آوین ویژه»

دانشگاه‌های علوم پزشکی ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند افزایش دما و احتمال رگبارهای پراکنده در استان مرکزی اعتراض خاص مردم سوئد به شهادت کودکان فلسطینی+ فیلم انهدام یک ریزپرنده اسرائیل در شیراز واکنش‌ دفتر آیت‌الله مکارم به نقل قول‌هایی درباره مذاکره با ترامپ نقش آمریکایی ها در تحولات سوریه چه بود؟ یادنامه حسینعلی عظیمی – ۷ |از چمران تا «کان عرشُه علی الماء» پایان جشنواره بیستم تهران-مبارک رقم خورد/ معرفی برگزیدگان بارش تگرگ‌ و باران موجب آبگرفتگی معابر شهرهای آذربایجان غربی شد اولین فرماندار زن کرمان در دولت پزشکیان منصوب شد/ روح‌بخش بیگ‌زاده کیست؟ برقراری ۲ پرواز فوق العاده نوروزی برای فرودگاه خوی الکترونیکی شدن فرآیند رفع تعهد ارزی در مناطق ویژه اقتصادی کشور نشست «جریان شناسی بازیگران فکری و سیاسی سوریه» برگزار می‌شود عملیات بازی‌دراز نقطه عطفی در دفاع مقدس و افتخار همیشگی مردم کرمانشاه محاکمه «سارکوزی» به دلیل دریافت رشوه از «قذافی» مراسم تشییع پیکر پدر شهید رمضانعلی سیاه بالایی در گرگان برگزار می‌شود گرفتار شدن فولاد ایران، بین دو لبه قیچی ناترازی انرژی و کمبود مواد اولیه لاریجانی به ایران بازگشت

0

یک شهر باستانی ۴ هزار ساله در بیابان عربستان کشف شد

  • کد خبر : 5036
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
یک شهر باستانی ۴ هزار ساله در بیابان عربستان کشف شد

این شهر باستانی «النطح» (al-Natah) نام دارد و محل زندگی ۵۰۰ نفر بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، باستان‌شناسان یک شهر باستانی ۴ هزار ساله را در واحه‌ای در عربستان کشف کردند؛ بقایای این شهر گویای این واقعیت است که چگونه ساکنان آن به آرامی از زندگی عشایری به یک زندگی شهری تغییر وضعیت دادند.

براساس گزارش ScienceAlert، بقایای این شهر باستانی که «النطح» (al-Natah) نام دارد، مدت‌ها توسط حصارهای واحه خیبر، منطقه‌ای سرسبز و حاصلخیز احاطه‌شده توسط بیابانی در شمال غربی شبه‌جزیره عربستان، از چشم باستان‌شناسان پنهان مانده بود. براساس تحقیقات باستان‌شناس فرانسوی «گیوم شارلو» (Guillaume Charloux) یک دیوار باستانی به طول ۱۴.۵ کیلومتر در این مکان کشف شد که ظاهراً مرز شهر را مشخص می‌کرد.

شهر باستانی با قدمت ۴ هزار ساله در بیابان عربستان

به گفته گیوم شارلو در فرایند کشف این شهر یک تیم فرانسوی-عربستانی مشارکت داشتند؛ آنها توانستند ثابت کنند که دیوار و باروهای این شهر، در واقع نشان‌دهنده یک زیستگاه سازماندهی شده هستند. به گفته محققان، این شهر بزرگ، که محل زندگی ۵۰۰ نفر بود، در حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد در اوایل عصر برنز ساخته شد.

کشف شهر باستانی در عربستان

بااین‌حال، حدود هزار سال بعد از ساختن این شهر، ساکنان آن را رها کردند. شارلو می‌گوید: «هیچکس نمی‌داند چرا.» بااین‌حال می‌دانیم که زمانی که النطح ساخته شد، شهرهایی در منطقه شام ​​در امتداد دریای مدیترانه از سوریه کنونی تا اردن درحال پیشرفت بودند. از سویی، شمال غربی عربستان بیابانی بی‌ثمر بوده که عشایر شبان صرفاً از آن عبور می‌کردند و محل دفن‌ اجساد بوده است.

کشف شهر باستانی در عربستان

محققان برای آنکه بدانند دقیقاً کجا را باید حفاری کنند، از تصاویر هوایی بهره بردند. تصاویر مسیرهای این شهر و پایه‌های خانه‌ها را به محققان نشان داد. محققان پایه‌هایی را کشف کردند که به اندازه‌ای قوی بودند که می‌شد حداقل خانه‌های یک یا دو طبقه از آنها ساخت.

کشف شهر باستانی در عربستان

درکل تصاویر یک شهر ۲.۶ هکتاری با حدود ۵۰ خانه را نشان می‌دهد؛ هر خانه نیز دیوارهای مخصوص به خود را داشت. همچنین مقبره‌های قبرستان این شهر حاوی سلاح‌های فلزی مانند تبر و خنجر و همچنین سنگ‌هایی مانند عقیق بود که نشان‌دهنده جامعه نسبتاً پیشرفته‌ای است.

کشف شهر باستانی در عربستان

بااین‌حال النطح در مقایسه با شهرهای بین‌النهرین یا مصر در آن دوره شهر کوچکی محسوب می‌شد. البته به‌زعم محققان، این شهر شواهدی دارد که گذر از زندگی عشایری به زندگی شهری را نشان می‌دهد.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=5036

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.