آوین ویژه»

تأکید دوباره دیوان عالی کشور بر منع تلقی “حکم” به “قرار” «دونده» امیر نادری در پرتغال به نمایش درمی‌آید احکام همسان سازی بازنشستگان کشوری در مسیر اصلاح | پای قالیباف در میان است قیمت دینار عراق امروز ۱۶ دی اعلام شد مراسم عزادادی شهادت امام جعفر صادق(ع) در رشت تفکیک زباله از مبدا نیازمند فرهنگ سازی است پرداخت بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به دانشجویان در سال جاری حمله خرس به ماشین در جاده چالوس فوری | یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به حساب این دهک ها واریز شد + روش دریافت مراقب نفوذی ها در انتصابات باشیم مروری بر گرافیک‌های خلاقانه از سردار دل‌ها برای فرار از سانسور مجازی! پخش «دری به خانه خورشید» هر شب از شبکه آموزش سیما النصر بدون رونالدو به ایران می‌آید اسیر صهیونیست خطاب به صهیونیست‌ها: ما برای شما مهم نیستیم+ فیلم آیت‌الله اعرافی: وحدت حوزه و دانشگاه حق عمومی جامعه است آغاز سال تحصیلی دانشجویان ایرانی در دانشگاه پزشکی پیراگوا اجرای پویش «در سایه مادر» در آستارا اجتماع «فتح مبین» در رشت برگزار شد

0

جنگ موتورهای جست‌وجو/ اپل می‌خواهد گوگل را از سافاری بیرون کند!

  • کد خبر : 112066
  • ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
جنگ موتورهای جست‌وجو/ اپل می‌خواهد گوگل را از سافاری بیرون کند!

اپل ممکن است به‌زودی یکی از پایدارترین ستون‌های سلطه‌ی گوگل را به چالش بکشد. ادی‌کیو، معاون ارشد اپل، در جریان دادگاه ضدانحصار گوگل اعلام کرد که این شرکت به‌طور فعال در حال بررسی همکاری با موتورهای جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی است؛ اقدامی که می‌تواند آینده‌ی جست‌وجو در مرورگر سافاری را دگرگون و قرارداد میلیارددلاری گوگل و اپل را تهدید کند.

تینا مزدکی_ادی کیو، از مدیران ارشد اپل، در جریان دادگاه ضد انحصار علیه گوگل اعلام کرد که این شرکت در حال بررسی جدی امکان استفاده از موتورهای جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی در مرورگر موبایلی سافاری است؛ اقدامی که می‌تواند قرارداد بلندمدت و پرسود اپل با گوگل را به چالش بکشد.

به گزارش بلومبرگ، کیو در دادگاه وزارت دادگستری ایالات متحده علیه آلفابت، شرکت مادر گوگل، شهادت داد که اپل در حال «بررسی فعالانه» انتقال تمرکز جست‌وجوی موبایلی سافاری به موتورهای جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی است. چنین حرکتی می‌تواند بر سلطه دیرینه گوگل در این حوزه و نیز بر قرارداد میلیارد دلاری بین دو شرکت تأثیر بگذارد.

ادی کیو با اشاره به افت تعداد جست‌وجوها در مرورگر سافاری در سال گذشته برای اولین بار، این کاهش را نتیجه افزایش استفاده کاربران از راه‌حل‌های مبتنی بر مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) دانست. او گفت: «پیش از هوش مصنوعی، به نظرم هیچ‌یک از گزینه‌های دیگر انتخاب مناسبی نبودند.» اما اکنون، به‌گفته او، «امکان‌های بیشتری وجود دارد چراکه بازیگران جدیدی با رویکردهای متفاوت وارد این عرصه شده‌اند.»

جنگ موتورهای جست‌وجو/ اپل می‌خواهد گوگل را از سافاری بیرون کند!
ادی کیو

کیو در این اظهارات به شرکت‌هایی مانند Perplexity اشاره داشت؛ شرکتی که تلاش می‌کند به‌جای موتور جست‌وجوی معنایی سنتی، تجربه‌ای شبیه چت ارائه دهد. او همچنین گفت که اپل پیش‌تر با Perplexity نیز گفت‌وگو داشته است.

او درباره موتورهای جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی به‌طور کلی گفت: «ما آن‌ها را به فهرست اضافه خواهیم کرد»، که منظورش فهرست موتورهای قابل انتخاب در تنظیمات مرورگر سافاری بود. با این حال، او افزود: «احتمالاً آن‌ها هنوز گزینه پیش‌فرض نخواهند بود» چرا که نیاز به بهبود، به‌ویژه در زمینه ایندکس کردن محتوا دارند.

با این حال، نمی‌توان نقش مبلغ هنگفتی را که گوگل برای حفظ جایگاه خود به‌عنوان موتور پیش‌فرض سافاری پرداخت می‌کند نادیده گرفت. تخمین زده می‌شود که گوگل سالانه حدود ۲۰ میلیارد دلار به اپل می‌پردازد تا همچنان گزینه پیش‌فرض باقی بماند. پس از اظهارات ادی کیو، ارزش سهام هر دو شرکت گوگل و اپل در بازار کاهش یافت، چرا که سرمایه‌گذاران این اظهارات را نشانه‌ای از احتمال پایان این همکاری دانستند.

در حال حاضر، کاربران آیفون می‌توانند موتور جست‌وجوی پیش‌فرض سافاری را از میان گزینه‌هایی مانند گوگل، یاهو، بینگ، DuckDuckGo و Ecosia انتخاب کنند که گوگل به‌صورت پیش‌فرض تنظیم شده است. اپل همچنین در نسخه جدید سیستم‌عامل iOS خود یک افزونه چت‌بات هوش مصنوعی گنجانده که در حال حاضر فقط از ChatGPT استفاده می‌کند، اما قرار است گزینه‌هایی مانند Gemini گوگل نیز به آن اضافه شوند. با این حال، محور اصلی اظهارات کیو مربوط به انتخاب موتور جست‌وجویی بود که هنگام تایپ کردن کاربر در نوار آدرس سافاری فعال می‌شود.

موتورهای جست‌وجوی هوش مصنوعی، نقاط قوت و ضعف خاص خود را در مقایسه با موتورهای سنتی دارند. از مزایا آن‌ها می‌توان به قابلیت‌های پژوهش عمیق و عملکرد عامل‌محور اشاره کرد که امکان پاسخ‌گویی به پرسش‌هایی با زبان طبیعی را فراهم می‌کنند. این موتورها برای پاسخ، چندین جست‌وجوی پشت‌سرهم انجام می‌دهند تا نتیجه‌ای دقیق یا حداقل مفید ارائه دهند.

اما در سوی دیگر، این ابزارها در برخی موارد دچار «توهم» یا پاسخ‌های نادرست می‌شوند، به‌ویژه در حوزه‌هایی که داده‌های آموزشی‌شان ناقص یا ناکافی است. چنین مواردی در خلاصه‌های جست‌وجوی هوش مصنوعی گوگل، که البته هنوز چندان پیشرفته نیستند، به‌شکل گسترده گزارش شده‌اند.

منبع: arstechnica

۲۲۷۳۲۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=112066

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.