آوین ویژه»

دیدار سرپرست دانشگاه تهران با استاد برجسته مهندسی برق و کامپیوتر وظایف وکیل حقوقی ایجاد قرارگاه مردمی حفظ قرآن؛ دستور جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کمبود شیرخشک در قطب پزشکی کشور استفاده از فیلترهای زیبایی در این اپلیکیشن ممنوع شد مکران به عنوان پایتخت ایران، از نگاه هوش مصنوعی /عکس اهدای خون ۲۹۰ بانوی اصفهانی در پویش «مهر فاطمی» آذربایجان غربی گنجینه‌ای از جاذبه‌های طبیعی؛ طبیعت گردی در مناطق بکر شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید واقع گرایانه و فنی است راه‌اندازی کارخانه تولیدی در حوزه عناصر نادر خاکی/ تامین مالی، مهترین چالش پروژه‌های معدنی است  رشد ۱۶ درصدی تجارت ایران و روسیه متن عاشقانه سردار آزمون برای بیرانوند/ یکبار دیگر بی معرفتی هواداران را دیدم! قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در کشور عملیاتی شد بحران در صنعت هتل سازی/ دست دولت برای ساخت هتل خالی است+ فیلم جزییات آتش سوزی کارگاه مبل سازی در تهران؛یک کارگر جان باخت مجالس تعزیه‌ به همت خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود جشنواره‌ موسیقی فجر ترکیبی از حسرت و امید است گزارش خبرنگار مهر از اجرای ارکستر سمفونیک تهران در برج آزادی

1

هوش مصنوعی توهم زد

  • کد خبر : 1164
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
هوش مصنوعی توهم زد

ابزار هوش مصنوعی اوپن ای آی برای تبدیل صوت به متن، جملاتی می سازد و به متن می افزاید که باعث ایجاد چالش جدیدی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت «اوپن ای آی» ابزار رونویسی مبتنی بر هوش مصنوعی خود به نام «ویسپر» (Wisper) را با ادعای آنکه دقت و قدرتی معادل یک کاربر انسانی دارد، عرضه کرده است.

به نقل از مهر، اما ویسپر یک چالش اساسی دارد. به گفته مهندسان نرم افزار، توسعه دهندگان و محققان آکادمیک ممکن است این ابزار بخشی از متن یا حتی جملاتی کامل را خودش بنویسد. این کارشناسان معتقدند برخی از متن های اختراعی این ابزار ممکن است حاوی اظهارات نژادی، خشونت آمیز یا حتی درمان های پزشکی خیالی باشد.

به گفته آنها چنین جملاتی مشکل ساز هستند زیرا از این ابزار در چند صنعت در سراسر جهان برای تبدیل مصاحبه ها، تولید متن در زمینه فناوری های مصرفی محبوب و ساخت زیرنویس برای ویدئوها استفاده می شود.

نکته نگران کننده تر، عجله مراکز پزشکی برای استفاده از ابزارهای مبتنی بر ویسپر برای رونویسی مشاوره های بیماران با پزشکان است. حال آنکه اوپن ای آی قبلا هشدار داده از این ابزار نباید در حوزه هایی با ریسک زیاد استفاده شود.

گستره کامل این مشکل را به سختی می توان تعیین کرد اما محققان و مهندسان اعلام کرده اند در فعالیت هایشان اغلب با توهمات ابداعی ویسپر روبرو شده اند. به عنوان مثال یک محقق دانشگاه میشیگان مشغول انجام تحقیقی از جلسات عمومی بود و در هر ۱۰ رونویسی کلیپ صوتی که او بررسی کرده بود ۸ مورد حاوی توهمات ویسپر بودند. پس از آن وی تلاش خود برای ارتقای این مدل هوش مصنوعی را آغاز کرد.

یک مهندس یادگیری ماشینی نیز می گوید او بیش از ۱۰۰ ساعت نمونه رونویسی که ویسپر انجام داده بود را تحلیل و در حدود نیمی از آنها توهمات این هوش مصنوعی را مشاهده کرده است. محقق سومی نیز مدعی شده هنگام بررسی ۲۶ هزار متنی که با کمک ویسپر ابداع شده، تقریبا در هر یک از رونویسی ها توهمات این ابزار را مشاهده کرده است.

این چالش حتی در رونویسی از نمونه های کوتاه و با کیفیت صوتی نیز وجود دارد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=1164

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.