آوین ویژه»

ترخیص ۹۰ درصدی پارچه از گمرکات ممنوع شد اولین گوشی‌های سامسونگ که آپدیت «One UI ۷» را دریافت می‌کنند تصاویر پربازدید از پزشکیان و دخترش در کاخ نوروز تاجیکستان جت‌های شخصی به ونیز رسیدند / ولخرجی بزرگ جف بزوس، بنیان‌گذار آمازون دومین حضور نگار فرهمند در هفته مد 2025 میلان 3 اولویت بودجه ای پایتخت؛آخرین بودجه زاکانی چه زمانی به شورا می رسد؟ واکنش آیت‌الله نوری‌همدانی به حمله رژیم صهیونی به صدا و سیما آئین افتتاح بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور توهم جدید ترامپ برای بازگرداندن سیاست فشار حداکثری بر ایران تصمیم نهایی مجلس درباره تعطیلی رسمی پنج شنبه‌ها اعلام شد حضرت فاطمه زهرا برترین الگوی اخلاقی و رفتاری رگبار باران و وزش باد شدید تا هفته آینده مهمان کرمان می شود حضور گسترده نوجوانان در جلسات خانگی قرآن جنوب شرق تهران کرملین: موشک اورشنیک روسیه از تمام سلاح‌های موجود در جهان پیشرفته‌تر است آغاز بارش‌های پاییزی از اوایل هفته آینده دادستان:احتمال تداوم دستگیری ها در شورای شهر پرند وجود دارد فیلمی از گل خیبر به فرد البرز کاملترین لیست هدایای سازمانی کارمندان دولت ویژه سال ۱۴۰۴

2

طلای پنهان، گنجی که دیده نمی‌شود!

  • کد خبر : 46237
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰:۰۰
طلای پنهان، گنجی که دیده نمی‌شود!

تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل روشی را برای استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی توسعه داده و پس از انجام این کار، با بهره‌گیری از طلای بازیابی شده در نقش کاتالیزور، برای تبدیل دی‌اکسید کربن (CO۲) که یک گاز گلخانه‌ای است، به مواد آلی وارد عمل شدند.

به گزارش خبرآنلاین، زباله‌های الکترونیکی به معنای واقعی کلمه، معادن عظیمی از طلا هستند: طبق برآوردهای انجام‌شده، میزان طلای موجود در یک تن زباله الکترونیکی حداقل ۱۰ برابر بیشتر از یک تن سنگ معدنی که از آن طلا استخراج می‌شود، است. در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود که میزان زباله‌های الکترونیکی تا سال ۲۰۳۰ به ۸۰ میلیون تن برسد، یافتن راه‌هایی برای بازیابی این فلز گران‌بها بسیار مهم‌تر از همیشه به نظر می‌رسد.

دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند

روش‌های سنتی بازیابی طلا از زباله‌های الکترونیکی، شامل استفاده از مواد شیمیایی خشنی از جمله سیانید است که خطرات زیست‌محیطی متعددی را به همراه دارد. روش زاده‌نظری بدون بهره‌گیری از مواد شیمیایی خطرناک و با استفاده از جذب شیمیایی (چسبندگی ذرات به سطح) انجام می‌پذیرد.

درباره این روش در «دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند» بیشتر بخوانید.

امین زاده‌نظری، محقق فوق دکتری در آزمایشگاه علیرضا عباسپور راد، استاد شیمی مواد غذایی و تکنولوژی مواد تشکیل‌دهنده، به این نکته اشاره کرده که این روش می‌تواند استفاده پایداری برای حدود ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی که سالانه دور ریخته می‌شود را فراهم کند. این درحالی است که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=46237

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.