آوین ویژه»

دردسر بزرگ پرسپولیس پس از بیرانوند نفوذ صهیونیست‌ها به «قنیطره» سوریه برای سومین بار طی ۲۴ ساعت اخیر توسعه روابط استراتژیک میان هند و نیجریه؛ سفر تاریخی مودی به ابوجا سفر هیئت بلندپایه صهیونیست به آمریکا درباره ایران رژیم الجولانی دست به پنج قتل عام در شمال غرب سوریه زد آمریکا مظنون مرتبط با حمله تروریستی مارس ۲۰۲۴ در مسکو را بازداشت کرد «لس‌آنجلس» در حصار آتش؛ ساکنان علیه تبعیض و انتظارهای طولانی خشمگین هستند توضیح معاون رئیس جمهور درباره پرداخت وام ۵۰۰ میلیونی پیش‌بینی بازار سهام/ شاخص کل بورس امروز به ۳ میلیون واحد می‌رسد؟ لحظه برخورد جنگنده‌های فرانسه در پرواز آزمایشی+ فیلم انتشار جدیدترین عکس «گوزن‌های اتوبان» عراقچی در تماس با گروسی: اگر شورای حکام قطعنامه صادر کند پاسخ خواهیم داد دارندگان سهام عدالت ضرر کردند! | ارزش روز سهام عدالت 500 هزار تومانی (۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ ) اعلام شد رایان رینولدز و هیو جکمن در یک فیلم غیرمارولی همراه می‌شوند اخذ گواهینامه استاندارد برای آزمایشگاه مرکزی شرکت آب کرمانشاه آغاز ثبت نام بدون آزمون دکتری دانشگاه تهران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ درخواست عجیب ترامپ از رئیس آتی سنا/ انتصاب بدون رای‌گیری! آیه ۳۲ سوره نور؛ آستین‌ها را بالا بزنید

1

پیش‌بینی جایگاه بورس در انتهای سال ۱۴۰۳/ بررسی عملکرد ۴ سال اخیر بورس بعد از ۲۲ بهمن

  • کد خبر : 64373
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
پیش‌بینی جایگاه بورس در انتهای سال ۱۴۰۳/ بررسی عملکرد ۴ سال اخیر بورس بعد از ۲۲ بهمن

به گزارش اقتصاد آنلاین، در حالی که بازار سرمایه هفته نیمه تعطیلی را پشت‌سر می‌گذارد، اما با شاخصی مثبت به استقبال ۲۲ بهمن رفت. شاخص کل در روز یک‌شنبه بیش از ۱۷ هزار واحد افزایش ارتفاع را تجربه کرد و صندوق‌های طلا نیز در محدوده ۱۰ درصد به کار خود پایان دادند. اما بررسی‌ها نشان […]

به گزارش اقتصاد آنلاین، در حالی که بازار سرمایه هفته نیمه تعطیلی را پشت‌سر می‌گذارد، اما با شاخصی مثبت به استقبال ۲۲ بهمن رفت. شاخص کل در روز یک‌شنبه بیش از ۱۷ هزار واحد افزایش ارتفاع را تجربه کرد و صندوق‌های طلا نیز در محدوده ۱۰ درصد به کار خود پایان دادند. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سنوات گذشته، به منظور تامین نقدینگی هزینه‌های پایان سال، حجم عرضه‌ها توسط اغلب شرکت‌ها افزایش می‌یابد؛ حال این افزایش حجم عرضه سبب کاهش انگیزه معامله و کاهش ارزش معاملات می‌شود یا می‌تواند بازدهی شاخص‌های بورس را نیز منفی کند؟

ارزش معاملات بازار بعد از ۲۲ بهمن

بررسی داده‌های تاریخی بازار سرمایه نشان می‌دهد که پس از ۲۲ بهمن، ارزش معاملات در بسیاری از سال‌ها کاهش داشته است. طبق نمودار‌های زیر، تقریبا به جز در سال ۱۴۰۱، تقریبا با کاهش ارزش معاملات همراه بودیم؛ ۴ ماهه آخر آن سال نیز، بازار با گارد صعودی همراه بود که واضحا کاهش ارزش معاملات را بی معنا می‌کند.

یکی از اصلی‌ترین دلایل این کاهش، نزدیکی به پایان سال مالی است. در این مقطع زمانی که معمولا تا ۱۵ اسفند ادامه دارد، بسیاری از شرکت‌ها تلاش می‌کنند حساب‌های مالی خود را تسویه کرده و دفاترشان را ببندند. این موضوع باعث کاهش انگیزه برای انجام معاملات جدید شده و حجم کلی معاملات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، مدیریت نقدینگی توسط شرکت‌های حقوقی نیز در این روند نقش بسزایی دارد. این شرکت‌ها معمولا در ماه‌های پایانی سال برای تامین منابع مالی مورد نیاز جهت پرداخت بدهی‌ها و تعهدات مالی نظیر نقدینگی مورد نیاز برای سود تقسیمی (DPS)، از انجام معاملات کلان خودداری می‌کنند که این امر به کاهش نقدینگی در بازار منجر می‌شود.

در کنار این مسائل، سهامداران حقیقی نیز برای نیازهای شب عید خود به نقدینگی بالایی نیاز دارند که در کنار حقوقی‌ها، کاهش انگیزه معاملات را بیش از پیش افزایش می‌دهند. اما آیا کاهش ارزش معاملات کاهش ارتفاع شاخص‌های بورسی را نیز به همراه دارد؟

نگاهی به بورس بعد از ۲۲ بهمن؛ افت ارزش معاملات همراه با رشد بورس؟

نگاهی به بورس بعد از ۲۲ بهمن؛ افت ارزش معاملات همراه با رشد بورس؟

نگاهی به بورس بعد از ۲۲ بهمن؛ افت ارزش معاملات همراه با رشد بورس؟

نگاهی به بورس بعد از ۲۲ بهمن؛ افت ارزش معاملات همراه با رشد بورس؟

بررسی‌های اقتصاد آنلاین در خصوص روند شاخص کل در ۴ سال گذشته نشان می‌دهد که علیرغم افت ارزش معاملات، شاخص کل اما میل به افت نداشت. شاخص کل در برخی از سال‌ها علیرغم این‌که تا پایان سال مسیر نزولی را در پیش گرفته بود، اما برآیند ۱ ماه و ۵ روز آن در تمام سال‌‌ها مثبت بسته شد.

حتی در پایان سال ۱۳۹۹، که بزرگترین ریزش تاریخ بازار سرمایه در آن سال رقم خورد، شاخص کل توانست از ۲۲ بهمن تا ۲۷ اسفند همان سال، ۷ درصد رشد یابد. البته اگر رشد چشم‌گیر شاخص کل که از آبان ۱۴۰۱ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ را درنظر نگیریم، بازدهی شاخص کل در ۳ سال گذشته پیرامون همین ۷ درصد بود که نشان می‌دهد کاهش ارزش معاملات اجازه رشد بیشتر از این اعداد را نخواهد داد.

بنابراین در صورت تکرار روند سنوات گذشته برای پایان سال ۱۴۰۳، شاخص کل در محدوده ۳ میلیون واحد جا خوش خواهد کرد.

نگاهی به بورس بعد از ۲۲ بهمن؛ افت ارزش معاملات همراه با رشد بورس؟

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=64373

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.