آوین ویژه»

عادل فردوسی‌پور، رضا قیطاسی و دختری که برنگشت! پایان جنگ اوکراین و روسیه نزدیک است؟ یک‌طرفه شدن جاده چالوس به سمت تهران از ساعت ۱۸ | تردد از تهران به شمال ممنوع شد مناسب سازی فضاهای شهری و اداری در خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد «ترامپ» و «بایدن» وارد کنگره شدند+ فیلم قول زاکانی برای افزایش تراموا در تهران خط و نشان وزیر ترامپ برای کانادا + فیلم وزیر نیرو وارد خوزستان شد پوپک؛ جشنواره‌ای برای بازتاب جهانی خلاقیت کودکان اصفهانی معاون زنان و خانواده رئیس جمهور؛ کنشگر یا سرگردان؟ انفجار شدید منزل مسکونی در بجنورد بر اثر نشت گاز ممنوعیت تحصیل همزمان دانشجویان رفع شد همه ظرفیت‌های گردشگری سلامت در همایش پیش رو معرفی شوند گزارش زنده از ورزشگاه آزادی/ استقلال یک – الشرطه عراق یک مسابقه زندگی با آیه‌ها در کرمانشاه؛ سوال روز هجدهم ترسیم نقش راه تحول دیجیتال در حوزه معدن و صنایع معدنی صدور حکم پرونده فساد چای دبش/ ساداتی نژاد و فاطمی امین مجرم شناخته شدند قیمت دلار در بازار آزاد اعلام شد (۲۳ فروردین)

1

تاثیر پیروزی ترامپ بر بازار سرمایه / تغییرات خارجی مؤثرتر است یا اصلاحات داخلی؟

  • کد خبر : 5546
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، مونا کابلی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی احوالات انتخابات آمریکا پرداخت و گفت: با روی کار آمدن بایدن و معاون او، کامالا هریس، برخی امید داشتند که فشارهای خارجی بر اقتصاد ایران کاهش یابد و شرایط برای بهبود اقتصاد داخلی تسهیل شود. با این حال، هر یک از این رهبران […]

به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، مونا کابلی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی احوالات انتخابات آمریکا پرداخت و گفت: با روی کار آمدن بایدن و معاون او، کامالا هریس، برخی امید داشتند که فشارهای خارجی بر اقتصاد ایران کاهش یابد و شرایط برای بهبود اقتصاد داخلی تسهیل شود. با این حال، هر یک از این رهبران سیاسی ریسک‌های خاص خود را برای اقتصاد ایران به همراه دارند و تفاوت در نگرش‌های اقتصادی آن‌ها می‌تواند بر تعاملات اقتصادی اثرگذار باشد. ترامپ، به‌عنوان فردی کاپیتالیست و ستیزه‌جو، اقتصاد ایران را با چالش‌های متعددی مواجه کرده بود، اما در عین حال آینده روابط تا حدی قابل پیش‌بینی بود. در مقابل، بایدن و هریس با رویکرد مبتنی بر مذاکره، شرایطی فرسایشی را به وجود آورده‌اند که برای بازار سرمایه ایران پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد.

وی افزود: با این حال، تمرکز بر سیاست‌های خارجی به‌تنهایی نمی‌تواند راه‌حل اصلی برای احیای بازار سرمایه باشد. بلکه بهبود وضعیت اقتصادی و رفع مشکلات ساختاری داخلی نیاز به توجه بیشتری دارد. به‌عبارت دیگر، باید به جای انتظار برای تغییرات خارجی، تلاش خود را معطوف به اصلاح و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی داخلی کنیم.

نرخ بهره و تأثیر آن بر سرمایه‌گذاری داخلی

کابلی در ادامه بحث سیاست‌های اقتصادی داخلی را عنوان کرد: یکی از عوامل اصلی که در سال‌های اخیر باعث تضعیف بازار سرمایه شده است، نرخ سود بدون ریسک بانک‌ها و دیگر نهادهای مالی بوده است. اگرچه کاهش نرخ بهره بانکی می‌تواند سرمایه‌گذاری بیشتری را به سمت بازار سرمایه هدایت کند، اما بحران‌های اقتصادی کنونی مانع از انجام این اصلاحات شده‌اند. بسیاری از افراد به‌جای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، به گزینه‌هایی همچون صندوق‌های درآمد ثابت، ارز و سکه روی آورده‌اند. این امر موجب شده است که نقدینگی به‌جای حرکت به سمت تولید و توسعه، به دارایی‌های کم‌ریسک و بدون ارزش‌افزوده برای اقتصاد هدایت شود.

در آخر او خاطر نشان کرد: در نهایت، مسیر احیای بازار سرمایه ایران از بهبود تحولات اقتصادی داخلی می‌گذرد. امید و تلاش برای انجام اصلاحات ساختاری و فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری، کلید خروج از بحران فعلی است. نباید تمام نگاه‌ها به سیاست‌های خارجی معطوف شود؛ بلکه باید با اتحاذ و برنامه‌ریزی برای بهبود وضعیت داخلی قدم برداریم. آینده بازار سرمایه ایران با تلاش و همکاری فعالان اقتصادی و سیاست‌گذاران ساخته خواهد شد، و تنها کسانی که به این مسیر باور دارند و برای آن تلاش می‌کنند، پیروز این میدان خواهند بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5546

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.