آوین ویژه»

اولین آزمون زبان عمومی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۴ برگزار می شود حادثه رانندگی در نیشابور منجر به فوت دو نفر و یک مصدوم شد اعلام نتایج دو آزمون مهم زبان در دانشگاه آزاد اسلامی مسابقات فوتبال و فوتسال استان کرمان به دلیل هفته مقاومت لغو شد برنامه‌های آخرین روز «سینماحقیقت» اعلام شد چهارمین محفل «شعر رمضان» در گیلان گروه جهادی الکفیل در استان بوشهر استقرار یافت عصبانیت وزیر اقتصاد از کارکرد مناطق آزاد | کم کاری به خاطر تحریم به هیچ وجه قابل قبول نیست آئین استقبال از پیکر «شهید احمد زارعی»در فیروزآباد برگزار شد+فیلم معاون استاندار بوشهر: نظارت بر قیمت‌ها در دستور کار است دستیابی به تمدن نوین اسلامی با حکمرانی علمی و فرهنگی سنجش وضعیت استان‌های کشور براساس ماموریت‌های حوزه بانوان همکاری دانشگاه‌های ایران و هند در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی هلاکت ۳۰۰ تروریست در کمین جبل زین العابدین حماه و ادامه درگیری‌ها در ادلب و حلب مزایای رفاهی کارگران از مالیات معاف شد؟ عقب نشینی دستیار نکونام برای بقا در استقلال! بازپس‌گیری «کورسک» توسط روسیه؛ تغییر موازنه در میدان جنگ و میز مذاکره آئین رونمایی از سامانه کارافن در کرج

0

خواندن نوشته‌های میلی‌متری از فاصله بیش از یک کیلومتر/ فناوری لیزری چین، آرزوی همیشگی جاسوسان

  • کد خبر : 115511
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱:۵۵
خواندن نوشته‌های میلی‌متری از فاصله بیش از یک کیلومتر/ فناوری لیزری چین، آرزوی همیشگی جاسوسان

تصور کنید در یک سوی دره‌ای بزرگ ایستاده‌اید و بدون استفاده از دوربین، نوشته روی یک بطری آن سوی دره را به راحتی می‌خوانید. شبیه صحنه‌ای از فیلم‌های تخیلی جاسوسی است، اما دانشمندان چینی آن را به واقعیت تبدیل کرده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین، محققان در چین سیستم تصویربرداری لیزری جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند از فاصله‌ای حدود ۱.۳۶ کیلومتر (معادل تقریبی ۱۴ زمین فوتبال) جزئیات ریز، مثل نوشته‌های میلی‌متری را به وضوح ثبت کند. این فناوری انقلابی می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مانند باستان‌شناسی برای مطالعه نقش‌برجسته‌های صخره‌ای بدون نیاز به صعود، و همچنین در مطالعات زیست‌محیطی برای پایش زیستگاه‌های دوردست حیوانات وحشی، بسیار کاربردی باشد.

چرا خواندن جزئیات ریز از فاصله‌های طولانی دشوار است؟

دوربین‌ها و تلسکوپ‌های معمولی به خاطر انحراف نور در جو زمین و پراکندگی آن نمی‌توانند به راحتی نوشته‌های کوچک را از فاصله‌های دور بخوانند. این موضوع باعث تار شدن و از بین رفتن وضوح تصویر می‌شود و خواندن متن‌های ریز را تقریبا غیرممکن می‌کند.

اما فناوری جدید، به جای تمرکز بر تصویر به صورت مستقیم، رفتار نور در لحظه برخورد و بازتاب آن از سطح هدف را دنبال می‌کند. این روش دقیق‌تر از فناوری‌های سنتی است و جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند.

خواندن نوشته‌های میلی‌متری از فاصله بیش از یک کیلومتر/ فناوری لیزری چین دنیای، آرزوی همیشگی جاسوسان

یک تلسکوپ استاندارد از فاصله ۱.۳۶ کیلومتر فقط می‌تواند اشکالی در اندازه حدودا ۴۲ میلی‌متر را تفکیک کند که البته برای خواندن نوشته‌های کوچک کافی نیست.

افزایش ۱۴ برابری وضوح تصویر نسبت به محدودیت‌های تلسکوپ‌های معمولی

یکی از پژوهشگران این پروژه در مورد نتایج آزمایش‌های میدانی می‌گوید: «ما توانستیم تصویر اهدافی با اندازه میلی‌متری را در فاصله ۱.۳۶ کیلومتر با وضوح بسیار بالا به دست آوریم. این فناوری وضوح را تقریباً ۱۴ برابر بیش از محدودیت تلسکوپ‌های تک‌عدسی افزایش داده است.»

محدودیت‌های سیستم تصویربرداری لیزری جدید

فناوری لیزری جدید چین با چند چالش اساسی رو به رو است. برای کارکرد درست این سیستم، نیاز به تراز دقیق وجود دارد که ممکن است در برخی شرایط عملیاتی سخت باشد.

علاوه بر این، این سیستم برای خواندن از فاصله دور نیازمند دید مستقیم هدف با لیزر است. بنابراین در شرایطی که مخفی‌کاری یا محدودیت تابش لیزر وجود داشته باشد، کاربردی ندارد.

با توجه به پیشرفت‌های کنونی، می‌توان انتظار داشت در آینده نزدیک این فناوری در حوزه‌هایی فراتر از آزمایشگاه‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی، کاربردی و فراگیر شود. باستان‌شناسان می‌توانند با دیدن نقش‌برجسته‌های دوردست و غیرقابل دسترس، بدون نیاز به بالا رفتن از صخره‌ها مطالعات دقیق‌تری انجام دهند.  محیط‌بان‌ها و زیست‌شناسان می‌توانند زیستگاه‌های طبیعی حیوانات را با کمترین مزاحمت و از فواصل زیاد رصد کنند.

خواندن نوشته‌های میلی‌متری از فاصله بیش از یک کیلومتر/ فناوری لیزری چین دنیای، آرزوی همیشگی جاسوسان

کاربردهای امنیتی و نظامی که نیاز به خواندن جزئیات از فاصله بسیار دور دارند نیز می‌توانند از این فناوری بهره ببرند.

با این فناوری جدید، پدیده‌ای که فقط در فیلم‌های جاسوسی وجود داشت، اکنون در دنیای واقعی به کار گرفته می‌شود. انقلابی در تصویربرداری از فواصل دور که می‌تواند تاثیرات بزرگی در علم و فناوری داشته باشد.

منبع: interestingengineering

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=115511

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.