قانون ادامه داد: قانون این‌گونه نیست که ما به دنبال آن‌ها برویم، بلکه آن‌ها موظف به ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در ایرانداک هستند.

وی پیشنهادی در زمینه بهبود انجام مشابهت‌یابی ارائه کرد و گفت: ما در این زمینه یک ایده‌ای داریم و برای اولین‌بار آن را مطرح می‌کنم. ایده این است که هیئت‌امنای ایرانداک مستقل شود. هدف این است که تمامی بازیگران این حوزه و ذی‌نفعان آن؛ از جمله وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی و … در این هیئت‌امنا نماینده داشته باشند.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم؛ از این طریق همه ذی‌نفعان می‌توانند در سیاست‌گذاری‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و بهره‌مندی از مزایای سامانه همانندجو سهیم شوند.

وی خاطر نشان کرد: هیئت‌امنایی شدن ایرانداک در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و امیدوارم که به‌زودی این اتفاق بیفتد که همه ذی‌نفعان خود را در این تصمیم‌گیری‌ها سهیم بدانند و در آن مشارکت فعال داشته باشند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=67779

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.