آوین ویژه»

تنش در مجلس/ رئیس جدید شستا دوتابعیتی است اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گلستان برگزار شد گرمترین سال زمین بعد از انقلاب صنعتی رقم خورد وعده صادق ۳ محاسبات رژیم صهیونیستی را در منطقه تغییر می‌دهد تفاهم‌نامه مشترک اتاق‌های بازرگانی خرمشهر و تهران منعقد شد آسیب دیدگی فرماندار آوج در حادثه رانندگی اسرائیل ورود صلیب سرخ به نوار غزه را ممنوع کرد هواشناسی امروز؛ ۲۱ فروردین| بارش باران و رگبار در دامنه های جنوبی البرز و تهران کنسرت گیتار کلاسیک در نیاوران ادعای آمریکا: حماس از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون، ۱۵ هزار نیرو جذب کرده است پذیرش FATF منجر به بهبود شفافیت مالی و توسعه سرمایه گذاری خارجی می‌شود  آئین معارفه «سجاد برنجی» به عنوان سرپرست فرمانداری ویژه شهریار برگزار شد وزیر میراث فرهنگی: صدای مطالبه میراثی اصفهان در کابینه دولت شنیده شده است حمله موشکی یمن به ایلات کد دستوری استعلام یارانه معیشتی کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد | سرپرستان خانوار عجله کنند عراق و روسیه چندین تفاهم نامه همکاری در زمینه های مختلف امضا کردند افزایش تلاش‌ها برای توقف جنگ اوکراین؛ «ماکرون» به چین می‌رود ایران بر توانمندسازی زنان و دختران در تمام حوزه‌ها تاکید دارد

0

جزئیات طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی اعلام شد

  • کد خبر : 74584
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
جزئیات طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی اعلام شد

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی جزئیات این طرح را تشریح کرد و گفت: دراین طرح فقط به دنبال رضایتمندی دانشجویان هستیم و قرار نیست تغییری ایجاد شود.

دکتر حسین امامعلی‌پور مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات طرح الگوی نوین تغذیه دانشجویی گفت: در سال ۱۴۰۲ بر اساس مطالبه هیئت دولت از وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار شد یک ایده، کار و فکر جدید در حوزه تغذیه اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تغذیه دانشجویی به دغدغه اصلی دانشگاه تبدیل شده و با تمام هزینه هایی که دراین بخش صورت می گیرد، هم دانشگاه، هم دانشجو و هم دولت ناراضی است.

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی افزود: کاری که انجام می شود، متاسفانه نتیجه رضایت بخشی ندارد، بنابراین یک کمیته در سازمان امور دانشجویان تشکیل شد و این کمیته با بهره‌گیری از نظرات جامعه دانشجویی، معاونین دانشجویی و مدیران دانشجویی یک طرحی تحت عنوان «طرح الگوی نوین تغذیه» تدوین کرد که شامل چهار فصل است که یکی ازفصل های آن «مدیریت هزینه» است، تدوین شد.

امامعلی‌پور افزود: این طرح دی ماه سال جاری در شورای معاونین وزارت علوم طرح و تصویب و سپس به سازمان امور دانشجویان ابلاغ شد که این طرح به صورت آزمایشی درچند دانشگاه بزرگ اجرا شود، بنابراین مقررشده است که طرح مذکور در ۶ دانشگاه از تهران و ۶ دانشگاه از استان و شهرهای مختلف از نیمسال دوم اجرا شود.

وی با اشاره به فصل «مدیریت هزینه» از «طرح الگوی نوین تغذیه» گفت: یک بخش از آن به رستوران‌های دولتی باز می گردد که دانشجویان معمولا احساس رضایت بالایی ندارد بنابراین مدیریت هزینه‌ای که در این بخش انجام خواهد شد در خصوص صنعتی سازی آشپزخانه ها، آنالیز غذایی و قراردادهای دانشگاه ها با پیمانکاران و هدفمندی یارانه های تغذیه دانشجویی خواهد بود.

وی ادامه داد: هدف اصلی ما این است که دانشجویان کم برخوردار و دانشجویان مستعد کم برخوردار را بتوانیم حمایت کنیم در بخش دیگر مدیریت هزینه یک مورد دیگری که خیلی مهم است، استفاده از توان بخش خصوصی در ایجاد رستوران‌های مکمل است.

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی افزود: متاسفانه در حال حاضر صفر تا ۱۰۰ حوزه تغذیه در اکثر دانشگاه‌ها به عهده خود دانشگاه است، درصورتی که براساس قوانین بالا دستی بعضی از خدمات باید به بخش خصوصی واگذار شود.

وی با بیان اینکه از اهداف راه اندازی رستوران‌های مکمل، کاهش تصدی گری دانشگاه ها است افزود: دغدغه اصلی هیئت رئیسه دانشگاه ها به جای پیگیری مسائل پژوهشی و آموزشی مسائل تغذیه است.

امامعلی‌پور افزود: راه اندازی رستوران‌های مکمل به ایجاد تنوع و کیفیت منجر می شود، معمولا دانشجویان اعتراض دارند که ما مجبوریم غذای یک یا دو منویی را انتخاب کنیم و تنوعی در منوی رستوان های دولتی وجود ندارد و همچنین به دانشجویان کم برخوردار کمک نمی شود، چرا که دانشجو حتما باید قیمت مشخص شده غذا را پرداخت کرده و سپس غذا دریافت کند.

وی ادامه داد: ما دانشجویانی داریم که واقعا توان پرداخت مبلغی که صندوق رفاه برای غذای دانشجویی تعیین کرده است را ندارند، در رستوران مکمل غذاهایی وجود دارد که دانشجو می تواند غذا را میل کرده ولی هزینه ای پرداخت نکند.

وی ادامه داد: چون وقتی دانشجو در رستوران دانشگاه غذا نمی خورد و در رستوران مکمل غذا می خورد، دانشگاه یک کمک هزینه‌ تغذیه به دانشجو می دهد، بنابراین کمک به دانشجویان کم برخوردار از مزایای رستوران های مکمل به حساب می آید.

امامعلی‌پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۲ دانشگاه برای راه اندازی رستوران مکمل مشخص شده است جلسات مختلفی برگزار کرده ایم و هدف اصلی ما از تدوین طرح مذکور افزایش رضایتمندی دانشجویان است.

وی ادامه داد: وقتی که ما صحبت از طرح جدید می کنیم برخی فکر می کنند که می خواهیم سفره دانشجو را کوچک کنیم، قطعا دراین طرح فقط به دنبال رضایتمندی دانشجویان هستیم و قرار نیست تغییری ایجاد شود تا دانشجو ناراضی شود، بنابراین فکر می کنیم که حضور بخش خصوصی دراین حوزه می تواند به مدیریت دانشگاه‌ها کمک کند.

وی همچنین تاکید کرد: این رستوران های مکمل در کنار رستوران های دولتی ایجاد خواهد شد، این طور نیست که رستوران های دولتی را به حال خود رها کنیم، چون هیچ وقت نمی شود ۱۰۰ درصد دانشجویان از رستوران های مکمل استفاده کنند.

مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی ادامه داد: در برخی از دانشگاه‌ها تا ۶۰ درصد دانشجویان از رستوران‌های مکمل استفاده می‌کنند و ۴۰ درصد دانشجویان از رستوران های دولتی استفاده می کنند هر چقدر به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم بهتر است اما نباید دانشگاه های کوچک را فراموش کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=74584

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.