آوین ویژه»

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز چهارشنبه منتشر شد کشته شدن دو نظامی دیگر رژیم صهیونیستی به دست رزمندگان مقاومت مقایسه نئوم در واقعیت و در آرمان‌های بن‌سلمان /عکس جمعی از نمایندگان مجلس با رئیس دانشگاه آزاد گفتگو کردند امامان جمعه از سیاست‌های دولت در بحث مذاکره بر اساس عزت حمایت کنند پخش «۱۰۰۱» با جناب خان و کیایی از امشب؛ اولین مهمان مشخص شد واکنش وزارت خارجه ایران به پیروزی ترامپ روسیه: ۳۸ عامل اقدامات تروریستی در سال جاری خنثی شدند عکس | کشیش‌های شیطان‌پرست واتیکان/ این تصویر جنجالی واقعی است؟ قم تانکرهای آبرسانی خود را به یزد فرستاد یکی از این دو نفر جانشین لوکاس ژوائو می‌شود خروج کامل نظامیان فرانسه از چاد روند کاهشی اهدای خون در استان تهران قاچاقچی دستگاه تولید رمز ارز در ملایر محکوم شد نخست‌وزیر سوریه: تمامی خاک سوریه را آزاد می‌کنیم هفتمین روز چهل‌ و سومین جشنواره فیلم فجر عملیات احداث فاز چهارم بیمارستان آیت الله خوانساری اراک آغاز شد زلزله یاسوج خسارتی نداشت

0

آیا رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی یک اقدام امیدوارکننده است؟/ عباس آحوندی: هم بله، هم نه

  • کد خبر : 36433
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
آیا رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی یک اقدام امیدوارکننده است؟/ عباس آحوندی: هم بله، هم نه

آنچه دیروز در جلسه شورای عالی فضای مجازی اتفاق افتاد و به رفع فیلترینگ دو پلتفرم خارجی انجامید، دولت چهاردهم را یک گام به پیش راند. این گام توانست همه کسانی را که همواره نگران وضعیت فقدان تعادل و نارضایتی اجتماعی هستند، خوشحال کند.

به گزارش خبرآنلاین، عباس آخوندی استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در روزنامه ایران نوشت: هرچند آنچه انجام گرفته کار ناقصی است و باید ادامه آن در اقدامات بعدی با فوریت دنبال شود؛ اما تا اینجای کار هم اقدامی پسندیده از سوی دولتی است که عمر فعالیت آن هنوز به 5 ماه هم نمی‌رسد.
دولت چهاردهم در همین مدت کوتاه از آغاز کار خود دو اقدام قابل قدردانی انجام داد؛ گام اول توقف ابلاغ قانون حجاب و عفاف و بعد از آن برداشتن گام اول فرآیند رفع فیلترینگ است. این دو اتفاق خوب و قابل تقدیر از منظرهای مختلفی قابل بررسی است.

جامعه از دولت چهاردهم انتظار داشت بسیار زودتر از این برای مدیریت این  فرآیند اقدام کند و راه انواع مداخلات را مسدود کند. از منظری دیگر می‌توان گفت در شرایطی که برخی می‌توانند این چنین بر فرآیندهای اساسی تأثیر بگذارند، همین مقدار تغییر و بهبود نیز یک گام به پیش است و می‌توان از آن یک ارزیابی مثبت داشت.

این ارزیابی البته بسته به این است که شما بر کدام منظر، جایگاه یا سکو قرار بگیرید و از آن زاویه به تحولات نگاه کنید. اگر روی سکوی چند دولتی بایستید، قاعدتاً از این منظر خواهید گفت دولت نباید اساساً پدیده‌های برآمده از چند دولتی را بپذیرد. اما اگر از منظر بهبود نسبی اوضاع و تسلیم نشدن در برابر فشارهای غیرمنطقی به مسائل بنگرید، می‌توانید آن را گام مثبت و رو به جلو تلقی کنید.

اینکه این گام را مقدمه‌ای برای برداشتن گام‌های دیگر دولت در مسیر تحقق وعده‌های انتخاباتی خود بدانیم، بسته به این است که دولت تا چه میزان استراتژی مدیریت فرآیندهای موجود و سامان دادن به نظام حکمرانی را در دستور کار قرار دهد.

اگر واقعاً دولت چنین راهبردی را در دستور کار خود قرار داده باشد، می‌تواند طلیعه بسیار خوبی باشد و این طلیعه قطعاً امیدوارکننده است. اما اگر غیر از این باشد، این میزان موفقیت در این مدت از زمان و با این میزان انرژی که دولت صرف کرده است، شاید چندان امیدوار کننده نباشد. زیرا ممکن است مردم بگویند 4 ماه از فعالیت دولت گذشته و همه دستاوردش این بوده است که جلوی دو اقدام منفی را بگیرد، اما نتوانسته گام‌های اثباتی بیشتری بردارد. درحالی که انتظار من از دولت این است که بتواند افق‌های روشن‌تری را فراروی مردم باز کند. اینکه دولت تا این لحظه جلوی مداخلات را گرفته و تسلیم تصمیم‌های نامناسب نشده است، اتفاقی مثبت و خوب است. اما انتظار برداشتن گام‌های بلندتر از سوی دولت هم وجود دارد.
در این میان نباید از وجود مخالفان جدی دولت هم به‌سادگی گذر کرد. اما در هر صورت پزشکیان باید قانون اساسی را میان خود و مخالفانش حکم قرار دهد، مخالفانی که بزرگ‌ترین مشکل شان این است که قانون را آنگونه که دوست دارند تفسیر می‌کنند نه آنطور که وجود دارد.

23302

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=36433

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.