آوین ویژه»

رحمتی: ابن‌سینا در مباحث فلسفی امروز می‌تواند به ما کمک کند و حرف دارد برلیناله سیاسی شروع کرد؛ اعتراض تیلدا سوینتون و تاد هینز به ترامپ تعدادی از متخلفان بازار خاش نقره‌داغ شدند تهران درگیر شدیدترین خشکسالی ۵۷ سال اخیر؛ درخواست مهم از مردم گسترش دیپلماسی قضایی در مرکز وکلای قوه قضاییه روبیو: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در مذاکرات آتی مطرح می‌شود چهارمین همایش بین‌المللی «الهیات اربعین» برگزار می شود چند کشته و زخمی در درگیری میان تروریست‌ها و افراد مسلح در جنوب سوریه روند صعودی بورس در اولین روز معاملات زلزله بادرود خسارت جانی نداشت؛شیشه تعدادی از خانه‌های روستایی شکسته شد محفل قرآنی امام‌زمانی‌ها در مسجد جمکران برگزار می‌شود خبر خوش مدیر سازمان تأمین اجتماعی به بازنشستگان و مستمری بگیران «تنها گریه کن» برای شبکه افق آماده شد؛ زندگی پر فراز و نشیب مادر بزرگوار یک شهید سه ضلع شورای عالی کار درباره دستمزد ۱۴۰۴ توافق کردند خیز بلند آستریا برای تسخیر بازار‌های جهانی مس کاخ سفید از پیشنهاد جدید ترامپ به زلنسکی خبر داد بخش «گنجینه» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح شد توافق برای رفع فیلترینگ، سخت‌تر از توافق با آمریکا؟!

0

توسعه جذب دستیار آموزشی در واحد «یادگار امام»؛ حرکت به سمت مهارتی شدن

  • کد خبر : 99331
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷
توسعه جذب دستیار آموزشی در واحد «یادگار امام»؛ حرکت به سمت مهارتی شدن

سرپرست معاونت آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد واحد یادگار امام گفت: برنامه آینده ما برای دستیاران آموزشی بر توسعه و رفع مشکلات موجود متمرکز است.

دکتر هادی باقرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامه این مرکز برای دستیاران آموزشی در سال جدید بیان کرد: دو اقدام اصلی در این راستا در نظر گرفته شده است. ابتدا اینکه آموزش حین خدمت برای رفع مشکل کمبود تجربه تدریس در میان دستیاران آموزشی دکتری درنظر گرفته شده است، این برنامه یک دوره آموزشی فشرده در ابتدای ترم اول است که جهت توانمندسازی دستیاران برگزار خواهد شد. گام دوم هم تعیین اساتید راهنما برای همراهی دستیاران آموزشی است. در این طرح هم اساتید باتجربه به عنوان اساتید پشتیبان، دستیاران آموزشی را در طول دوره راهنمایی خواهند کرد و تجربیات و تکنیک‌های آموزشی خود را با آن‌ها به اشتراک خواهند گذاشت.

هیئت علمی وابسته و پیوسته چیست؟

باقرزاده اظهار کرد: دستیار آموزشی یکی از فعالیت‌های مدرسان در دانشگاه آزاد اسلامی است که در قالب هیئت علمی پیوسته یا وابسته تعریف می‌شود. هیئت علمی وابسته به افرادی اطلاق می‌شود که علاوه بر توانایی تدریس، قادر به انجام تحقیقات علمی نیز هستند اما ممکن است محل فعالیت اصلی آن‌ها خارج از دانشگاه باشد. این افراد می‌توانند به‌عنوان اعضای هیئت علمی وابسته به دانشگاه وارد شوند تا از پتانسیل‌های آن‌ها استفاده شود. هیچ محدودیتی برای جذب دانشجویان بین‌المللی به‌عنوان محل فعالیت اعضای هیئت علمی وابسته وجود ندارد. این امر به ما امکان می‌دهد تا از ظرفیت‌های خارج از دانشگاه برای پیشبرد پژوهش (در درجه اول) و آموزش (در مقاطع تحصیلات تکمیلی دکتری) بهره‌مند شویم. به طور معمول از اعضای هیئت علمی وابسته در مقاطع پایین‌تر استفاده نمی‌شود و برای مقاطع کاردانی و کارشناسی، دستیاران آموزشی در نظر گرفته شده‌ است. با گسترش این رویکرد، می‌توانیم سیستم آموزشی را با استفاده از سه قالب (دستیار آموزشی، هیئت علمی وابسته، هیئت علمی پیوسته) توسعه دهیم.

سیستم آموزشیار نیاز به بروزرسانی دارد

وی در ادامه بااشاره به تصریح کرد: بهبود سیستم آموزشیار؛ گامی ضروری برای ارتقای خدمات آموزشی است. در حال حاضر، سیستم آموزشیار جایگزین سیستم قدیمی (سیدا) شده و سال‌هاست که در دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه سیستم آموزشیار در گذشته با مشکلاتی مواجه بوده اما با توجه به پیشرفت‌های فناوری، به‌روزرسانی و بهبود این سیستم ضروری است. به‌روزرسانی سیستم‌ها یک امر طبیعی است و ما نمی‌توانیم به سیستم‌های قدیمی پایبند باشیم، زیرا با نیازهای امروزی و سیاست‌های حوزه فناوری اطلاعات همخوانی ندارند. نرم‌افزارهایی که در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، دائماً به‌روزرسانی می‌شوند و اشکالات آن‌ها رفع می‌شود. بنابراین، تغییر و بهبود سیستم آموزشیار یک ضرورت است و ما باید با این روند سازگار شویم. در جلسات با بخش فنی، درخواست‌هایی برای بهبود رابط کاربری و رفع مشکلات مطرح کرده‌ایم. در مجموع، من این سیستم را مثبت ارزیابی می‌کنم و معتقدم که قابلیت استفاده در سیستم آموزش دانشگاه آزاد را دارد.

توسعه رشته‌های مهارتی و ارتباط با بازار کار در واحد یادگار

معاون آموزشی این واحد دانشگاه آزاد در ادامه افزود: در بحث توسعه رشته‌ها، دانشگاه باید به تغییرات، نیازهای جامعه و صنعت توجه کند و رشته‌هایی که نیاز به روزرسانی دارند را اصلاح کند. در سال‌های اخیر، دانشگاه یادگار تلاش کرده است تا با به‌روزرسانی رشته‌ها و همکاری با بخش خصوصی، دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده کند. در این راستا، دوره‌های مهارتی در حوزه‌هایی مانند کامپیوتر، امنیت شبکه، نساجی و طراحی لباس که پاسخگوی نیازهای جدید جامعه هستند، برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: برای تحقق این هدف، ۵ دانشکده مهارتی راه‌اندازی شده است. با همکاری بخش خصوصی که تمایل به تربیت نیروی انسانی برای بازار کار دارد، رشته‌های مورد نیاز توسعه داده می‌شود. این رشته‌ها در مقطع کاردانی، حدود سه سال است که در این دانشگاه ارائه می‌شوند. هدف اصلی دانشگاه، حرکت به سمت آموزش‌های مهارتی، اصلاح رشته‌ها بر اساس نیازهای جامعه و صنعت و گسترش دوره‌های مهارتی است.

وی در انتها با اشاره به تصمیمات جدید دانشگاه آزاد در اصلاح برخی رشته های تحصیلی بیان کرد: دانشگاه آزاد با اصلاح سیستم آموزشی و جذب اساتید برجسته، در تلاش است تا کیفیت آموزش را ارتقا دهد و با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، فضای آموزشی پویاتری برای دانشجویان ایجاد کند. سیاست دانشگاه واحد یادگار به سمت مهارت پروری است که بتوانیم مهارتهای لازم و مورد نیاز جامعه را درقالب دوره های مهارتی کوتاه مدت ارائه کنیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=99331

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.