آوین ویژه»

«داستان سلیمان» در سینماتک خانه هنرمندان ایران گردشگری و بوم‌گردی راهبردی برای تقویت اقتصاد مازندران است گزارش اقتصادی رئیس جمهور امیدبخش بود آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر واردات عمده لوازم الکترونیکی چه شرایطی دارد؟ اجلاس سران ریاض، توقف جنگ در غزه و لبنان را بررسی می‌کند پذیرش بیش از ۵ هزار نفر در مراکز اسکان نوروزی آموزش و پرورش اردبیل شولتز: اخراج فلسطینیان از غزه غیرقابل پذیرش است «منظری دیگر» در لاله تماشایی می‌شود حضور وزیر نیرو در البرز مشوق های بیمه ای بازار کار تامین اعتبار شود سردار غلامرضا سعادتی، مدیر ورزشی با سابقه ایران درگذشت رقابت ۲۱ مستند نیمه‌بلند در جشنواره «سینماحقیقت» ریابکوف: تفاهم با دمشق درباره تاسیسات نظامی روسیه در سوریه لازم است درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارزی دوباره مسدود شد برگزیدگان نخستین جشنواره تئاتر «خوشه پروین» معرفی شدند؛ تجلیل از منیژه محامدی خون شهدا سبب استحکام جبهه مقاومت می شود مستاجران این سه استان بیشتر از همه اجاره می دهند

1

دانشمندان ایرانی از موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌ها طلا استخراج کردند!

  • کد خبر : 47287
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰:۳۸
دانشمندان ایرانی از موبایل‌ها و لپ‌تاپ‌ها طلا استخراج کردند!

یک تیم تحقیقاتی روشی را برای استخراج طلا از ضایعات الکترونیکی توسعه دادند و در ادامه از این فلز گران‌بهای بازیابی شده، به‌عنوان کاتالیزوری برای تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد آلی بهره بردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تیم تحقیقاتی دانشگاه کرنل روشی را برای استخراج طلا از زباله‌های الکترونیکی توسعه داده و پس از انجام این کار، با بهره‌گیری از طلای بازیابی شده در نقش کاتالیزور، برای تبدیل دی‌اکسید کربن (CO۲) که یک گاز گلخانه‌ای است، به مواد آلی وارد عمل شدند.

امین زاده‌نظری، محقق فوق دکتری در آزمایشگاه علیرضا عباسپور راد، استاد شیمی مواد غذایی و تکنولوژی مواد تشکیل‌دهنده، به این نکته اشاره کرده که این روش می‌تواند استفاده پایداری برای حدود ۵۰ میلیون تن زباله الکترونیکی که سالانه دور ریخته می‌شود را فراهم کند. این درحالی است که در حال حاضر تنها ۲۰ درصد آن‌ها بازیافت می‌شوند.

دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند

شیوه کار به چه ترتیب است؟

زاده‌نظری یک جفت چارچوب آلی کووالانسی متصل به وینیل (VCOFs) را برای حذف یون‌ها و نانو ذرات طلا از بردهای مدار در دستگاه‌های الکترونیکی دور ریخته شده را سنتز کرد. یکی از VCOF های او به‌طور انتخابی، ۹۹.۹ درصد از طلا و مقدار بسیار کمی از فلزات دیگر، از جمله نیکل و مس را از دستگاه‌ها جذب می‌کند.

خود زاده‌نظری دراین‌باره توضیح داد: «در ادامه و بعد از بازیابی طلا، ما می‌توانیم از COF‌های حاوی طلا برای تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد شیمیایی مفید استفاده کنیم. با تبدیل دی‌اکسید کربن به موادی باارزش افزوده، ما نه‌تنها نیازها به دفع زباله را کاهش می‌دهیم، بلکه مزایای زیست‌محیطی و عملی متعددی را نیز ارائه خواهیم داد که این اقدامی دو سر بُرد برای محیط‌زیست خواهد بود.»

عباس پورراد نویسنده مسئول این مقاله است و زاده‌نظری نویسنده اصلی “بازیافت زباله‌های الکترونیکی در کاتالیزورهای چارچوب آلی کووالانسی با بارگذاری طلا برای کربوکسیلاسیون آلکین ترمینال” است که مقاله مرتبط آن‌ها در Nature Communications  منتشر شده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=47287

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.