آوین ویژه»

جنجال پروژه هتل ۳۰ طبقه ولنجک ادامه دارد؛ شورای عالی شهرسازی مصوبه را لغو کرد پاسخ یک مقام ارشد سپاه به انتقاد‌ها از هزینه‌های ایران در سوریه فرایند درخواست اعتبار پژوهشی اعضای هیأت‌علمی دانشگاه تهران دیجیتالی شد تصویب قطعنامه ضدایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل «مشاور برنامه‌ریزی و نظارت» معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت منصوب شد خبر فوری برای کارگران | قید افزایش حقوق را بزنید چرا تشییع سید حسن نصرالله یک رویداد مهم تاریخی است؟ راه اندازی ایست و بازرسی‌ها نباید باعث مزاحمت مردم شود تحریم‌های ثانویه تجارت با ایران را دشوار کرده است برنامه های دانش آموزان استثنایی متحول می شود خریداران ایتالیایی مهدی طارمی در صف! گل‌محمدی: اجازه نمی دهم کسی به کارم توهین کند؛ به افتخاراتم توجه ندارم گرامیداشت سالگرد شهدای کنسولگری ایران در دمشق در اسلامشهر برگزار شد پیش‌بینی بارش برف و یخبندان در همدان رانندگان در تردد در جاده های مه آلود از چراغ مه شکن استفاده کنند وقتی مجری روی آنتن شهادتش را تبریک گفت؛ نباید میکروفن رها می‌شد + فیلم واژگونی خودرو در محور سراب نیلوفر با ۳ مصدوم و ۲ جان‌باخته سقوط تاریخی دولت فرانسه؛ چشم‌انداز تاریک دومین اقتصاد اتحادیه اروپا

0

صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است

  • کد خبر : 106968
  • ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷
صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است

در شرایطی برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی همچنان به تداوم سیاست محدودیت های اینترنتی قائل هستند که این سیاست، نه امروز بلکه سال هاست که در عمل هیچ فایده ای را نصیب کشور نکرده و نمی کند.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه خراسان نوشت:به طور مشخص نیز سوالات متعددی از سیاست گذاران در این خصوص مطرح است که جامعه پاسخی برای آن تاکنون دریافت نکرده است.

 رمضانعلی سبحانی فر، نماینده ادوار مجلس و رئیس کمیسیون ارتباطات مجلس پیشین می گوید: «این سوال باید از مسئولین مربوطه پرسیده شود که درحال حاضر مشکل چیست که فیلترینگ را برطرف نمی‌کنید؟ آیا به دنبال نرم‌افزاری هستید که این محدودیت‌ها را بردارد یا نگرانی‌های عده‌ای خاص را لحاظ کند؟ بهانه‌تان برای این وقفه ایجاد شده در رفع فیلترینگ چیست؟ متولیان این موضوع باید یک بازه زمانی را مشخص و اعلام کنند که ما نرم‌افزاری تهیه کرده‌ایم که هم فیلترینگ را رفع می‌کند وهم مردم بتوانند از این پلتفرم‌ها استفاده کنند.»

همچنین، جلال رشیدی کوچی نماینده دوره قبل مجلس هم روزهای قبل گفت:در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام، اینستاگرام، توییتر و حتی یوتیوب که مردم کشور بیشترین استفاده را از آن ها دارند و حتی خود مسئولان هم از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند و در آن ها حضور دارند، این سوال مطرح می‌شود که چرا فیلترینگ همچنان پابرجاست؟

رشیدی کوچی تصریح کرد: تا زمانی که شبکه‌های اجتماعی پر مخاطب رفع فیلتر نشوند و فقط فیلترینگ واتس اپ رفع شود، هیچ تاثیری در استفاده نکردن مردم از فیلترشکن‌ها ندارد.

 سالانه یک میلیارد دلار هزینه فیلترینگ بی فایده

اما همین سیاست بی فایده یا کم فایده، هزینه سنگینی را علاوه بر تبعات اخلاقی و فنی روی دست کشور گذاشته است. علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور این طور گفته است: «هنوز هم فایده فیلترینگ را نمی‌فهمم. فایده فرهنگی دارد؟ چه کسی دسترسی ندارد؟ آن چیزی که باید تبادل شود، تبادل می‌شود. چه فایده‌ای دارد که سالانه یک‌میلیارد دلار پول مردم صرف آن می‌شود؟»

گردش مالی فیلترینگ، ۲برابر بودجه وزارت ارتباطات

البته که این تمام هزینه ها و تبعات منفی فیلترینگ نیست. در طول مدت فیلترینگ، رسانه ها و شرکت های مختلف اقدام به برآورد هزینه های سیاست فیلترینگ کرده اند. چندی قبل، فردای اقتصاد نوشت: شرکت یکتانت برآورد کرده که  طی یک سال حدود ۲۵ تا ۳۰ همت (هزار میلیارد تومان) گردش مالی بازار VPN در ایران بوده است. برای این که بزرگی این عدد معلوم شود، می توان به بودجه وزارت ارتباطات اشاره کرد که در سال ۱۴۰۲ تقریباً نصف گردش مالی بازار فیلترشکن (با فرض اندازه ۳۰ همتی) بوده است.

استفاده ۸۱ درصدی مردم از فیلترشکن

همه آن چه مرور کردیم در شرایطی رقم می خورد که طبق نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس در آذرماه گذشته، حدود ۸۱ درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند. البته که در این نظرسنجی، ۷۸ درصد مردم از کیفیت اینترنت اعلام نارضایتی کرده بودند:  ۳۴.۵ درصد کاربران «اصلا»‌ از سرعت اینترنت راضی نیستند و ۴۳.۲ درصد، رضایت خود را «کم» توصیف کرده‌اند. در این میان تنها ۱۹.۸ درصد رضایت «زیاد» و ۲.۴ درصد رضایت «خیلی زیاد» از سرعت اینترنت داشته‌اند.

23302

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=106968

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.