آوین ویژه»

وحدت ملی و جانفشانی مردم منطقه زمینه‌ساز فتح بستان شد ریزش سنگ در محدوده «هزارچم» محور چالوس خبر شوکه کننده بورسی | سهامداران فروشنده شدند سه سارق متهم به عنف در کامیاران دستگیر شدند حریزاوی: اجرای دقیق طرح زندگی با آیه‌ها موجب تحقق جهاد تبیین است درک شایسته ماه مبارک رمضان با کسب آمادگی در ماه رجب اتفاق می افتد 39 کشته و زخمی در حمله تروریستی در شمال شرق مالی انهدام شبکه مافیای قاچاق مواد مخدر در هرمزگان و حکم اعدام برای ۳ متهم تکذیب بازداشت کارکنان دادگستری و دیوان عالی به دستور دادستان گوترش نسبت به حمله اسرائیل به بیمارستان های غزه هشدار داد «در جستجوی برگمان» در خانه هنرمندان تنها ۵ درصد بیمارستان‌های غزه فعال هستند خطر منفی شدن نرخ رشد جمعیت آینده ایران را تهدید می‌کند جزییات تکمیل ظرفیت برای پذیرش فلوشیپ پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد لغزندگی سطح محورهای کهگیلویه و بویراحمد؛رانندگان با احتیاط برانند شهید «سید حسن نصرالله» در نگاه کاریکاتوریست یمنی ۲ طلا و برنز رهاورد فرنگی کاران قم از رقابت‌های ارتش‌های جهان ایستگاه راه‌آهن همدان از پایان هفته پذیرای مسافران خواهد بود

1

ورود موبایل و ابزارهای دیجیتال به آزمون‌های دانشگاه

  • کد خبر : 98946
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۶
ورود موبایل و ابزارهای دیجیتال به آزمون‌های دانشگاه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با پیشرفت فناوری بزودی شاهد روزی خواهیم بود که ورود موبایل به جلسات امتحان آزاد باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی طهرانچی امروز در سخنرانی نوروزی خود در میان مدیران واحدهای دانشگاه با اشاره به اهمیت پایداری در مواجهه با تحولات گفت: برای بقا در این شرایط، باید سریع عمل کرد. باید به سرعت و به صورت آنی از وقوع ضرر جلوگیری کرد همچنین باید مراقب بود که تاریخ و ادبیات فارسی از بین نرود. گروه‌هایی نیز باید برای کارآمدسازی تلاش کنند، در حالی که مدیران باید بر پایداری تمرکز داشته باشند.

وی به نقش هوش مصنوعی در آموزش اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی به عنوان ابزار مکمل باید در آموزش استفاده شود، نه به عنوان ابزار اصلی. در غیر این صورت، تحولی در آموزش رخ نخواهد داد.

طهرانچی همچنین به ضرورت تغییر در روش‌های آموزشی و امتحانی تاکید کرد و افزود: برای ایجاد تحول باید استفاده از موبایل در جلسات امتحان آزاد شود تا اساتید نیز با این تغییر همراه شوند. دانشگاه‌ها باید با تحولات فناوری همگام شوند و شکاف دیجیتالی و تغییر ذائقه‌های اجتماعی؛ چالش‌های پیش روی دانشگاه‌ها است.

وی افزود: «شکاف دیجیتالی» موضوعی است که امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در حالی که تأکید بر عدم استفاده از لپ‌تاپ و وسایل هوشمند در جلسات آزمون می‌شود، جایزه نوبل در حوزه هوش مصنوعی اهدا می شود.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: اگر نتوانیم از علم پشتیبانی عملی دریافت کنیم، علم به کار نخواهد آمد. اقتصاد، با توجه به چهار ویژگی خاص خود، یک بحث ملی است و با توجه به قرار گرفتن اقتصاد ما در تحریم های ظالمانه این موضوع در خطر است.

وی با اشاره به جنگ غزه تصریح کرد: امنیت منطقه‌ای نیز، به دلیل جنگ‌های غزه و فلسطین، به شکل جدیدی درآمده است. همچنین تحولات فناوری شوک‌هایی ایجاد کرده است. با توجه به اینکه در عصر جنگ‌های فناوری به سر می‌بریم، هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی و سایر فناوری‌های نوین به عنوان کلیدهای اصلی زندگی، تأثیرات زیادی داشته‌اند.

طهرانچی ادامه داد: ذائقه اجتماعی نیز به دلیل تحولات اجتماعی و فناوری تغییر کرده است. باید در دانشگاه‌ها به دنبال «دانایی و توانایی» باشیم، زیرا شعار امسال ما «تغییر به دنبال سرعت است».

وی افزود: مسئله مهارت و کارآفرینی از یک سو و دانش از سوی دیگر، موضوعی است که در دانشگاه‌های غربی مورد توجه ویژه قرار گرفته است، اما در وزارت علوم تنها بر دانش تأکید و از این موضوع غفلت شده است. دانشگاه‌ها باید نقش آگاهی‌بخش و تعامل‌پذیر با دنیا را ایفا کنند.

طهرانچی بیان کرد: در ده سال آینده، نیاز به نیروی انسانی به شدت افزایش خواهد یافت و طبق آمار، کمبودهایی در این زمینه احساس خواهد شد، زیرا در راستای ذائقه‌های اجتماعی پیش نرفته‌ایم.رشته‌های زبان و ادبیات فارسی با ۱۸۰ متقاضی و زبان انگلیسی با ۱۰۰۰ متقاضی، از جمله رشته‌هایی هستند که متقاضیان زیادی دارند.

طهرانچی در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: ما در سال پیش‌رو با دو مسئله جدی مواجه هستیم. نخست، موضوعی است که در قالب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و ناظر بر تحول در حوزه تولید است. در این زمینه، مسئولان و سازمان‌های کشور، از جمله دولت محترم، باید اقدامی تحول‌آفرین و متفاوت از گذشته رقم بزنند. با فرهنگ و شرایط پیشین، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان مسیر سرمایه‌گذاری را به سوی تولید هدایت کرد. سرمایه‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که منافع آن در راستای تقویت تولید باشد. بازده تولید باید در مقایسه با بازارهای موازی نظیر مسکن، ارز و سکه، معنادارتر و جذاب‌تر شود. این هدف، جز با ورود دانشگاه‌ها و پر کردن شکاف‌های فناورانه و دیجیتالی که در سال‌های اخیر نیز مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده، محقق نخواهد شد.

وی تاکید کرد: ما باید روش‌های نوین و مدرن تولید را در اختیار جامعه قرار دهیم تا جهت‌گیری اقتصادی کشور به سوی تولید معطوف شود. آب مسیر سربالا را طی نمی‌کند؛ این ما هستیم که باید جهت را تغییر دهیم. این تغییر مسیر، تنها با همت دانشگاهیان، ارائه مدل‌های نوآورانه و ایجاد تحولات در حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان امکان‌پذیر است. این‌ها از جمله مسائل بنیادینی هستند که باید در دستور کار قرار گیرند.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: همچنین، نباید از نقش روزافزون هوش مصنوعی غافل شویم. این فناوری نوظهور یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و فرصت‌هایی است که نظام دانشگاهی کشور با آن مواجه است. ان‌شاءالله دانشگاه آزاد اسلامی، هم‌راستا با شعار سال و در جهت تقویت تولید، دو برنامه راهبردی در سراسر کشور دنبال خواهد کرد تا بتواند به ندای مقام معظم رهبری پاسخ درخوری دهد.

در پایان، وی تأکید کرد که اصلاحات اساس‌نامه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است و این روند، مسیر قانونی و اجرایی خود را طی می‌کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=98946

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.