آوین ویژه»

طلسم شکنی رونالدو مقابل تیم‌های ایرانی دود عجله سیاست‌گذار در چشم خودروسازان؛ تعمیرگاه‌ها شلوغ شد وعده خنکای دوباره در اتوبوس‌های داغ پایتخت بازگشت دوباره رضا رویگری، محمد متوسلانی و عنایت بخشی به سینما خبر خوش رئیس کمیسیون آموزش برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور تمجید ابوعبیده از حمایت بی دریغ نیروهای مسلح یمن از فلسطین فولاد: استفاده از هوش خلاقانه برای حمایت مورد تاکید است روایت یک روز پرحاشیه درشورا؛ از نام‌گذاری ایالت‌های آمریکا به نام شهدای ایرانی تا ماجرای بی پایان صندلی‌ها ۸ هزار تبعه خارجی از استان سمنان طرد شدند پول سهام عدالت در جیب کارمندان دولت! زلنسکی: ملاقات با ترامپ و ماکرون «خوب و سازنده» بود! جشنواره ملی حمایت از تشکل‌های قرآنی مردمی برگزار می‌شود «صدای انسانی» به تماشاخانه ‌سیمرغ رسید اصلاحات مالی در دستور کار شورای شهر عبدالله دوم: کوچاندن فلسطینی‌ها امنیت منطقه را تهدید می کند حملات هوایی سوریه و روسیه به مواضع تروریست‌ها در ادلب+ فیلم هم‌خوانی «ای ایران» اراکی‌ها در عصر عاشورا جزئیات روند قیمتی کامودیتی‌ها در هفته گذشته

0

تامین مالی از بازار سرمایه شتاب می‌گیرد

  • کد خبر : 131518
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷
تامین مالی از بازار سرمایه شتاب می‌گیرد

رییس سازمان بورس گفت: بازار سرمایه می‌تواند با برنامه‌ریزی درست سالانه دست‌کم ۲ تا ۳ هزار بنگاه از مجموع بنگاه‌های کوچک و متوسط فعال در اقتصاد ایران را تامین مالی کند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در آیین رونمایی از اوراق مرابحه کوچک و کوتاه‌مدت با عرضه خصوصی برای تأمین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط با اشاره به تجربیات جهانی در عرصه اوراق مالی اسلامی و هم‌چنین پتانسیل‌های اوراق مالی اسلامی در رفع بحران‌ها، در بازارهای مالی، گفت: اقدامات خوبی را در عرصه طراحی و عرضه اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه ایران شاهد هستیم.

شاخص بورس 13 هزار واحد افت کرد

صیدی افزود: عرضه اوراق صکوک از آرزوهای دیرینه افراد دغدغه‌مند در اقتصاد ایران بوده که اکنون با همت و تلاش کارشناسان و ارکان بازار سرمایه محقق شده است.

کارکردهای شرکت دارایی مرکزی در ساختار بازار سرمایه

حجت‌اله صیدی با تأکید بر اهمیت کارکردهای شرکت دارایی مرکزی در ساختار بازار سرمایه ایران، تاکید کرد: تغییر پارادایم تامین مالی از بانک‌محوری به بازار محوری امکان مناسبی را برای توسعه فعالیت‌های شرکت مدیریت دارایی مرکزی در حوزه تامین مالی فراهم می‌کند.

او افزود: این توسعه می‌تواند حتی به عرضه اوراق صکوک بین‌المللی از طریق شرکت مدیریت دارایی مرکزی منجر شود.

اهمیت شرکت‌های کوچک و متوسط در اقتصاد

صیدی گفت: ما در ایران حدود 50 هزار بنگاه کوچک و متوسط (SME) داریم که حدود 27 هزار شرکت از این میان، فعال هستند که تأمین مالی آن‌ها حائز اهمیت است.

رییس سازمان بورس توضیح داد: در همه‌ جای دنیای تامین مالی، به‌ویژه برای بخش خصوصی، به دلیل داشتن اشتیاق بیش‌تر به توسعه نزد این‌گونه شرکت‌ها، دغدغه مهمی است.

پتانسیل‌های بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط

صیدی با اشاره به نقش مهم شرکت‌های کوچک و متوسط در رشد اقتصادی گفت: ابزار صکوک در بازار سرمایه می‌تواند در خدمت تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط قرار گیرد.

او افزود: بازار سرمایه می‌تواند با برنامه‌ریزی درست، سالانه دست‌کم 2 تا 3 هزار بنگاه، از مجموع بنگاه‌های کوچک و متوسط فعال در اقتصاد ایران را، تامین مالی کند.

نقش ارکان در توسعه و بزرگ شدن بازار سرمایه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه تاکید کرد: ماموریت سازمان بورس تسهیل تشکیل سرمایه است. با تشکیل سرمایه کشور پیشرفت می‌کند و هدف ایجاد رفاه برای مردم محقق می‌شود.

او با اشاره به نقش ارکان در توسعه و بزرگ شدن بازار سرمایه، توضیح داد: در تشکیل سرمایه 2 رکن نقش دارند، ابزارهای سرمایه‌ای و ابزارهای بدهی. در این بین، ابزارهای بدهی در مسیر تشکیل سرمایه نقش مهمی دارند چون به توسعه بنگاه‌ها کمک می‌کنند.

صیدی با اشاره به این‌که تقاضا برای انتشار اوراق مالی اسلامی از قبیل اوراق مرابحه افزایش یافته است، افزود: بازار سرمایه در حوزه انتشار اوراق بدهی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط امکانات بسیار مناسبی را در اختیار دارد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تاکید بر لزوم توسعه ابزارهای تامین مالی در بازار سرمایه، گفت: البته باید همزمان با توسعه این ابزارها، مدیریت ریسک هم مدنظر قرار گیرد.

صیدی در ادامه تاکید کرد: توسعه فعالیت بازار سرمایه در توسعه ابزارهای تأمین مالی از طریق اوراق بدهی، برخلاف تصور برخی، به رشد بازار سهام هم کمک می‌کند.

مرحله تثبیت و مرحله رونق

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اتفاقات رخ داده پس از شروع جنگ تحمیلی 12 روزه، توضیح داد: بورس‌ها در دنیا در این‌گونه مواقع عموما می‌بایست برای بازگشت به شرایط معمول، 5 مرحله را طی کنند.

صیدی در تشریح مرحله نخست از مراحل 5‌ گانه مزبور، توضیح داد: مرحله اول صیانت و حفاظت از سرمایه سهام‌داران است که در بازار سرمایه ایران پس از وقوع جنگ، این مرحله با موفقیت و با هم‌کاری و مشورت متخصصان طی شد.

او ادامه داد: مرحله دوم، فراهم شدن امکان نقدشوندگی بازار است که در بازار سرمایه ایران این مرحله نیز با بازگشایی معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سپس معاملات سهام محقق شد.

او افزود: مرحله سوم نیز رسیدن بازار به تعادل است. این هدف نیز با کمک دولت، بانک مرکزی، نهادهای مالی و… محقق شده و در حال حاضر وارد مرحله چهارم شده‌ایم که مرحله تثبیت است.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: امیدواریم پس از طی مرحله تثبیت، وارد مرحله رونق شویم.

صیدی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ در ماه‌های آینده، فعالان بازار سرمایه، هم از نظر تامین مالی و هم تشکیل سرمایه و هم به لحاظ کسب بازده، دوران پر رونقی را شاهد باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=131518

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.