آوین ویژه»

پیش‌نویس سند هنر رضوی بررسی شد؛ توجه به یک میراث معنوی ناملموس نظارت بر بازار کالاهای مصرفی شب یلدا در آذربایجان غربی تشدید می شود واتیکان نخستین تصاویر از پیکر پاپ فرانسیس را منتشر کرد + عکس قالیشویی اسلامشهر؛ بهترین انتخاب برای شستشوی حرفه‌ای فرش با کیفیت تضمینی ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه یکشنبه طبق روال عادی فعالیت می‌کنند مربی بدمینتون قمی برای تیم ملی بزرگسالان انتخاب شد ثبت نام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ از این تاریخ شروع می‌شود مجامع فوق‌العاده و عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان ۲۳ دی برگزار می‌شود کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر دبیرکل اتاق بازرگانی تهران منصوب شد تساوی نساجی و خیبر در شبی که VAR مانع از خوشحالی «شهر خسته» شد تشکیل بیش از ۱۵ هزار محفل قرآنی در استان قزوین رادیو اروپای آزاد: روسیه تحریم‌های هوانوردی غرب را دور می‌زند کولاک برف سبب لغو حرکت قطارهای چهارشنبه از سرخس به مشهد شد ترامپ به‌دنبال مذاکره جامع با ایران است دولت از مشاغل کارآفرینی حمایت می‌کند واحد علوم تحقیقات موفق به کسب مقام اول در مسابقات فیراکاپ شد برگزاری جلسه مجمع تشخیص مصلحت درباره عضویت ایران در CFT

1

اولین موتور کوانتومی ساخته شد

  • کد خبر : 21175
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
اولین موتور کوانتومی ساخته شد

در یک جهش بزرگ علمی، دانشمندان موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی جهان شده‌اند که به جای سوخت‌های فسیلی سنتی، از اصول عمیق مکانیک کوانتومی استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجت‌نیوز، دانشمندان در یک پیشرفت بزرگ، موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی جهان شده‌اند. این موتور به جای سوخت‌های فسیلی مانند گاز یا نفت، از اصول عجیب و غریب مکانیک کوانتومی برای تولید انرژی استفاده می‌کند.

یکی از راه‌های ساخت این موتورها، استفاده از برهم‌کنش بین فرمیون‌ها و کندانس‌های بوز-اینشتین است. این موتورها به جای استفاده از گرما، از خواص کوانتومی ذرات برای دستیابی به راندمان ۲۵ درصدی بهره می‌برند.

اولین موتور کوانتومی ساخته شد

چینی‌ها، پیشرو در ساخت اولین موتور کوانتومی

تیمی از آکادمی علوم چین نیز پیشرفت دیگری را به نمایش گذاشتند: یک موتور کوانتومی که به طور کامل توسط درهم‌تنیدگی کوانتومی نیرودهی می‌شود. درهم‌تنیدگی یکی از پدیده‌های عجیب مکانیک کوانتومی است که در آن ذرات به شدت به هم پیوند خورده‌اند، به طوری که حالت کوانتومی یک ذره به طور آنی بر دیگری تأثیر می‌گذارد، صرف نظر از فاصله بین آن‌ها.

در این موتور، اتم‌های کلسیم در یک تله یونی به دام افتاده و با استفاده از لیزر به حالت‌های درهم‌تنیده تحریک می‌شوند. این فرآیند مشابه یک موتور چهار زمانه است و شامل مراحل جذب انرژی، انبساط، تراکم و آماده‌سازی برای چرخه بعدی می‌شود. با تنظیم دقیق خواص لیزر، محققان توانستند این فرآیند را با دقت بالایی انجام دهند و نشان دهند که درهم‌تنیدگی می‌تواند منبع انرژی قابل اعتمادی برای موتورهای کوانتومی باشد.

البته، هنوز چالش‌های زیادی برای عملی کردن این فناوری وجود دارد. موتورهای کوانتومی نیاز به شرایط بسیار خاص، مانند دمای نزدیک به صفر مطلق، دارند. با این حال، پتانسیل این فناوری بسیار بالاست و می‌تواند به توسعه نسل جدیدی از رایانه‌های کوانتومی و سایر دستگاه‌های پیشرفته کمک کند.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=21175

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.