آوین ویژه»

کالاس: سران اروپا میزان کمک‌ها به اوکراین را هفته آینده مشخص می‌کنند دفاع از ارزش‌های دینی و حرمین شرفین هدف شهدا بود ویترین تسنیم شماره ۸۰۰/ «ناوهای جدید ارتش در راهند» معاون سپاه خراسان‌جنوبی: تمدن غربی در حال افول است تحصیل مال از طریق نامشروع و نقش وکیل در احقاق حقوق مالباختگان تمامی پروازهای فرودگاهی در مازندران برقرار است معاونین قوه قضاییه از پارک فناوری پردیس بازدید کردند داوران «فیلم فجر» ۴۳ مشخص شدند؛ از بهرام رادان تا علیرضا زرین‌دست مشهدالرضا(ع) سوگوار شهادت امام هادی (ع) آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است یخ بازار مسکن باز می شود؟ واکنش فرانسه به پیام عراقچی فوری/ جدیدترین بیانیه فرماندهی ارتش سوریه ایران پنجمین کشور غنی از منابع طبیعی در جهان / معادن، جایگزین نفت در اقتصاد ایران می‌شوند؟ آیفون تاشو، هزار دلار گران‌تر از آیفون پرومکس! دانش آموزان سیرجانی در پویش ایران همدل به مردم لبنان کمک کردند توییتر به اوج برگشت / پلتفرم ایلان ماسک حالا ۴۴ میلیارد دلار ارزش دارد رقیب اصلی آیفون 16e / قیمت پیکسل 9a لو رفت

0

دانشمند ایرانی ربات درامر سریع‌تر از انسان ساخت

  • کد خبر : 16550
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۵۴
دانشمند ایرانی ربات درامر سریع‌تر از انسان ساخت

یک ربات جدید نوازنده درام که ZRob نام دارد می‌تواند به نوازندگان انسانی کمک کند تا به قله‌های جدیدی از خلاقیت برسند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، محققان دانشگاه اسلو، ربات جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند ریتم‌های جدیدی بسازد و سریع‌تر از انسان‌ها درام بزند. این ربات جدید که ZRob نام دارد، می‌تواند برنامه‌های موسیقی جدید را ممکن کند و درک جدیدی برای پیشرفت‌های آینده در رباتیک به طور کلی ارائه دهد.

به نقل از آی‌ای، این ربات توسط مجتبی کرباسی به عنوان بخشی از پایان‌نامه دکترای او در مرکز مطالعات بین رشته‌ای ریتم، زمان و حرکت، دانشگاه اسلو، ساخته شده است. مجتبی کرباسی می‌گوید: ربات‌ها با نواختن در کنار هم، الگوی متفاوتی پیدا می‌کنند.

ZRob اولین ربات درام نوازی نیست که اخیرا دیده‌ایم اما مطمئنا از نظر مهارت و پتانسیل یک پله بالاتر از سایر ربات‌ها است.

ربات‌های درام نواز اهمیت دارند

الکساندر رفسوم جنسنیوس(Alexander Refsum Jensenius)، سرپرست کرباسی، توضیح می‌دهد که او معتقد است که ربات‌ها باید در آینده چند وجهی شوند. این بدان معناست که در عمل، اگر بخواهند برای انسان‌ها کاملا کاربردی شوند، باید حواس بیشتری داشته باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، کرباسی ربات درام نواز الهام گرفته از زیست‌شناسی انسان در ترکیب با مدل هوش مصنوعی خود را توسعه داد.

دست انعطاف‌پذیر ویژه‌ی این ربات شبیه به مچ انسان است و هوش مصنوعی(AI) برای کمک به یادگیری و بهینه‌سازی حرکات با آن ادغام شده است. ZRob می‌تواند به تنهایی یا در گروه به نوازندگی بپردازد.

یکی از جنبه‌هایی که باعث می‌شود ZRob بیشتر شبیه به انسان به نظر برسد بازوی او است. دو فنر، یکی در هر طرف، درجاتی از انعطاف پذیری مچ را برای بازو فراهم می‌کند. این فنرها، همراه با هوش مصنوعی، به ربات امکان تطبیق پذیری را می‌دهند.

دانشمند ایرانی ربات درامر سریع‌تر از انسان ساخت

ZRob همچنین دارای برخی از حواس ابتدایی است و می‌تواند گوش دهد و در عین حال احساس کند که بازویش در هر زمان کجاست. کرباسی توضیح می‌دهد که فنرهای موجود در نسخه‌های مختلف ZRob دارای اندازه‌های متفاوتی هستند. هوش مصنوعی به هر ربات کمک می‌کند تا رفتار مناسب خود را پیدا کند.

وقتی چند ربات به طور همزمان نوازندگی می‌کنند، ممکن است ریتم‌هایی بشنوید که انسان قادر به تولید آنها نیست. ویژگی‌های فیزیکی مختلف به طور کامل خروجی را شکل می‌دهند.

جنسنیوس توضیح داد که ما سعی نمی‌کنیم از یک انسان کپی برداری کنیم، بلکه بدن انسان را به عنوان نقطه شروع در نظر می‌گیریم.

رباتی برای کمک و نه جایگزین کردن نوازندگان انسانی

کرباسی معتقد است که موسیقی ساخته شده توسط ربات نمی‌تواند مانند موسیقی نواخته شده توسط انسان طنین انداز شود، اما او فکر می‌کند ربات‌های او می‌توانند الهام بخش موسیقیدانان باشند.

رباتی که دقیقا رفتار انسان را تقلید می‌کند، الهام بخش نیست. انسان‌ها می‌توانند همین کار را انجام دهند، حتی بهتر. کرباسی می‌گوید، با این حال، اگر بتوانیم ربات‌هایی بسازیم که کمی انسانیت در خود داشته باشند، اما در مسیر خود منحصربه‌فرد باشند، تا حد زیادی الهام‌بخش می‌شود.

جنسنیوس می‌گوید: اگر گیتار می‌نوازی و آواز می‌خوانی، می‌توانی یک ربات درام نواز بگیری تا با تو بنوازد. اگر درام نواز هستید و بازوی خود را از دست داده‌اید، می‌توانید از یک ربات به عنوان جایگزین استفاده کنید.

او توضیح داد: اگر ما موفق به ایجاد ربات‌های درام نواز پیچیده‌ای شویم که رفتار خود را حس می‌کنند و مطابق با آن رفتار می‌کنند، به ساخت ربات‌هایی نزدیک‌تر می‌شویم که می‌توانند انواع دیگر اعمال را انجام دهند، مانند بلند کردن یک لیوان آب یا بریدن یک میوه بدون مشکل.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=16550

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.