آوین ویژه»

آخرین تحولات درگیری در منبج در شمال سوریه برخورد مرگبار در تاریکی بامداد هنرمند کرمانشاهی دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شد نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار می‌شود واکنش مصر به حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های نظامی سوریه ترکیب پرسپولیس برای دربی مشخص شد/ تصمیم کارتال برای تغییرات سوانح رانندگی در کرمانشاه ۲ کشته و ۴ زخمی به جا گذاشت پیوند آموزش عالی و آموزش عمومی باید تقویت شود قدرت‌نمایی نیروهای «قسام» با سلاح‌هایی که بلای جان صهیونیست‌ها شده است سرپرست فرمانداری رضوانشهر معرفی شد وحشت تل‌آویو از جبهه کرانه باختری؛ «تسریع ساخت حصار مرزی نزدیک اردن» تأمین زیرساخت‌های سایت‌های نهضت ملی مسکن در اولویت کاری قرار گیرد مهدی شایق نفر اول مسابقات قرآن عراق شد آب ابزار نسل کشی و سلاحی مرگبار در دست اشغالگران معاریو: واکنش مقاومت در راه است آلودگی آب رودخانه چالوس معضل محیط زیستی است دیدار دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور با رهبر انقلاب برخورد با رفتارهای هنجارشکنانه در تمام بخش‌ها باید باشد

0

نوروز و افطار نقشی فرامرزی در وحدت‌آفرینی میان ملت‌ها دارند

  • کد خبر : 88603
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
نوروز و افطار نقشی فرامرزی در وحدت‌آفرینی میان ملت‌ها دارند

وزیر علوم گفت: نوروز و افطار، نقشی فرامرزی و بین نسلی در تقویت هویت، وحدت و ارزش‌های مشترک میان ملت‌ها ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی صراف در مراسم بزرگداشت میراث ناملموس نوروز و افطار که به میزبانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران و با حضور رئیس دفتر سازمان یونسکو در تهران و تعدادی از سفرای خارجی برگزار شد؛ بر اهمیت نوروز و افطار به عنوان دو میراث فرهنگی جهان‌شمول بشری تاکید کرد.

وی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین پرونده‌های ثبت‌شده در یونسکو، که به نوروز اختصاص دارد، با همکاری سیزده کشور، از جمله ایران، آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، قزاقستان، ترکمنستان و مغولستان تدوین شد. این تلاش منجر به ثبت این میراث فرهنگی ناملموس در سال ۲۰۱۰ شد.

وزیر علوم افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران با همکاری آذربایجان، ترکیه و ازبکستان، پرونده مشترک آیین‌های افطاری و سنت‌های اجتماعی-فرهنگی آن را به نمایندگی فهرست میراث فرهنگی ناملموس بشری ثبت کرد و گامی بزرگ برای جهانی‌سازی مراسم‌های فرهنگی و مذهبی این سرزمین پربرکت برداشت.

رئیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: در طول تاریخ کهن، ایرانیان همواره خالق و پیشگام در شکوفایی فرهنگ و تمدن بشری بوده‌اند. ایرانیان جزو تمدنی بودند که با آفرینش نوروز، آمدن بهار طبیعت را جشن گرفتند و این ریشه‌های عمیق تمدنی باعث شد که ایرانیان، اسلام را با آغوش باز پذیرفته و بیش از هر سرزمین و ملت دیگری به گسترش جهانی آن کمک کنند.

وزیر علوم اظهار داشت: همان‌گونه که استحضار دارید، مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاریخ ۲۱ مارس، که مطابق با اولین روز فروردین است، را به عنوان روز جهانی نوروز تعیین کرد. این شناسایی، اهمیت و جهان‌شمولی این جشن را نشان می‌دهد.

سیمایی افزود: به عنوان رئیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران، همواره به دبیرکل و همکارانشان بر اهمیت فزاینده تعامل کمیسیون‌های ملی در سراسر جهان و نقش مهم دیپلماسی عمومی و فرهنگی در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرده‌ام.

وزیر علوم اظهار داشت: در این دوران، دستاوردهای قابل توجهی بدست آمده است، از جمله فعال‌سازی کرسی‌های یونسکو و مراکز نوع دوم و بازسازی رابطه کمیسیون ملی با یونسکو. این دستاوردها نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه و سخت‌کوشی همکاران سخت‌کوش در کمیسیون ملی یونسکو ایران است. در سال جدید، امیدواریم کمیسیون ملی با احیای کمیته‌های ملی و تقویت شبکه‌های شهرهای خلاق و یادگیرنده، چشم‌اندازی الهام‌بخش برای گسترش فعالیت‌های مؤثر در سال نو ارائه دهد.

وی در پایان سخنان خود گفت: امروز، در ماه مبارک رمضان و آغاز نوروز، در این مراسم افطار گرد هم آمده‌ایم تا با بهره‌مندی از برکات دین گرانقدر اسلام، بهار قرآن و معنویت را جشن بگیریم و همزمان، جشن باستانی نوروز را با شادی، مهربانی، صلح و دوستی میان همه ادیان و ملت‌ها استقبال کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=88603

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.