آوین ویژه»

هیچ دستگاهی حق ایجاد مشکل در روند اجرای کریدور ارس را ندارد راهپیمایی ضد صهیونیستی در برزیل در آستانه اجلاس جی ۲۰ هر “نان” در فرابورس ۳۱۷۷ ریال قیمت خورد پاتک شبانه مجلس به بانک مرکزی | افزایش وام ازدواج قطعی شد ساختمان‌های ۴ طبقه یا بالای ۱۰۰۰ متر ملزم به نصب پنل‌های خورشیدی شدند ضرورت حمایت از کسبه و بازاریان نقض آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی؛ یک فلسطینی در حمله به رفح شهید شد آیا دموکراسی کره جنوبی می‌تواند زنده بماند؟ / درس‌هایی از حکومت نظامی اخیر برای دموکراسی آیت الله عبادی زاده: نیروی هوایی ایران تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است «شاپرک خورشید» به تالار هنر رسید دیار مینودری از عطر ۱۰ شهید گمنام عطرآگین شد مراسم تشییع مهدی مسعودشاهی یکشنبه در تالار وحدت برگزار می‌شود عذرخواهی رئیس جمهور کره جنوبی در نطق ۲ دقیقه‌ای؛ حزب حاکم: استعفا اجتناب‌ناپذیر است وزیر راه: زمین بدون زیرساخت واگذار نمی‌شود مراسم جشن ولادت حضرت زینب(س) در حرم حضرت رقیه(س) برگزار می شود ترامپ: طرح من درباره غزه خوب است ولی آن را تحمیل نمی‌کنم! احتمال یخ‌زدگی در برخی از جاده‌های استان مرکزی ۲ نان بخر، یکی بِبَر/ چاقوی اصناف دسته خود را نمی‌برد

1

«جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران

  • کد خبر : 113809
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
«جشنواره شیخ‌بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه‌گذاران

مدیر عامل فن آوا گفت: جشنواره‌هایی نظیر شیخ بهایی می‌توانند سکویی برای شبکه‌سازی، سیاست‌گذاری مشارکتی برای پروژه های بزرگ و ملی باشند، به‌شرط آنکه دولت، تسهیلگری خود را به خوبی انجام دهد.

مسعود زندوکیلی از چهره‌های فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیرعامل هلدینگ فن آوا، در حاشیه نوزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، به بیان دیدگاه‌های خود درباره کیفیت این جشنواره، نقش آن در ارتقای زیست‌بوم فناوری کشور و الزامات کلیدی برای رشد حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی پرداخت.

وی در ارزیابی اولیه خود از این رویداد، جشنواره شیخ بهایی را کاربردی‌تر از بسیاری از رویدادهای فناورانه کشور توصیف کرد و گفت: این جشنواره برخلاف بسیاری از همایش‌ها و رویدادهای مشابه، رویکردی عملیاتی، مأموریت‌محور و مبتنی بر نیازهای واقعی اکوسیستم فناوری دارد.

مدیرعامل فن آوا که برای نخستین بار در این جشنواره شرکت کرده بود، با اشاره به حضور کوتاه خود در چند پنل و ارائه تخصصی، اظهار داشت: سطح مباحث مطرح‌شده و مدل‌های پیشنهادی برای همکاری، بیش از انتظار و نسبت به بسیاری از فضاهای رسمی دیگر، قابل‌اتکا و مسئله‌محور بوده است.

وی با تأکید بر نقش چنین جشنواره‌هایی در شکل‌دهی به تعاملات جدی میان شرکت‌های تحقیقاتی، دانش‌بنیان، نهادهای حاکمیتی و سرمایه‌گذاران خصوصی  بیان داشت: «این جشنواره می‌تواند به‌درستی نقش واسط را ایفا کند. اگر حمایت ساختاری و مستمر از سوی سیاست‌گذاران و مدیران کشور وجود داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که چنین رویدادهایی به بسترهای ماندگار همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در فناوری تبدیل شوند.»

نیاز به نهاد اجرایی برای همراستاسازی ظرفیت‌ها

زندوکیلی با انتقاد از تمرکز صرف بر ستادهای سیاست‌گذار یا نهادهای مقطعی، تصریح کرد:  برای به ثمر رسیدن همکاری‌های چندجانبه در حوزه فناوری، وجود یک نهاد اجرایی و دائم برای همراستا کردن ظرفیت‌ها ضروری است.

وی ادامه داد:  این نهاد باید قابلیت هدایت، هماهنگی و تسهیل پروژه‌های مشترک بین بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی و پژوهشی را داشته باشد.

این فعال عرصه ict افزود:«تنها با هم‌افزایی ظرفیت‌های پراکنده کشور می‌توان به توسعه واقعی رسید. اگر این ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر قرار نگیرند و به یک سو جهت داده نشوند، پیشرفت اتفاق نخواهد افتاد. این هماهنگی و همرسانی، وظیفه حاکمیت است.»

سرمایه‌گذاری مشترک؛ راهکاری برای توسعه عمومی خدمات فناورانه

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، زندوکیلی از تجربه موفق برخی شرکت‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری مشترک یاد کرد و تأکید کرد:  مجموعه فن آوا  نیز آمادگی سرمایه گذاری  در طرح های فناورانه حوزه مرتبط را دارد. به باور وی، سرمایه‌گذاری‌های مشارکتی به افزایش اثربخشی پروژه‌ها، کاهش ریسک و تسریع در ارائه خدمات فناورانه به عموم جامعه منجر می‌شود.

دولت باید تسهیل‌گر باشد، نه مالک

از دیدگاه زندوکیلی، نقش دولت در توسعه فناوری نباید در قالب مالکیت و تصدی‌گری تعریف شود، بلکه باید معطوف به تسهیلگری و ایجاد بسترهای حمایت هوشمندانه باشد. وی با اشاره به تجربه پارک‌های علم و فناوری در واگذاری سهام به نخبگان، این اقدامات را مثبت اما ناکافی دانست و گفت:
 « در برنامه های هلدینگ جذب و حمایت از نخبگان و شرکت های دانش بنیان لحاظ و عملیاتی  شده است. اما این اقدامات باید ساختاری و سراسری شود. دولت باید مسیرهای واقعی مشارکت نخبگان در زنجیره خلق ارزش را هموار کند.»

فقدان زیرساخت‌های قانونی و مالی در حوزه هوش مصنوعی

زندوکیلی در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به چالش‌های ساختاری در حوزه‌هایی چون تأمین مالی، معافیت‌های مالیاتی، و تدوین مقررات هوش مصنوعی، هشدار داد: بدون تدوین قوانین مشخص، شفاف و روزآمد، نه تنها توسعه فناوری دچار وقفه خواهد شد، بلکه ریسک‌های اجتماعی و اخلاقی نیز افزایش می‌یابد.

وی تأکید کرد: کشور برای ورود جدی به عرصه‌هایی چون هوش مصنوعی، نیازمند چارچوب‌های قانونی جامع و راهبردی است و صرف توانمندی علمی یا فنی بدون پشتیبانی حقوقی، نمی‌تواند به تجاری‌سازی مؤثر منجر شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113809

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.