آوین ویژه»

محمدرضا هدایتی: چند نسل با صدای استاد خسروشاهی خاطره دارند ارزش دلاری ۴ بورس ایران به ۲۰۰ میلیارد رسید تنبل بودن آنقدر که می‌گویند، بد نیست/ ضریب هوشی تنبل‌ها بالاتر از بقیه افراد است! تغییر ساختار دانشکده‌های دانشگاه آزاد؛ ایجاد دانشکده هوش مصنوعی بحث انتقال پایتخت جدی شد + فیلم زخمی شدن ۲ صهیونیست در تیراندازی کرانه باختری استاندار سمنان منصوب شد بررسی گسترش همکاری مشترک سینمایی ایران و کرواسی جدیدترین تحول در بخش هوانوردی عربستان حماس: اقدام مالدیو علیه صهیونیست‌ها ستودنی است معرفی نمایندگان جدید وزارت فرهنگ در شورای صدور مجوز ساترا دانشگاه آزاد خراسان شمالی در صدر جدول لیگ برتر ووشو جوانان همچنان می‌درخشد ذخیره سازی ۳۰۰ تن میوه طرح تنظیم بازار برای ایام نوروز در خراسان جنوبی بورس به سبز پوشی ادامه داد بازپس گیری روستای الکریم به دست ارتش سوریه و هلاکت دهها تروریست+ فیلم کشف ۱۵۷ کیلوگرم مواد مخدر شیشه توسط مأموران گمرک قرارداد استقرار گمرک در بندر آپرین امضا شد هم‌افزایی مناطق آزاد و قوه قضائیه در جهت تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید

3

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

  • کد خبر : 111419
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، علی اسماعیلی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، روز سه‌شنبه در نشست زیست‌بوم فناوری استان با بیان اینکه خراسان رضوی با وجود دارا بودن رتبه سوم کشور در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، هنوز به تناسب ظرفیت‌های خود نرسیده، اظهار داشت: ظرفیت‌های دانشگاهی و صنعتی استان ایجاب می‌کند که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از این باشد.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای گسترش پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه‌های استان گفت: اکوسیستم نوآوری استان با همکاری دستگاه‌های مختلف در حال شکل‌گیری است، اما یکی از موانع مهم در مسیر رشد، چالش‌های تجاری‌سازی فناوری است که باید هر چه زودتر برای آن چاره‌اندیشی شود.

اسماعیلی افزود: اگر خطوط اعتباری در اختیار استان افزایش یابد، امکان راه‌اندازی شرکت‌های بیشتر نیز فراهم خواهد شد، با این حال سهم فعلی استان در حدود ۱۰ درصد کل کشور برآورد می‌شود و هنوز به تحقق کامل این سهم نرسیده‌ایم.

در ادامه این نشست، عبدالرضا جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد نیز با انتقاد از ساختارهای بروکراتیک موجود گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان فرصتی برای تحول در زیست‌بوم فناوری کشور است، اما اجرای آن در دستگاه‌های اجرایی با موانعی مواجه است که نیازمند نظارت مؤثر مجلس شورای اسلامی است.

وی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد با در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و زیرساخت‌های مناسب، قابلیت تبدیل علم به ثروت را دارد اما سازوکار دولتی و فرآیندهای پیچیده اداری مانع این جریان شده‌اند. حتی اقدامات ساده‌ای مانند خرید ملزومات اداری یا فروش اموال فرسوده دانشگاه نیز با چالش‌های متعدد اداری و نظارتی روبه‌روست.

سرپرست دانشگاه فردوسی با تأکید بر اینکه حجم مکاتبات با نهادهای نظارتی به‌قدری بالاست که انرژی زیادی از مجموعه دانشگاه صرف پاسخ‌گویی به نامه‌ها می‌شود، اظهار داشت: در حالی که دانشگاه باید کانون تولید اندیشه، فناوری و امید باشد، گرفتار فرآیندهای فرسایشی شده که انگیزه را از جوانان می‌گیرد.

وی در پایان با انتقاد از بی‌توجهی به حوزه علوم انسانی گفت: متأسفانه در کنار رشد فناوری، علوم انسانی مورد غفلت قرار گرفته است و این موضوع نیاز به بازنگری و برنامه‌ریزی جدی دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=111419

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.