آوین ویژه»

آغاز توزیع میوه تنظیم بازار شب عید در استان یزد حمله هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به سوریه امکان انتخاب محل دفاع پایان نامه در دانشگاه پیام نور فراهم می شود ایمیدرو و سازمان نظام مهندسی معدن تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند صدور همزمان احکام و حقوق بازنشستگان | سازمان تامین اجتماعی غوغا کرد فوری | خبر خوش دولت برای جاماندگان سود سهام عدالت | فرصت طلایی را از دست ندهید در دادگاه “چای دبش” مطرح شد؛ ضعف در تخصیص ارز و صدور مجوز روسیه: ۸۵ نظامی در حمله به جلسه فرماندهان اوکراینی کشته شدند هدف پویش خانه تکانی سبز کاهش مصرف آب است بیش از ۵۰۴ میلیون دلار کالا از مرز سومار به عراق شد بانک مرکزی موظف به تزریق فوری تسهیلات دام شد مانور پخت نان در ۲۰۷ نانوایی مشهد با سوخت جایگزین آغاز شد انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند طرح ساماندهی کارکنان دولت تعیین تکلیف می‌ شود زیان ۵۰ هزار میلیارد تومانی فیلترینگ / ستار هاشمی: خیری در وضعیت موجود نیست بیانیه حزب‌الله درباره تحولات منطقه سیرجان به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل شده است سقوط هواپیما در کاستاریکا؛ سرنوشت سرنشینان مبهم است

1

جی‌پی‌اس چیست و چگونه کار می‌کند؟

  • کد خبر : 6307
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
جی‌پی‌اس چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) یک سیستم ناوبری ماهواره‌ای مبتنی بر فضا است که اطلاعات مکان و زمان را در تمام شرایط آب و هوایی، در هر نقطه روی زمین یا نزدیک به زمین که در آن خط دید بدون مانع به چهار یا چند ماهواره GPS وجود دارد، ارائه می‌دهد.

نگار علی- این سیستم قابلیت‌های حیاتی را برای کاربران نظامی، غیرنظامی و تجاری در سراسر جهان فراهم می‌کند؛ این سیستم توسط دولت ایالات متحده نگهداری می‌شود و برای هر کسی که گیرنده GPS دارد به صورت رایگان قابل دسترسی است.

GPS یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره است که از شبکه‌ای متشکل از ۲۴ ماهواره تشکیل شده است که توسط وزارت دفاع ایالات متحده در مدار قرار می گیرند. GPS در ابتدا برای کاربردهای نظامی در نظر گرفته شده بود، اما در دهه ۱۹۸۰، دولت آمریکا این سیستم را برای استفاده غیرنظامی در دسترس قرار داد. GPS در هر شرایط آب و هوایی، در هر نقطه از جهان، ۲۴ ساعت شبانه روز کار می‌کند. هیچ هزینه اشتراک یا هزینه راه‌اندازی برای استفاده از GPS وجود ندارد.

جی‌پی‌اس چگونه کار می‌کند؟

GPS، سامانه‌ای است که با استفاده از تعدادی ماهواره، جهت‌یابی می‌کند. ماهواره‌های موقعیت یاب، هر ۱۲ ساعت یک بار به دور مدارهای دقیق ردیابی در گردش هستند، هر کدام از آنها با ارائه سیگنال‌های خاصی به ایستگاه‌های مستقر در زمین اطلاعاتی را برای بررسی در اختیار دستگاه‌های GPS قرار می‌دهند که در نهایت موجب تعیین موقعیت دقیق گیرنده‌ها می‌شود.

هنگام استفاده از جی‌پی‌اس، درخواست شما به ایستگاه‌های زمینی منتقل می‌شود و طی فرآیندی بسیار پیچیده، موقعیت مشخص شده به گوشی یا رایانه همراه‌تان ارسال می‌شود. به طور کلی اساس کار جی‌پی‌اس، ارسال سیگنال‌های رادیویی با فرکانس بالا و به طور پیوسته است که زمان و مکان ماهواره را نسبت به زمین مشخص می‌کند.

سیستم‌های جی‌پی‌اس، دقت مسیریابی بالایی دارند؛ به گونه‌ای که در هر زمان و شرایط آب و هوایی می‌توان به راحتی در مورد موقعیت و مسیر مورد نظر اطلاعات به دست آورد. بازه دقت جی‌پی‌اس معمولا میان 2 تا 5 متر است که به موقعیت مورد نظر، پوشش دهی و سرعت اینترنت مناسب و موارد مشابه بستگی دارد.

همچنین یک گیرنده جی‌پی‌اس روی زمین مانند گوشی‌های هوشمند، با دریافت این اطلاعات از سه ماهواره یا بیشتر، آنها را پردازش کرده و موقعیت گیرنده و کاربر را با اندازه گیری‌های مختلف گیرنده اطلاعات، مختصات جغرافیایی (طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا)، فاصله تا مقصد، سرعت، مدت زمان سفر، زمان طلوع و غروب خورشید و ماه (در تقویم نجومی)، تعداد ماهواره ها، زمان محلی و … را در هر ساعتی از شبانه روز و هر شرایط آب و هوایی، محاسبه کرده و آن را در اختیار شما قرار می‌دهد.

رایج‌ترین موارد استفاده از جی‌پی‌اس عبارتند از:« استفاده در تکنولوژی ردیاب خودرو، کشتی رانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زلزله، پروژه‌های عمرانی، کوهنوردی و کنترل ترافیک.»

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=6307

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.