آوین ویژه»

مستند پرتره ابوالحسن حافظیان پخش می شود؛ ماجرای حضور گاندی در جلسه روضه محرم نگاه ویژه به موسیقی بانوان و کودک و نوجوان در چهلمین «موسیقی فجر» ۵۰ درصد برق استان قزوین در صنعت و تولید استفاده می‌شود نماهنگ مادرم خدانگهدار منتشر شد بازار‌های صادراتی سیمان با چنگ و دندان حفظ شده/ نگرانیم واردات کننده سیمان شویم نظر «عون» درباره از سرگیری پروازها میان بیروت و تهران از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی سیستم‌عامل ملی هوش مصنوعی در راه است استان اصفهان با کاهش ۳۲ درصدی منابع آب روبه رو است وضعیت حال و آینده دوبلاژ ایران بررسی می‌شود ۵ کیلومتر از محور هراز چهارخطه می‌شود افزایش آمار مصدومان چهارشنبه‌ آخر سال در خوزستان به ۷۹ نفر قیمت طلا در سال آینده پیش بینی شد! یادداشت امانپور| اثربخشی شگفت آبخیزداری در خور و بیابانک پزشکیان به سازمان برنامه و بودجه رفت انتشار جدول اجراهای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج قیمت روز ارزهای دیجیتالی اعلام شد/ صعود ۱۱ درصدی یکی از قدیمی‌های بازار رمزارز بهرنگ علوی: فیلم سینمایی شاه نقش شناسنامه سینماست

2

طلای پنهان، گنجی که دیده نمی‌شود!

  • کد خبر : 46237
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰:۰۰
طلای پنهان، گنجی که دیده نمی‌شود!

تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل روشی را برای استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی توسعه داده و پس از انجام این کار، با بهره‌گیری از طلای بازیابی شده در نقش کاتالیزور، برای تبدیل دی‌اکسید کربن (CO۲) که یک گاز گلخانه‌ای است، به مواد آلی وارد عمل شدند.

به گزارش خبرآنلاین، زباله‌های الکترونیکی به معنای واقعی کلمه، معادن عظیمی از طلا هستند: طبق برآوردهای انجام‌شده، میزان طلای موجود در یک تن زباله الکترونیکی حداقل ۱۰ برابر بیشتر از یک تن سنگ معدنی که از آن طلا استخراج می‌شود، است. در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود که میزان زباله‌های الکترونیکی تا سال ۲۰۳۰ به ۸۰ میلیون تن برسد، یافتن راه‌هایی برای بازیابی این فلز گران‌بها بسیار مهم‌تر از همیشه به نظر می‌رسد.

دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند

روش‌های سنتی بازیابی طلا از زباله‌های الکترونیکی، شامل استفاده از مواد شیمیایی خشنی از جمله سیانید است که خطرات زیست‌محیطی متعددی را به همراه دارد. روش زاده‌نظری بدون بهره‌گیری از مواد شیمیایی خطرناک و با استفاده از جذب شیمیایی (چسبندگی ذرات به سطح) انجام می‌پذیرد.

درباره این روش در «دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند» بیشتر بخوانید.

امین زاده‌نظری، محقق فوق دکتری در آزمایشگاه علیرضا عباسپور راد، استاد شیمی مواد غذایی و تکنولوژی مواد تشکیل‌دهنده، به این نکته اشاره کرده که این روش می‌تواند استفاده پایداری برای حدود ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی که سالانه دور ریخته می‌شود را فراهم کند. این درحالی است که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=46237

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.