آوین ویژه»

نخستین مزرعه خورشیدی در گلستان راه اندازی شد مسکو: احتمال دستیابی اوکراین به بمب کثیف فراتر از بازی با آتش است افزایش مبلغ عیدی ۱۴۰۴ کارمندان | مجلس با دولت اتمام حجت کرد دیدار مقامات ارشد آمریکا و اروپا «لحظه آخر» لغو شد! ۶۰ دستگاه خودرو حامل سوخت قاچاق در مرز باشماق توقیف شد عضو ارشد حزب‌الله: اقدامات دردناک بیروت رادر تل‌آویو پاسخ می‌دهیم پشت پرده حملات به کاربران واتساپ چه کسی است؟ اولین تصاویر از مناطق آزاد شده جنوب لبنان + عکس ادعای نتانیاهو: ترامپ عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را تضمین خواهد کرد برگزاری نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده از آیت‌الله طالقانی افشای اطلاعات تازه از آیفون ۱۷  سرعت اینترنت؛ هرسال بدتر از پارسال/ سقوط ۴ پله ای در ۱۴۰۳ برخورد ۲ تراموا در فرانسه/ ده‌ها نفر زخمی شدند مجوز تاسیس شرکت های حمل و نقل بین شهری وانت بار صادر شد انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامه‌های ویژه روز پدر در مساجد نشست خبری «شمال از جنوب غربی»؛ از بی‌تعهدی کارگردان تا بی‌رحمی سینما جای پای شاخص بورس در ارتفاع ۳ میلیون واحد محکم شد روز تلخ بورس/ ریزش شدید شاخص‌ها و خروج گسترده نقدینگی

1

چین با شلیک لیزر به ماه در روز روشن تاریخ‌ساز شد: پیشرفت در ناوبری فضای عمیق

  • کد خبر : 110747
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸
چین با شلیک لیزر به ماه در روز روشن تاریخ‌ساز شد: پیشرفت در ناوبری فضای عمیق

چین در یک دستاورد بی‌سابقه جهانی، با موفقیت یک لیزر را در روز روشن به ماهواره تیاندو-۱ در مدار ماه بازتاب داد و گامی بلند در ناوبری فضای عمیق برداشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این آزمایش، که در ۲۶ و ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ توسط آزمایشگاه اکتشاف فضای عمیق (DSEL) انجام شد، اولین موفقیت در اندازه‌گیری لیزری زمین-ماه در شرایط نور شدید خورشید است.

این پیشرفت، که پیش‌تر به دلیل تداخل نویز خورشیدی غیرممکن تلقی می‌شد، توانایی چین را برای عملیات مداوم قمری و توسعه زیرساخت‌های فضای عمیق تقویت می‌کند و جایگاه این کشور را در رقابت فضایی جهانی مستحکم‌تر می‌سازد.

این آزمایش، که با دقت فوق‌العاده‌ای توصیف‌شده به «هدف گرفتن یک تار مو از فاصله ۱۰ کیلومتری»، امکان ردیابی مداوم ماهواره‌های قمری را در هر زمان فراهم کرده و داده‌های مداری با دقت بالا را چند برابر می‌کند.

ماهواره تیاندو-۱، بخشی از صورت فلکی رله کئوکائو، برای پشتیبانی از ارتباطات و ناوبری زمین-ماه طراحی شده و زمینه‌ساز ماموریت‌های آینده، از جمله ماه‌نشین‌ها، کاوشگرها و ماموریت‌های سرنشین‌دار تا پیش از ۲۰۳۰ است.

این فناوری، که عملیات خودمختار فضاپیماها و هدایت دقیق فرود در قطب جنوب ماه را ممکن می‌سازد، با موفقیت ماموریت چانگ‌ئه-۶ در بازگرداندن نمونه‌های سمت دور ماه و برنامه‌های چانگ‌ئه-۸ برای آزمایش رآکتورهای هسته‌ای، هم‌راستا است و نشان‌دهنده عزم چین برای رهبری در اکتشافات قمری است.

منبع: dailygalaxy

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=110747

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.