آوین ویژه»

ارسال ۷۰۰ اثر به جشنواره قصه گویی هرمزگان فوری/ شهادت ۲ عضو سپاه در سانحه سقوط هواچرخ + عکس پیشنهاد ترامپ برای دسترسی به معدن‌های اوکراین در ازای کمک‌های آمریکا شیخ نعیم قاسم: ما امروز الگوی همه آزادگان جهان را تشییع می‌کنیم پویش «بوسه بر دستان پدر» در دیواندره برگزار می‌شود نواب: طرح «زندگی با آیه‌ها» به غنای معنوی و فرهنگی کمک کرده است داستان پوسترهای فیلم فجر از ابتدا تاکنون؛ رکوردداران طراحی پوستر چه کسانی هستند؟ آمریکا می‌گوید ۷۵ کشور خواهان توافقند اما فهرستی در کار نیست واردات ۳۵هزار و ۱۲۷دستگاه خودرو سواری نو به کشور الاخبار: آیت الله سیستانی زیربار صدور فتوای انحلال حشد شعبی نرفت خروج انبار نفت شهران و پارک ارم از لیست املاک بحرانی مستند پرتره ابوالحسن حافظیان پخش می شود؛ ماجرای حضور گاندی در جلسه روضه محرم احیای شب بیست و سوم ماه رمضان در کرج ۵۰ کیلومتر از جاده‌های بروجرد آسفالت و بهسازی شد «قرارگاه» با موضوع سفارت خانه مقاومت پخش می‌شود نماز عید سعید فطر در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) هشدار به کاربران گوشی‌های سامسونگ تلاوت شاهکار حامد شاکرنژاد در برنامه محفل

2

ضرر ماهانه هنگفت فیلترینگ به کسب‌وکارهای ایرانی

  • کد خبر : 13841
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۴
ضرر ماهانه هنگفت فیلترینگ به کسب‌وکارهای ایرانی

فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ در خوش‌بینانه‌ترین حالت ماهانه ۳۹ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، بانک اطلاعات پژوهشی اتاق ایران در گزارش «اثر فیلترینگ اینترنت بر تجارت داخلی و خارجی (فروش آنلاین) کسب‌وکارهای اینترنتی کشور» به تأثیراتی که فیلترینگ در دو سال اخیر به کسب‌وکارها زده پرداخته است. البته قاعدتاً عمده‌ی آسیب و زیان واردشده برای آن دسته از کسب‌وکارهایی بوده که بر بستر پلتفرم‌های خارجی بوده‌اند و با فیلترینگ بخشی از کسب‌وکارشان محدود شده یا از دست رفته است.

در این گزارش درباره‌ی دلیل وارد شدن این ضرر و زیان به کسب‌وکارهای آنلاین این‌طور توضیح داده شده است: اعمال این سیاست به دلیل عدم زیرساخت اجتماعی مناسب و مورد اعتماد مردم از یک سو و عدم دسترسی به فیلترشکن‌های پایدار و مطمئن از سوی دیگر، موجب کاهش درآمد آن‌ها شده است.

در گزارش اتاق ایران ضمن ارائه توضیحاتی در معرفی شبکه جهانی اینترنت، مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی کشور از نظر تعداد کاربران در سال ۱۴۰۱ به‌ترتیب، اینستاگرام، تلگرام و ایکس (توییتر سابق) معرفی شده‌اند که بدیهی است وقتی همه این پلتفرم‌ها با فیلترینگ از دسترس خارج شده باشند و دسترسی به فیلترشکن‌ها هم به‌سختی امکان‌پذیر باشد، فعالیت کسب‌وکارها محدودتر و فروششان کمتر می‌شود.

در بخش دوم این گزارش داده‌های پرسشنامه‌ای استخراج و تحلیل شده‌اند. با تحلیل این داده‌ها و نتایج به‌دست‌آمده از پرسشنامه‌ها اثر سیاست سانسور و فیلترینگ اینترنت بر درآمد کسب‌وکارهای اینترنتی در سال ۱۴۰۱ برآورد شده است. عددی که این گزارش از میزان خسارت فیلترینگ به کسب‌وکارها و اقتصاد دیجیتال کشور به دست داده، به‌طور متوسط ماهانه حدود ۳۹ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ بوده است.

تاثیر فیلترینگ بر کسب‌وکارها

گزارش اتاق ایران کسب‌وکارهای اینترنتی کشور را به ۳ دسته اصلی تقسیم کرده است. دسته اول، کسب‌وکارهای کوچکی هستند که نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) ندارند. دومین دسته کسب‌وکارهای کوچکی هستند که اینماد بدون ستاره دارند و دسته سوم هم کسب‌وکارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی با ستاره هستند.

براساس آمار و اطلاعات موجود، تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۴۷۰ هزار کسب‌وکار اینترنتی در کشور فعال بوده‌اند که از این تعداد، فقط ۱۴۰ هزار و ۹۹۰ کسب‌وکار اینماد با ستاره داشته‌اند.

تقریباً ۴۰ درصد از کسب‌وکارهای آنلاین برای فروش محصولات و خدمات خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. پرکاربردترین شبکه اجتماعی برای کسب‌وکارها اینستاگرام است که با استفاده ۵۵ درصدی از سوی کسب‌وکارها محبوب‌ترین شبکه اجتماعی برای آن‌ها بوده است. تلگرام بین کسب‌وکارها ۴۱ درصد کاربرد داشته و ۳۷ درصد از کسب‌وکارها هم از واتس‌اپ استفاده می‌کنند. در ادامه این گزارش آمده است: گزارش‌های مختلف نشان می‌دهند اعمال محدودیت‌ها و قطع اینترنت از شهریور ۱۴۰۱، خسارات سنگینی به کسب‌وکارهای مختلف وارد کرده است. براساس گزارش پایگاه داده باز ایران، فیلترینگ گسترده اینترنت در سال ۱۴۰۳ به اقتصاد دیجیتال کشور آسیب قابل‌ توجهی زده است.

در ادامه نیز سه سناریوی احتمالی با رویکردهای خوش‌بینانه، میانه و بدبینانه در خصوص میزان اثرگذاری فیلترینگ بر کسب‌وکارها در نظر گرفته شده که طبق آن، در خوش‌بینانه‌ترین حالت زیان ۴ ماه به کسب‌وکارها ۲۵ درصد برآورد شده و بنابراین، در این بازه زمانی کسب‌وکارها در مجموع ۳۹ هزار و میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آسیب دیده‌اند که معادل ۱۱۶۰ میلیون دلار در ۴ ماه بوده است. بنابراین، میزان ضرر روزانه کسب‌وکارها ۹.۵ میلیون دلار برآورد شده است.

ضرر ماهانه هنگفت فیلترینگ به کسب‌وکارهای ایرانی

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=13841

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.