آوین ویژه»

معمای جدید در بازار دلار؛ هت‌تریک ارز در مرز حمایت تاکید بر اخلاق کارگزاران در نخستین نشست دبیران شورای امر به معروف شهر زیرزمینی نوش‌آباد در صدر بازدید گردشگران نوروزی آران و بیدگل تصادف شدید داور قمی لیگ برتری اختلافات شدید میان وزیر جنگ و ارتش رژیم صهیونیستی بالا گرفت کانون سردفتران و اهمال در اجرای صحیح یک مصوبه ضد رانت؟ ارسال بیش از ۱۶ هزار اثر به جشنواره «هفت قلم» دور دوم اجراهای «مده‌آ اجرا نمی‌شود» در تئاتر هامون ۲ کشته و ۵ مصدوم در حادثه رانندگی در محور تربت جام به تایباد بهترین رمزارزهای سال 2025 از دید مجله فوربز ثبت بیش از ۱۴ هزار رویداد ولادت حاصل از چند قلوزایی در کشور بازخوانی تصویر زن در سینمای فیلمساز فقید؛ مهرجویی میان نو و کهنه است نه مدرنیته و سنت تهدید به کنار گذاشتن بازیکنان بزرگ استقلال: اگر جرات دارند، با موسیمانه حرف بزنند دستگیری متهم نزاع منجر به قتل در شهرک صنعتی لالجین دلیل بازداشت مهدی نصیری در مشهد / ماجرا چیست؟ تداوم حملات حزب الله به جولان اشغالی و الجلیل ۲۹۳ تن فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی در مازندران معدوم شد یورش ریال دیجیتال علیه بیت کوین / ریال دیجیتال چگونه موجب کاهش رفاه و بی‌ثباتی مالی می‌شود؟

0

چالش جدید سهامداران با تعدیل فرمول قیمت‌گذاری صنعت بورسی

  • کد خبر : 109417
  • ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
چالش جدید سهامداران با تعدیل فرمول قیمت‌گذاری صنعت بورسی

شنیده شده با پیگیریها و نامه‌نگاریهای انجمن صنفی صنعت پالایش، طی هفته جاری بازگشت فرمول لوبکات به روال سابق، در دستور کار کارگروه تنظیم بازار قرار گرفته است؛ با بازگشت فرمول سابق لوبکات، سود شرکت های روانکار بازار سرمایه دچار افت معناداری شود.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش های دریافتی از سامانه ناشران بازارسرمایه (کدال) نشان می دهد تعدیل قیمت گذاری نرخ لوبکات در گروه پالایشی های روانکار می تواند روند رشد سودآوری این ناشران را در سال سرمایه گذاری بر تولید داخلی دستخوش تغییرات جبران ناپذیری کند.

در بازار سرمایه کشور هم اکنون 4 شرکت نفت بهران، نفت سپاهان، ایرانول و نفت پاسارگاد در زمینه تولید روغن های موتور، گریس، روغن دنده و سایر روانکارها فعالیت می کنند. در این بین نفت بهران بیشترین سهم بازار داخلی و نفت سپاهان بیشترین سهم بازار صادراتی را به خود اختصاص داده اند.

براساس گزارش ها، مصرف سالیانه روانکار در ایران در حدود 700 تا 750 هزار تن است که از این مقدار 150 هزار تن به روغن های صنعتی و مابقی به روغن های موتوری اختصاص دارد.

لوبکات که از محصولات نفتی تهیه شده از پالایشگاه های نفت خام محسوب می شود، ماده اولیه تولید روغن موتور است؛ به طوری که حدود 85 تا 95 درصد آن ها را تشکیل می دهد. به همین دلیل تغییرات قیمت این ماده به شدت روی قیمت تمام شده روانکارها تاثیرگذار است.

موضوع مهمی که می تواند بر آینده این صنعت به شدت تاثیرگذار باشد، بحث قیمت گذاری های دستوری است. کارشناسان معتقدند در صورت اصلاح نرخ لوبکات و همچنین آزادسازی قیمت روغن موتور، می توان انتظار داشت که شرکت های تولید کننده روانکار جایگاه مناسبی پیدا کنند و مردم نیز به جای استفاده از محصولات خارجی، به سمت استفاده از تولیدات داخلی سوق یابند.

در عین حال صنعت روانکار در ایران با چالش هایی مانند تحریم های اقتصادی و نوسانات بازار جهانی نفت مواجه است که می تواند بر تقاضا و عرضه تأثیر بگذارد.

گزارش ها حاکی است، در پی پیگیری ها و نامه نگاری های انجمن صنفی صنعت پالایش، طی هفته جاری بازگشت فرمول قیمت گذاری لوبکات به روال سابق، در دستور کار کارگروه تنظیم بازار قرار گرفته و پیش بینی می شود با بازگشت فرمول سابق قیمت گذاری لوبکات، سودآوری شرکت های روانکار بازار سرمایه دچار افت با اهمیت و معناداری شود.

به نظر می رسد با پیگیری های انجمن صنفی صنعت پالایش و تصمیم احتمالی کارگروه تنظیم‌ بازار، دور جدیدی از بحران های دامنه دار و عمیق تر شدن تنش ها میان شرکت های بزرگ و روانکارها در راه است؛ بحرانی که اگر راهکاری برای حل و رفع آن اتخاذ نشود، سهام شرکت های روانکار در گروه پالایشی بازار سرمایه تحت تاثیر قرارگرفته و در آستانه برگزاری مجامع عادی سالیانه آنها، منجر به خسارت های فراوان به سهامداران شود.

یکی از نکات با اهمیت نمادهای فعال در گروه روانکار بازار سرمایه منفی بودن میزان نرخ رشد سود عملیاتی و خالص اکثر آن هاست که با تعدیل فرمول نرخ گذاری لوبکات می تواند دستخوش تغییرات شدیدی شود. در این صنعت فقط نرخ رشد سود خالص نمادهای «شسپا» و «شرانل» مثبت و به ترتیب 8 و یک درصد بوده است. این درحالی است که نرخ رشد سود عملیاتی هر دو کاهشی بوده است. «شبهرن» و «شنفت» نیز عملکرد ضعیفی در این زمینه داشته اند و هر دو با افت سود خالص و عملیاتی مواجه شدند.

خودروها و وسایل حمل ونقل، بزرگترین بازارهای روان کننده به شمار می روند و روغن موتور، روغن گیربکس، گریس و روغن کمپرسور پرکاربردترین روانکارها در خودرو ها هستند. اندازه بازار روانکار در سال 2024 حدود 44 میلیارد لیتر تخمین زده می شود و انتظار می رود تا سال 2029 این مقدار به بیش از 50 میلیارد لیتر برسد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=109417

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.