آوین ویژه»

احتمال بارش پراکنده باران در استان بوشهر سیمرغ‌های بازیگری را چه کسانی به خانه بردند؟ تأکید بر گسترش همکاری ایران و ترکیه در بخش مناطق آزاد وزیر خارجه انگلیس: گزینه نظامی برای ایران روی میز است دستور جنجال‌برانگیز ترامپ در مورد جان بولتون رویترز: ترامپ آماده ارائه بسته تسلیحاتی ۱۰۰ میلیارد دلاری به عربستان هدف «فیلم ما» تشکیل موجی نو از فیلمسازان آماتور است «نَشِنیدن» به تدوین رسید تحولی نوین در نظارت دامپزشکی و بهداشت عمومی استان کرمانشاه تعدیل نیرو در دولت فدرال آمریکا در دستور کار ماسک و راماسوامی رویداد «روز مقاومت» بقایی: مردم‌سوریه خودشان عاقل هستند که بتوانند در مورد کشورشان تصمیم گیری کنند تصادف تریلی و رانا در محور نائین یک فوتی و چهار مصدوم داشت امکان اصلاح احکام همسان سازی حقوق | این بار مدیران بازنشسته اعتراض کردند حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد اجاره های نجومی در محلات اعیان نشین پایتخت تل‌آویو از سلاح‌های جدیدی برای قتل عام فلسطینی‌ها استفاده می‌کند مصاحبه جنجالی پدیده کشتی ایران بعد از برد حریف روسی

1

چین با شلیک لیزر به ماه در روز روشن تاریخ‌ساز شد: پیشرفت در ناوبری فضای عمیق

  • کد خبر : 110747
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸
چین با شلیک لیزر به ماه در روز روشن تاریخ‌ساز شد: پیشرفت در ناوبری فضای عمیق

چین در یک دستاورد بی‌سابقه جهانی، با موفقیت یک لیزر را در روز روشن به ماهواره تیاندو-۱ در مدار ماه بازتاب داد و گامی بلند در ناوبری فضای عمیق برداشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این آزمایش، که در ۲۶ و ۲۷ آوریل ۲۰۲۵ توسط آزمایشگاه اکتشاف فضای عمیق (DSEL) انجام شد، اولین موفقیت در اندازه‌گیری لیزری زمین-ماه در شرایط نور شدید خورشید است.

این پیشرفت، که پیش‌تر به دلیل تداخل نویز خورشیدی غیرممکن تلقی می‌شد، توانایی چین را برای عملیات مداوم قمری و توسعه زیرساخت‌های فضای عمیق تقویت می‌کند و جایگاه این کشور را در رقابت فضایی جهانی مستحکم‌تر می‌سازد.

این آزمایش، که با دقت فوق‌العاده‌ای توصیف‌شده به «هدف گرفتن یک تار مو از فاصله ۱۰ کیلومتری»، امکان ردیابی مداوم ماهواره‌های قمری را در هر زمان فراهم کرده و داده‌های مداری با دقت بالا را چند برابر می‌کند.

ماهواره تیاندو-۱، بخشی از صورت فلکی رله کئوکائو، برای پشتیبانی از ارتباطات و ناوبری زمین-ماه طراحی شده و زمینه‌ساز ماموریت‌های آینده، از جمله ماه‌نشین‌ها، کاوشگرها و ماموریت‌های سرنشین‌دار تا پیش از ۲۰۳۰ است.

این فناوری، که عملیات خودمختار فضاپیماها و هدایت دقیق فرود در قطب جنوب ماه را ممکن می‌سازد، با موفقیت ماموریت چانگ‌ئه-۶ در بازگرداندن نمونه‌های سمت دور ماه و برنامه‌های چانگ‌ئه-۸ برای آزمایش رآکتورهای هسته‌ای، هم‌راستا است و نشان‌دهنده عزم چین برای رهبری در اکتشافات قمری است.

منبع: dailygalaxy

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=110747

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.