آوین ویژه»

تراکتور آماده جشن زمستانی در فوتبال ایران کلاهبرداری ۴۰ میلیاردی جوان ۱۸ ساله از بلاگرهای شیرازی این تراشه از بذر توت‌فرنگی کوچک‌تر است / تقویت‌کننده سیگنال ارتباطات فضایی ۴۹۳ مورد سرکشی از خانواده زندانیان استان بوشهر انجام شد «رونین بار»؛ کلیدواژه جدیدترین بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی ساماندهی چاه‌های غیرمجاز راهکار استاندار تهران در حوزه مدیریت آب اکران فیلم‌های کوتاه با موضوع مقاومت در «کاراکاس» تمام شکایات نوروزی حوزه گردشگری استان همدان بررسی شد مسمومیت با قارچ‌های سمی؛ زنگ خطری برای سلامت عمومی بازگشت طوفانی بیت‌کوین/ روند بازار تغییر خواهد کرد؟ روایتگری جنگ از حماسه‌های دلاوران ایران ۵ نفر در اجرای طرح امنیت اجتماعی بخش بسطام دستگیر شدند بانوی بجنوردی در لیگ برتر فوتسال قضاوت می‌کند الجولانی خواستار خارج شدن هیئت تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا شد گراسیموف: آمریکا تمام توافقنامه‌های جنگ سرد را زیر پا گذاشت جدیدترین اخبار از تحولات سوریه و اوضاع فرودگاه دمشق نگاهی گذرا به عملکرد قوه قضاییه در سال ۱۴۰۳ تایید شهادت محمد شاهین از سوی قسام

0

آیا نوسانات بورس تهران نشانه‌ای از رکود عمیق‌تر است؟

  • کد خبر : 2928
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰:۳۳

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صد آنلاین، ارزش معاملات خرد به ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده و صف‌های فروش سنگین به روند نزولی بازار سرعت بیشتری داده است. شاخص کل که در طول چند روز اخیر با افت‌های پی‌درپی روبه‌رو بوده، تا محدوده ۲ میلیون و ۴۱ هزار واحد سقوط کرده است. عوامل مختلفی […]

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صد آنلاین، ارزش معاملات خرد به ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده و صف‌های فروش سنگین به روند نزولی بازار سرعت بیشتری داده است. شاخص کل که در طول چند روز اخیر با افت‌های پی‌درپی روبه‌رو بوده، تا محدوده ۲ میلیون و ۴۱ هزار واحد سقوط کرده است. عوامل مختلفی از جمله نگرانی‌های ناشی از ریسک‌های سیستماتیک، خروج پول حقیقی از بازار، و شرایط اقتصادی کشور از دلایل عمده این وضعیت به شمار می‌آیند.

در این میان، توجه سرمایه‌گذاران به گروه‌های فلزات اساسی و بیمه‌ای افزایش یافته و ارزش معاملات این گروه‌ها رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. در حالی که بازار در بخش‌های دیگر مثل گروه شیمیایی، بانک و خودرویی با توقف مواجه شده است، گزارش‌های اخیر از سوی اداره پژوهش‌های سازمان بورس نشان می‌دهند که مشکلاتی مانند اختلاف نرخ دلار آزاد و نیما همچنان بر بازار فشار می‌آورند. برنامه‌های دولت برای کاهش این ریسک‌ها و جلوگیری از بحران اقتصادی هنوز به نتیجه نرسیده است. با این حال، آیا این نوسانات منجر به بهبود وضعیت در روزهای آینده خواهد شد یا بورس تهران به سمت رکود عمیق‌تری پیش می‌رود؟
ارزش معاملات در بازار اوراق بهادار تهران برای معاملات خرد به رقم ۱۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این موضوع به واسطه صف‌های فروش ایجاد شده در بازار است. شاخص کل نیز افت ۲۴ هزار واحدی را ثبت کرده است تا در مجموع چند روز اخیر کاری بیش از ۷۰ هزار واحد افت را تجربه کرده باشد. رقم شاخص به محدوده ۲ میلیون و ۴۱ هزار واحدی رسیده است.

در بازار روز جاری دو گروه فلزات اساسی و گروه بیمه‌ای مورد توجه اهالی بازار بود که نتیجه آن افزایش ارزش معاملاتی آنها بود. در گروه فلزات اساسی که بیشترین ارزش معاملاتی در بازار روز جاری را داشت رقم ۱۸۹ میلیارد تومان به عنوان ارزش معاملاتی ثبت شده و ارزش معاملات گروه بیمه‌ای نیز ۱۵۲ میلیارد تومان بود. اما گروه شیمیایی، بانک و خودرویی به ترتیب ارزش‌های ۹۲، ۸۱ و ۶۳ میلیارد تومانی را به خود گرفتند که نشان می‌داد بازار این گروه‌ها عملاً متوقف شده است.

در انتهای هفته گذشته وزیر اقتصاد به مواردی اشاره کرد که دولت درصدد کاهش آنها است. همتی در صفحه شخصی خود نوشت که دولت به دنبال کاهش ریسک‌های سیستماتیک، کاهش نرخ سود مؤثر، کاهش قیمت‌گذاری دستوری و کاهش شکاف نرخ ارز نیما و بازار آزاد است. اینها مواردی بود که در صحبت‌های آقای وزیر وجود داشت البته که خیلی از کارشناسان و فعالان بازار از مدت‌ها قبل به این موارد اشاره داشتند اما در نهایت نه تنها جلوی این اتفاقات گرفته نشده بلکه در دولت‌های پیشین به این موارد نیز اضافه شده است و گره روی گره قرار گرفته است.

در همین راستا اداره پژوهش‌های سازمان بورس گزارشی را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که عدم‌النفع صنایع بورسی، ناشی از اختلاف دلار آزاد با نیما، در برخی ماه‌ها از ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز فراتر رفته است.

این گزارش که در پایگاه خبری سازمان بورس منتشر شده است این موضوع را مطرح می‌کند که رقم تقریبی عدم‌النفع ۲۵۷ شرکت فعال در صنایع مختلف بورسی ناشی از فروش ارز صادراتی با نرخ دستوری در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۳ هزار میلیارد تومان و در نیمسال اول سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

تا در مجموع عدم‌النفع دو سال و نیم گذشته رقمی بیش از ۴۱۹ هزار میلیارد تومان ثبت شود.

طبق داده‌ها و صورت‌های مالی شرکت‌های حاضر در بورس تهران صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی، پالایشی، کانه‌های فلزی و سیمان اصلی‌ترین صنایع صادرات محور بازار سرمایه و اقتصاد ایران محسوب می‌شوند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=2928

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.