آوین ویژه»

فیلم خلاصه بازی تراکتور و التعاون قصه شمع‌های خاموش و عروسک‌های شکسته در«باغ وحش شیشه‌ای» وضعیت بحرانی نوار غزه؛ ۵ نوزاد فلسطینی از سرما یخ زدند نصب کانکس پلیس و دوربین در اطراف کوی دانشگاه تهران آیین تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمان‌های امام خمینی (ره) فردا برگزار می شود ساخت یک ایستگاه قطار در ژاپن فقط در ۶ ساعت! وزارت علوم: مطالب عنوان شده در خصوص نحوه تغییر رئیس دانشگاه فردوسی نادرست است پیام خاص امیر ایرانی خطاب به ترامپ ۳ تیم پیاده‌نظام رژیم صهیونیستی در محاصره موشک‌های حزب‌الله ترامپ به جان افغانستانی‌ها افتاد بورس بالای ۳۳ هزار واحد ریخت! | اظهارت مهم صیدی در ۱۷ آذر برخورد قضایی لازم با ترک فعل‌های مسئولان انجام شود مناطق مسکونی ضاحیه جنوبی بیروت طی ساعات گذشته ۱۱ بار بمباران شدند رهبر انصارالله: اسرائیل جنایاتش را به سایر کشورها گسترش خواهد داد وزیر دفاع آلمان: باید به گفتگو با روسیه ادامه دهیم یادمان شهدای قراویز؛ آینه‌ای از رشادت، چراغی برای راه عشق و ایمان جزییات دیدار فرمانده‌سپاه تهران‌ و زاکانی نماینده مردم تهران بستری شد

0

ارزش‌گذاری واقعی یا خیالی؟/ بررسی عملکرد بحث‌برانگیز تامین سرمایه دماوند در عرضه‌های اولیه

  • کد خبر : 96171
  • ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۲۶
ارزش‌گذاری واقعی یا خیالی؟/ بررسی عملکرد بحث‌برانگیز تامین سرمایه دماوند در عرضه‌های اولیه

به گزارش بورسینه و به نقل از اقتصاد آنلاین، کاهش یا افزایش قیمت نمادها در بورس می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله وضعیت صنعت، عملکرد شرکت، وضعیت کلی بازار و حتی رفتار سرمایه‌گذاران باشد.  اما بررسی‌ عرضه‌های اولیه، پارامتر دیگری را به دایره محاسباتی تحلیل‌گران وارد کرده است و آن شرکت ارزش‌گذار است؛ چرا […]

به گزارش بورسینه و به نقل از اقتصاد آنلاین، کاهش یا افزایش قیمت نمادها در بورس می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله وضعیت صنعت، عملکرد شرکت، وضعیت کلی بازار و حتی رفتار سرمایه‌گذاران باشد. 

اما بررسی‌ عرضه‌های اولیه، پارامتر دیگری را به دایره محاسباتی تحلیل‌گران وارد کرده است و آن شرکت ارزش‌گذار است؛ چرا که برخی از عرضه‌های اولیه به قیمت زیر عرضه خود رسیدند که این شائبه را ایجاد می‌کند که نهاد ارزش‌گذار نتوانسته است منطبق بر واقعیات اقتصادی به تحلیل و پیش‌بینی روند نماد بپردازد.

سیسکو، خبرنا، آردینه و فنر از جمله شرکت‌های تازه ورود به بازار سرمایه بودند که قیمت‌های پایین‌تر از عرضه را به چشم دیدند و به جز سقوط قیمتی سهم، همگی آن‌ها در یک چیز دیگر مشترک هستند؛ نهاد ارزش‌گذار آن‌ها تامین سرمایه دماوند است.

این همزمانی سوال‌برانگیز میان عملکرد ضعیف این نمادها در بازار و نقش تامین سرمایه دماوند به‌عنوان ارزش‌گذار، نگاه‌ها را به سمت اعتبار فرآیند ارزش‌گذاری جلب کرده است. نهادهای ارزش‌گذار، در مقام مشاور عرضه، وظیفه دارند با در نظر گرفتن سناریوهای واقع‌بینانه و تحلیل جامع ریسک‌ها، برآورد دقیقی از ارزش ذاتی سهام ارائه دهند. اما بررسی گزارش‌های منتشرشده توسط دماوند، نشان می‌دهد که بسیاری از مفروضات در این ارزیابی‌ها بر پایه خوش‌بینی بیش از حد استوار بوده است؛ خوش‌بینی‌هایی که نه با واقعیت‌های بازار منطبق بوده‌اند، نه با چشم‌انداز اقتصادی کشور.

بررسی ارزش‌گذاری دماوند با صورت‌های مالی شرکت‌ها نیز این گزاره را به خوبی تصدیق می‌کند. به عنوان مثال مفروضات دماوند برای افزایش حقوق و دستمزد، تورم و نرخ ارز که کاملا بی ربط از عملکرد شرکت بوده و دقت نهاد ارزش‌گذار را می‌طلبد، به مراتب پایین‌تر از واقعیات اقتصادی کشور در نظر گرفته شده است.

حتی مفروضات دماوند برای تولید، فروش و هزینه‌ نیز نتوانسته است بازتابی از عملکرد شرکت باشد که مجددا خوش‌بینی ارزش‌گذار را به تصویر می‌کشد.

این پایان کار نیست و بعضا خطاهایی آشکار در گزارش ارزش‌گذار به چشم می‌خورد؛ آن‌جایی که فروش صادراتی برنا باتری را در عدد ۳۶ هزار واحد ثابت نگه‌داشته است اما فروش این شرکت برای سال ۱۴۰۲ عدد ۹۱٬۴۴۵ را نشان می‌دهد. این عدد برای ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ نیز بیش از رقم پیش‌بینی دماوند بوده و از مرز ۵۵ هزار باتری نیز عبور کرده است.

در این میان، نکته مهم‌تر از خود شکست عرضه‌ها، تأثیر مخرب آن بر اعتماد سرمایه‌گذاران است. نهادهای ارزش‌گذار به‌عنوان ضامن سلامت و شفافیت عرضه‌های اولیه، باید با دقت و بی‌طرفی، ارزش واقعی دارایی‌ها را بر اساس تحلیل‌های چندجانبه و نه صرفاً نگاه‌های صعودی، محاسبه کنند. در غیر این صورت، سرمایه‌گذاران، به‌ویژه حقیقی‌ها، قربانی وعده‌هایی می‌شوند که پشتوانه علمی و اقتصادی محکمی ندارد.

شاید اکنون زمان آن فرارسیده باشد که سازمان بورس و نهادهای ناظر، نگاهی مجدد به عملکرد و صلاحیت نهادهای ارزش‌گذار بیندازند. نهادهایی که بارها تحلیل‌هایشان از واقعیت بازار فاصله گرفته، باید تحت بررسی و حتی بازنگری در مجوز قرار گیرند. در بازاری که نیازمند جلب اعتماد عمومی است، ادامه این روند، تنها به بی‌اعتمادی و فرار سرمایه ختم خواهد شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=96171

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.