آوین ویژه»

بارش برف در اراک کیش‌ایر به منطقه آزاد کیش بازمی‌گردد تحلیلگران صهیونیست: یمنی‌ها یک سال است مسیر استراتژیک تل‌آویو را مسدود کرده اند تقدیر از همراهی و همکاری اصناف و بازاریان کشور اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اضافه شدن درس «هوش مصنوعی» به دروس دانشجویان دانشگاه تهران این تصاویر با دوربین شیائومی ۱۵ پرو گرفته شدند /عکس آنکارا از کشتن کردها در شمال عراق و سوریه خبر داد اطلاعیه جدید وزارت بهداشت در مورد امتحانات دانشگاه‌های علوم پزشکی اولین دوره تربیت مربی هوش مصنوعی ویژه طلاب و دانشجویان برگزار می‌شود حضور اتباع افغانی در ایران باید خاتمه یابد تاثیر خودتنظیم‌گری در افزایش مسئولیت‌پذیری سرویس‌ها تراژدی خانوادگی در بهارستان؛ اقدام به قتل با سلاح کمری مدیریت عملیات نظامی تروریست‌ها در سوریه خطاب به غارتگران: اموال عمومی را تحویل بدهید ۱۴ شهید و ۲۳ زخمی در بمباران منطقه البسطه بیروت+ فیلم مکتب امام صادق (ع) انقلابی کامل برای تشکیل حکومت عدل بود تراکتور آماده جشن زمستانی در فوتبال ایران یارانه کالابرگ برای دهک‌ های ۴ تا ۷ آماده شد + زمان واریز

0

نوشیدن آب دریا ممکن شد / یک اختراع کارآمد

  • کد خبر : 125269
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱:۵۰
نوشیدن آب دریا ممکن شد / یک اختراع کارآمد

محققان ماده اسفنجی جالبی ساخته‌اند که می‌تواند فقط با استفاده از نور خورشید آب دریا را به آب آشامیدنی سالم تبدیل کند. این فناوری با چاپ سه‌بعدی ساخته شده و بدون نیاز به برق کار می‌کند. همچنین در آزمایش‌های میدانی موفق بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، میلیاردها نفر در سراسر جهان با کمبود آب شیرین مواجه هستند و کارخانه‌های شیرین‌سازی آب، انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کنند. برای حل‌کردن این مشکل، دانشمندان دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ‌کنگ فناوری پایدار و کم‌هزینه‌ای توسعه داده‌اند.

این محققان موفق به ساخت یک ایروژل اسفنجی شده‌اند. برخلاف هیدروژل‌ها که نرم و پر از مایع هستند، ایروژل‌ها ساختاری سفت و پر از منافذ جامد دارند که برای حرکت بخار آب ایده‌آل است. محققان با استفاده از چاپ سه‌بعدی، خمیری متشکل از نانولوله‌های کربنی و نانوالیاف سلولزی را روی یک سطح یخ‌زده به‌صورت لایه‌لایه چاپ کردند. این فرایند منجر به ایجاد ساختار اسفنجی با کانال‌های عمودی و یکنواخت میکروسکوپی (به عرض فقط ۲۰ میکرومتر) شد.

اختراعی که آب دریا را قابل نوشیدن می‌کند

اما این فناوری چگونه کار می‌کند؟

فرایند شیرین‌سازی با این دستگاه بسیار ساده و بدون نیاز به انرژی خارجی است؛ ابتدا اسفنج ایروژل در یک ظرف حاوی آب شور قرار می‌گیرد. با قرارگرفتن در معرض نور خورشید، سطح بالایی اسفنج که حاوی نانولوله‌های کربنی است، به سرعت داغ شده و باعث تبخیر آب می‌شود. در این فرایند، نمک و سایر ناخالصی‌ها در پایین باقی می‌مانند. سپس یک پوشش پلاستیکی شفاف و منحنی روی ظرف قرار می‌گیرد. بخار آب خالص پس از برخورد با سطح داخلی این پوشش، سرد و به قطرات آب شیرین تبدیل می‌شود، درنهایت نیز به داخل یک ظرف می‌چکد.

بزرگ‌ترین نوآوری این طرح، حل مشکل مقیاس‌پذیری است. در روش‌های قبلی با بزرگ‌ترشدن ابعاد ماده، کارایی آن به شدت کاهش می‌یافت. اما به لطف کانال‌های عمودی و یکنواخت این ایروژل جدید، نرخ تبخیر آب صرف نظر از اندازه قطعه (از ۱ سانتی‌متر تا ۸ سانتی‌متر) ثابت و کارآمد باقی می‌ماند. در یک آزمایش در فضای باز، این سیستم ساده توانست در عرض ۶ ساعت و فقط با استفاده از نور طبیعی خورشید، حدود ۳ قاشق غذاخوری آب کاملاً قابل شرب تولید کند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=125269

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.