آوین ویژه»

آلودگی هوای تبریز به خاک و خون کشیده شدن غیرنظامیان در غزه ارتباط حوزه علمیه با مدارس و مساجد افزایش یابد زندگی با آیه‌ها، تفسیر آیه ۸۰ سوره مبارکه مائده حمله موشکی از غزه به قدس اشغالی با گذشت ۴۴۹ روز از جنگ+فیلم پیام تسلیت رئیس سازمان تشکل‌های دینی در پی درگذشت حاج اکبر بازوبند مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی در زنجان خادم برگزیده قرآن و داور بین المللی مسابقات قرآن دار فانی را وداع گفت استقبال از اعتکاف در استان سمنان افزایش یافت آماده‌باش ۸۰۰۰ راهدار برای خدمات‌دهی در بارش‌های ۲۸ استان ویترین تسنیم شماره ۸۱۵ واحدهای کم دانشجوی پیام نور تغییر کاربری داده می‌شوند ترامپ از ایران چه می‌خواهد؟ / افرادی، چون پزشکیان و لاریجانی می‌توانند به توافق کمک کنند آغاز دور جدید اجراهای «امشب به صرف بورش و خون» پویانمایی آیه ۹۶ سوره مبارکه «مریم» حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی در آستانه دهه فجر آغاز بلیط فروشی دیدار استقلال- النصر حرف e در «آیفون ۱۶e» به چه معنا است؟

1

لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

  • کد خبر : 111419
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
لزوم تحول در زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی

در نشست زیست‌بوم فناوری خراسان رضوی، مسئولان پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد با انتقاد از محدودیت‌های بوروکراتیک و نابرابری در تخصیص منابع، بر ضرورت حل موانع تجاری‌سازی علم و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، علی اسماعیلی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی، روز سه‌شنبه در نشست زیست‌بوم فناوری استان با بیان اینکه خراسان رضوی با وجود دارا بودن رتبه سوم کشور در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، هنوز به تناسب ظرفیت‌های خود نرسیده، اظهار داشت: ظرفیت‌های دانشگاهی و صنعتی استان ایجاب می‌کند که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از این باشد.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای گسترش پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه‌های استان گفت: اکوسیستم نوآوری استان با همکاری دستگاه‌های مختلف در حال شکل‌گیری است، اما یکی از موانع مهم در مسیر رشد، چالش‌های تجاری‌سازی فناوری است که باید هر چه زودتر برای آن چاره‌اندیشی شود.

اسماعیلی افزود: اگر خطوط اعتباری در اختیار استان افزایش یابد، امکان راه‌اندازی شرکت‌های بیشتر نیز فراهم خواهد شد، با این حال سهم فعلی استان در حدود ۱۰ درصد کل کشور برآورد می‌شود و هنوز به تحقق کامل این سهم نرسیده‌ایم.

در ادامه این نشست، عبدالرضا جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد نیز با انتقاد از ساختارهای بروکراتیک موجود گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان فرصتی برای تحول در زیست‌بوم فناوری کشور است، اما اجرای آن در دستگاه‌های اجرایی با موانعی مواجه است که نیازمند نظارت مؤثر مجلس شورای اسلامی است.

وی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد با در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و زیرساخت‌های مناسب، قابلیت تبدیل علم به ثروت را دارد اما سازوکار دولتی و فرآیندهای پیچیده اداری مانع این جریان شده‌اند. حتی اقدامات ساده‌ای مانند خرید ملزومات اداری یا فروش اموال فرسوده دانشگاه نیز با چالش‌های متعدد اداری و نظارتی روبه‌روست.

سرپرست دانشگاه فردوسی با تأکید بر اینکه حجم مکاتبات با نهادهای نظارتی به‌قدری بالاست که انرژی زیادی از مجموعه دانشگاه صرف پاسخ‌گویی به نامه‌ها می‌شود، اظهار داشت: در حالی که دانشگاه باید کانون تولید اندیشه، فناوری و امید باشد، گرفتار فرآیندهای فرسایشی شده که انگیزه را از جوانان می‌گیرد.

وی در پایان با انتقاد از بی‌توجهی به حوزه علوم انسانی گفت: متأسفانه در کنار رشد فناوری، علوم انسانی مورد غفلت قرار گرفته است و این موضوع نیاز به بازنگری و برنامه‌ریزی جدی دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=111419

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.