آوین ویژه»

حضور زائران حاج قاسم بر سرمزار او شب و روز ندارد مروری بر وعده‌ انتخاباتی ترامپ درباره ارزهای دیجیتال / منتظر چه تغییراتی باشیم؟ حمایت ۱۷.۵ هزار میلیارد تومانی صندوق توسعه از بازار سرمایه آغاز اعزام مبلغان به استان ایلام برای تبلیغ در ایام محرم تامین پایدار آب در شهرستان مرند اولویت است افزایش ۶ درصدی مسافران هواپیما در سال گذشته تغییر غافلگیرکننده در طراحی آیفون / عکس توقف پروازهای فرودگاه مهرآباد تا ساعت ۱۴ فردا تمدید شد اتفاق نگران کننده در لیگ فوتبال ایران بمب شبانه استقلال منفجر شد هیئتی که هدف خود را کادرسازی فرهنگی و تربیت یار امام زمان(عج) می داند پروازها تا اطلاع ثانوی لغو شد ماجرای چاپخانه‌ای کم‌فروغ که روزگاری پاتوق روشنفکران بود برگزاری جشن سده در روستای کشمر بردسکن  درخواست عجیب ترامپ از رئیس آتی سنا/ انتصاب بدون رای‌گیری! اهداف رژیم صهیونیستی از نفوذ نظامی به عمق سوریه و رد فرضیه گاز انبری تونلی عظیم که آمریکا را به اروپا وصل می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب نقطه عطفی در مسیر تمدن‌سازی حوزه‌های علمیه است

0

بازیافت زباله‌های هسته‌ای برای اولین بار در جهان

  • کد خبر : 50990
  • ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۹

تلاشی نوآورانه برای بهبود مدیریت زباله‌های هسته‌ای در اتحادیه اروپا آغاز شده تا از این مواد مرگبار محصولاتی ارزشمند برای تولید باتری، گوشی و تجهیزات پزشکی استخراج شود.

به گزارش خبرآنلاین، اتحادیه اروپا قصد دارد طرحی به نام مالار را با هدف بازیابی لانتانیدها از زباله های هسته ای اجرا کند. لانتانیدها شامل ۱۴ عنصر با عددهای اتمی ۵۷ تا ۷۱ در جدول تناوبی هستند. نام این دسته از عنصرها از فلز لانتان گرفته شده‌است.

به نقل از فارس، لانتانیدها فلزهایی براق هستند و واکنش‌پذیری شیمیایی قابل توجهی دارند. این عناصر به عنوان جاذب گرما در دستگاه‌های سرما ساز مورد استفاده هستند و چین بزرگترین تامین کننده آنهاست.

در طرح مالار از روش‌های جدید جداسازی برای بررسی قابلیت بازیافت زباله‌های هسته ای و استخراج مواد ارزشمند استفاده خواهد شد. این ابتکار سه ساله با کمک مالی 2.3 میلیون یورویی اتحادیه اروپا، کارشناسانی از آلمان، فرانسه، سوئد و رومانی را گرد هم می آورد تا زباله های هسته ای را به مواد خام با ارزش تبدیل کنند.

کارشناسان مذکور این باور متعارف را که زباله‌های هسته ای محصولی نهایی با گزینه های محدود برای استفاده بوده و خطرات فراوانی دارد، به چالش می کشند.

بازیافت زباله‌های هسته‌ای برای اولین بار در جهان

لانتانیدها، اجزایی حیاتی برای تولید انواع محصولات از باتری گرفته تا نمایشگر گوشی های هوشمند و تجهیزات پزشکی هستند و در زباله های هسته ای وجود دارند.

محققان قصد دارند در ابتدا تک تک عناصر مورد نیاز را از زباله های هسته‌ای جدا کنند تا آنها را به شکلی گسترده برای تولید مواد مختلف به کار گیرند. این پروژه نویدبخش تغییری اساسی در مدیریت زباله های هسته ای با بازیافت مواد خطرناک رادیواکتیو ذخیره شده در جهان است.

آنان می گویند بازیافت لانتانیدها از زباله‌های هسته‌ای، به تامین پایدار این مواد گرانبها و کاهش وابستگی به چین در این زمینه و نیز کاهش آلودگی محیط زیست کمک می کند. البته تکمیل این پروژه تا سال 2028 طول خواهد کشید.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=50990

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.