آوین ویژه»

رویا ‌جاویدنیا و مهدی ‌حسینی‌نیا به «ذرات آشوب» پیوستند 100 ساعت نگرانی کاربران رمزارزی اولین تصاویر از آیکون‌های رابط کاربری جدید سامسونگ استقبال مخاطبان شبکه قرآن از پویش سوره «فتح»  همراهی بیش از ۸ میلیون نفر در نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» آیت‌الله سیستانی یکشنبه را روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کرد تغییر پیراهن تیم ملی سوریه پس از سقوط بشار اسد+ عکس تماشاخانه سیار کانون به جشنواره کوچ عشایر مغان اردبیل می‌رود فلزات معدنی گران‌قیمت بدون پرداخت حقوق دولتی از کشور خارج می‌شوند/ مجلس باید در برابر این روند ایستادگی کند کدام تابلوها مجوز تبلیغات نمایشگاه بین المللی را دارند؟ اظهارات مبینا نعمت زاده درباره ناهید کیانی جنجال به پا کرد قسمت جدید پایتخت مثبت ۱۴ شد قدردانی رژیم تروریستی جولانی از تلاش‌ها و حمایت عربستان هنرمندان رادیو عید قربان میزبان شنوندگان می‌شوند لاوروف: غرب می‌خواست دستور کار گروه ۲۰ را «اوکراینیزه» کند جولان پهپاد حزب الله در اراضی اشغالی وناتوانی پدافند ارتش اسرائیل ماموریت بزرگ ارتش اسرائیل علیه ایران لو رفت چطور فیلترینگ تمدن ایرانی را از بزنگاه‌های جهانی حذف می‌کند؟

0

این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست

  • کد خبر : 65716
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱:۴۷
این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست

چند ماه قبل اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه هواپیمای XB-۱ که یک هواپیمای غیرنظامی است، دیوار صوتی را شکسته است و آنچه توجه همه را به XB-۱ جلب کرد، این بود که این هواپیما بدون ایجاد انفجار صوتی (Sonic boom) توانست به سرعت مافوق صوت دست پیدا کند.

تینا مزدکی_ هواپیمای XB-۱ در یک پرواز آزمایشی، به لطف یک پدیده فیزیکی به نام Mach cutoff، بدون انفجار صوتی (Sonic boom) توانست به سرعت مافوق صوت دست پیدا کند. به گفته شرکت آمریکایی بوم سوپرسونیک، هنگامی که هواپیمای آزمایشی XB-۱ طی اولین پرواز مافوق صوت خود در ۲۸ ژانویه سه بار دیوار صوتی را شکست، انفجار صوتی که از زمین قابل شنیدن باشد را ایجاد نکرد.

بلیک شول، موسس و مدیر عامل بوم سوپرسونیک، بر این باور است که این دستاورد تاییدی است بر این که سفرهای مافوق صوت می‌توانند مقرون به صرفه و پایدار و حتی برای کسانی که روی زمین هستند بدون آزار و اذیت باشد.

همانطور که هواپیما با سرعت بالا از جو عبور می‌کند، فشار هوای اطراف خود را تغییر می‌دهد و امواج صوتی ایجاد می‌کند و هنگامی که یک پرواز مافوق صوت از سرعت صوت فراتر می‌رود (۱ ماخ یا حدود ۱۲۲۴ کیلومتر در ساعت) این امواج صوتی با هم ترکیب می‌شوند و موج ضربه‌ای را تشکیل می‌دهند که از مسیر پرواز دور می‌شود. این انفجار صوتی (Sonic boom) به قدری است که می‌تواند به زمین برسد و صدای بسیار بلندی تولید کند که حتی در ساختمان‌ها هم متوجه موج آن شوند و حتی شیشه‌ها را بشکند.

این موج صوتی بر روی زمین آنقدر مخرب است که به بازنشستگی هواپیمای تجاری افسانه‌ای کنکورد در سال ۲۰۰۳ منجر شد و بسیاری از کشورها را به ممنوعیت هواپیماهای مافوق صوت تجاری تشویق کرد. از آن زمان، مهندسان هوافضا در تلاش برای توسعه طرح‌های هواپیما هستند که بدون عبور از مافوق صوت حرکت کنند.

در این مورد، XB-۱ از یک پدیده فیزیک به نام Mach cutoff استفاده کرد. از آنجایی که صدا در ارتفاعات بالاتر آهسته‌تر حرکت می‌کند، هواپیمایی که در آن ارتفاعات از دیوار صوتی عبور می‌کند، انفجاری ایجاد می‌کند که نمی‌تواند به زمین برسد، اگر انفجار به سمت پایین حرکت کند، سرعت فزاینده صوت آن را منحرف می‌کند و در عوض امواج ضربه‌ای آن را به سمت بالا می‌برد.

ترفند این است که دما و باد نیز بر سرعت صدا تأثیر می‌گذارند، بنابراین ارتفاع و سرعت ایده‌آل برای هواپیمای مافوق صوت به شرایط جوی بستگی دارد. 

بوم سوپرسونیک می‌گوید که آخرین پرواز آزمایشی XB-۱، در ۱۰ فوریه، بدون انفحار به سرعت مافوق صوت رسید. اکنون این شرکت از آموخته‌های خود از پروازهای آزمایشی استفاده می‌کند تا به هواپیمای تجاری آینده خود به نام Overture کمک کند تا به همین موفقیت دست یابد. پروازهای زمینی مافوق صوت تا ۵۰ درصد سریعتر از هواپیماهای تجاری امروزی خواهند بود. چنین دستاوردی می‌تواند زمان سفر از نیویورک به لس آنجلس را ۹۰ دقیقه کوتاه‌تر کند.

برند لیبهارت از مرکز هوافضای آلمان می‌گوید:« پرواز با سرعت مافوق صوت در مسیرهای زمینی کوتاه‌تر نیز می‌تواند سوخت کمتری نسبت به پرواز با بدترین سرعت آیرودینامیکی، آن هم درست زیر دیوار صوتی بسوزاند. اما او هشدار داد که استفاده از Mach cutoff احتمالاً بیشتر یک مورد خاص برای کاربران جت تجاری مافوق صوت است و بازده اقتصادی کمتری برای خدمات هواپیمایی تجاری به همراه خواهد داشت.»

این هواپیما دیوار صوتی را بی‌صدا شکست

منبع: newscientist

۵۸۳۲۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=65716

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.