آوین ویژه»

بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است قیمت دلار در یک قدمی کانال ۸۰ هزار تومانی (۵ دی) صهیونیست و آمریکا نگران تحکیم روابط ایران و آمریکای لاتین هستند سوال روز بیست و ششم پویش «زندگی با آیه‌ها» در خراسان رضوی دستور اسرائیل به جولانی؛ ترکیه را اخراج کنید! رسوایی جدید در رژیم صهیونیستی / رئیس شورای امنیت داخلی متهم به دریافت رشوه برخورد خودروی سمند با تریلی در آستارا یک فوتی بر جا گذاشت سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاست‌های ایران در توانمندسازی زنان «خدمت بی منت» اولویت کاری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز باشد رشد ۳۱۰ درصدی ارزش معاملات در بازار نوآفرین اقامه نماز عید سعید فطر در حرم مطهر شاهچراغ (ع) پوتین: مسکو با جدیت از منافع ملی و مشروع خود دفاع می‌کند تأکید شهردار کرمانشاه بر زیباسازی شهر در آستانه نوروز پایان دور اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی تاکید بر استفاده از فناوری‌ و ثبات مقررات آزمون‌ها به عنوان اولویت‌های سازمان سنجش سنجش و ارزشیابی علمی و نظام‌مند تضمین کننده آینده علمی کشور است نگرانی صهیونیست‌ها نسبت به حملات موشکی احتمالی یمن و فلسطین کاظمی خبر داد؛ افتتاح ۲۹ طرح نیمه‌تمام آموزشی سیستان و بلوچستان تا مهر آینده

0

فروش دلاری مواد اولیه در بورس کالا به تورم دامن می زند

  • کد خبر : 112581
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
فروش دلاری مواد اولیه در بورس کالا به تورم دامن می زند

عضومجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر نقش حیاتی نرخ ارز در تثبیت فضای اقتصادی کشور، به انتقاد از دلاری فروشی مواد اولیه در بورس کالا پرداخت و سیاست تثبیت ارزی را لازم الاجرا دانست.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تورم عامل است یا معلول آن گفت: بی توجهی به اثر گذاری نرخ ارز بر تورم و عدم تمرکز بر تدابیر مدیریتی در این رابطه منحر به تبعات منفی برای اقتصاد شده است.
وی افزود: وقتی گفته می شود که افزایش نرخ ارز نیمایی منجر به کاهش نرخ ارز بازار ازاد خواهد شد و این اتفاق نمی افتد، همانطور که تجربه دهه 70-80-90 و 1400 همین موارد را نشان می دهد، منجر به کاهش اعتماد مردم به حرف مسئولان اقتصادی می شود.
وی افرود: هر یک درصد افزایش نرخ بازار ازاد ازاد نیم درصد تورم را افزایش می دهد. ضریب همبستگی‌تورم در بازه 19 درصد منتهی به سال 99 همواره پیشران تورم نرخ ارز بوده است.
ایروانی گفت: نسبت نقدینگی به تولید ما در قباس با کشور های هم ترازمون همواره پایین تر بوده است. همچنین افزایش نرخ ارز منجر به محدودیت نقدینگی و فشارد به تولید و تورم می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه مواد اولیه و واسطه 85 درصد واردات کشور را تشکیل می دهد افزایش نرخ ارز مشخصا اهمیت بسیاری دارد، اگر ما نگاه خنثی به پول داشته باشیم این مشکل بیشتر نیز می شود.

هر یک درصد افزایش نرخ ارز منجر به کاهش 3/7 درصدی تقاضای پول ملی می شود

این عضو تشخیص مصلحت نظام گفت: طبق مطالعه که در یک دوره 27 ساله منتهی به سال 96، هر 1 درصد افزایش نرخ ارز 3/7 درصد از تقاضا برای پول ملی را افزایش می دهد که مراقبت از نرخ ارز را بیشتر نشان می دهد.

ایروانی: این ادرس غلط است که بگوییم افزایش نرخ ارز منجر به تقویت صادرات می شود

ایروانی گفت: آدرس غلط در سیاست گذاری ارزی این است که رها سازی نرخ ارز منجر به افزایش انگیزه صادرات می شود. ترجیح بر افزایش نرخ ارز به سایر سیاست ها و روش های موثر حمایتی مستقیم و غیر مستقیم از صادرات یکی از ادرس های غلط است که منافع صادرکنندگان را در این قرار داده است. وقتی میگوییم صادر کننده در اقتصاد ایران یعنی 58 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی که وجود دارد.

بانک مرکزی باید نرخ ارز را تثبیت کند

ایروانی گفت: دولت در یک اقتصاد صادرات محور باید انگیزه های قوی برای صادرکنندگان پیدا کند و در اینجا مسئله بازگشت ارز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: بانک مرکزی باید ارز را تثبیت کند تا بنگاه های تولیدی بدانند با چه ارزی روبرو هستند و بتوانند محاسبه ریسک کنند. رها سازی نرخ ارز با عناوین مختلفی که صورت میگیرد، ان هم در شرایطی که نابازار حاکم است و سفته بازان نقدینگی را به آن سمت میبرند، قطعا درست نیست.
ایرانی گفت: پیش بینی پذیر کردن اقتصاد مهم ترین مسئله است و بایستی سیاست ارامش و تثبیت اقتصادی ان هم به واسطه تثبیت نرخ ارز باید در اولویت باشد.

دلاری فروشی مواد اولیه در بورس کالا عامل افزایش قیمت زندگی مردم شده است

ایروانی گفت: دلاری فروشی ان هم بر مبنای نرخ دلار ازاد که در بورس کالا صورت میگیرد، باعث شده که تمام فراورده ها با نوسانات نامناسبی مواجه است و نرخ مواد اولیه برای مارخانجات دومینوار در حال افزایش است.
وی افزود: عملکرد صادر کنندگان در برگشت ارز حاصل نشان می دهد که در سال 1400، 82 درصد تعهدات سر رسید شده ایفا شده و این در حالی است که این امار در سال 1403 به 56 درصد رسیده است.

پیشنهاد سیاست ارزی/55درصد کشور های دنیا سیاست ارز ثابت دارند

ایروانی گفت: توجه و رعایت هماهنگی و پیوند وثیق‌بین سیاست های تجاری و سیاست های ارزی و پرهیز از جزیره ای عمل کردن باید در دستور کار قرار گیزد. زمزمه ازادسازی واردات کالاهای دارای مشابه داخلی شوک جدیدی به تولید ملی و به شدت تقاضای ارزی را بالا برده و منجر به عدم تعادل جدید ارزی می شود. بایستی واردات مدیریت شده و مرقب سیاست های رهاسازی باشیم.
وی افزود: مثلا ما به تفاوت نرخ ارز رسمی و ازاد از محل کاهش واردات اقلام غیر ضرور به صادر کننده پرداخت شود.
ایروانی گفت: طبق گزارش رسمی اخیر صندوق بین المللی پول، 55 درصدکشور های دنیاسیاست ارز ثابت و یا ثابت منعطف دارند و 35 درصد سیاست ارزی و یا شناور مدیریت شده است.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112581

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.