آوین ویژه»

گروگان‌گیری و تیراندازی در بیمارستانی در پنسیلوانیا با ۶ کشته و زخمی بیانیه امام جمعه شهرستان طالقان در خصوص روز قدس پیش بینی بورس تا سال ۱۴۰۴ با سیگنال قیمت دلار | سهامداران مراقب باشند برگزاری اولین نیمه‌ماراتن جزیره کیش چهره‌های سینما در سال ۱۴۰۳؛ از درخشش پورشیرازی تا استعفای آبیار ترامپ استفاده از قدرت نظامی برای تصاحب گرینلند را رد نکرد اظهارنظر «اولیانوف» درباره مذاکرات ایران و آمریکا معاون وزیر میراث فرهنگی: اصفهان می‌تواند هاب صادرات صنایع دستی کشور باشد خشم مردم لیبی علیه عادی سازی روابط با تل‌آویو جمعیت هلال احمر در داخل و خارج کشور خوش درخشیده است تمدید مهلت ارسال آثار بخش «مستمر» به جشنواره پژواک کارزار رایگان واکسیناسیون دام در سقز برای مقابله با بیماری‌ها آغاز شد ۱۳۰ هزار نفر از دانشگاهیان برای اعزام به عمره ثبت‌نام‌ کردند مسلمانان با حضور در راهپیمایی روز قدس سبب دلگرمی مظلومان فلسطین شوند مدیر دفتر «سرود» وزارت فرهنگ استعفا کرد پویش «نه به تصادف» و معرفی «جاذبه‌های گردشگری» اولویت صداوسیما قطعی برق علت اصلی اختلال‌های اخیر در شبکه کشور معاون استاندار خراسان رضوی به معلم ابتدایی‌ خود ادای احترام کرد

0

تولید برق از حرکات بدن / سرانجام از شارژر بی‌نیاز می‌شویم؟

  • کد خبر : 39155
  • ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲
تولید برق از حرکات بدن / سرانجام از شارژر بی‌نیاز می‌شویم؟

مهندسان در کره جنوبی موفق به ابداع دستگاهی با یک معماری سه بعدی جدید شده‌اند که تولید برق ناشی از حرکت بدن را ۲۸۰ برابر کارآمدتر می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، محققان موسسه علم و فناوری دائگو جیونگبوک(DGIST) در کره جنوبی یک دستگاه جمع‌آوری انرژی بسیار کارآمد ساخته‌اند که حرکات بدن را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این دستگاه جدید، ۲۸۰ برابر بازده تبدیل انرژی بیشتری نسبت به برداشت کننده‌های انرژی پیزوالکتریک معمولی دارد.

به نقل از ایسنا، این دستگاه از اثر پیزوالکتریک استفاده می‌کند، پدیده‌ای که در آن مواد خاصی در پاسخ به فشار مکانیکی، بار الکتریکی تولید می‌کنند. این بدان معنی است که فعالیت‌هایی مانند راه رفتن، خم شدن یا حتی حرکات ظریف بدن را می‌توان برای تولید برق مورد استفاده قرار داد.

مواد پیزوالکتریک دارای یک عدم تقارن ذاتی در توزیع بار خود هستند و هنگامی که تحت فشار مکانیکی مانند خم شدن یا کشش قرار می‌گیرند، این عدم تقارن بیشتر تقویت می‌شود و منجر به جدایی بارها و تولید پتانسیل الکتریکی در سراسر ماده می‌شود. این تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی اساس برداشت انرژی پیزوالکتریک را تشکیل می‌دهد.

محدودیت‌های موجود

در حالی که مفهوم برداشت انرژی پیزوالکتریک جدید نیست، کاربرد آن در دستگاه‌های پوشیدنی به دلیل محدودیت در خواص این مواد و طراحی دستگاه‌ها با مانع مواجه شده است. بسیاری از مواد با پاسخ‌های پیزوالکتریک قوی، مانند سرب زیرکونات تیتانات(PZT)، ذاتاً سخت و شکننده هستند. این باعث می‌شود آنها برای ادغام در دستگاه‌های پوشیدنی انعطاف پذیر و راحت، نامناسب باشند.

تیم تحقیقاتی کره‌ای از طریق مهندسی مواد نوآورانه بر این مانع غلبه کرد. آنها یک ساختار سه بعدی منحصر به فرد ابداع کردند که امکان استفاده از PZT را در عین حفظ درجه بالایی از انعطاف پذیری و کشش فراهم می‌کند.

علاوه بر این، محققان یک طرح الکترود جدید را معرفی کردند. این طرح که به آن «الکترود جفت مخصوص انحنا» گفته می‌شود، با جلوگیری از لغو بارهای الکتریکی تولید شده در طول حرکت، جذب انرژی کارآمد را تضمین می‌کند. این امر به میزان قابل توجهی به کارایی کلی دستگاه کمک می‌کند.

این برداشت کننده انرژی بسیار کارآمد، راه را برای وسایل الکترونیکی پوشیدنی خودکار هموار می‌کند. چنین دستگاه‌هایی به طور بالقوه می‌توانند نیاز به شارژ مکرر باتری یا تعویض آن را در طیف گسترده‌ای از کاربردها از جمله ساعت‌های هوشمند، ردیاب‌های تناسب اندام و حسگرهای پزشکی برطرف کنند.

این پژوهش نشان دهنده یک گام بزرگ رو به جلو در زمینه فناوری پوشیدنی است. رویکرد نوآورانه این تیم برای طراحی مواد و پیکربندی الکترود، دستگاهی را به وجود آورده است که این پتانسیل را دارد که نحوه قدرت‌گیری دستگاه‌های پوشیدنی خود را تغییر دهد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=39155

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.