آوین ویژه»

رصد ناوهای آمریکایی توسط پهپادهای ایرانی  اولین خروجی استقلال در تابستان قطعی شد آمار شهدای غزه به ۴۵ هزار و ۳۳۸ نفر افزایش یافت ارائه ۵ هزار خدمت عمرانی و مسکن به مددجویان ایلامی جستجو ها برای یافتن نوجوان گمشده در جنگل های فومن ادامه دارد همکاری پردیس کاسپین دانشگاه تهران با انجمن تعاملات بین‌المللی پکن مسکو: سیاست ناتو در قبال روسیه به تشدید تنش‌ها در اروپا منجر می‌شود گلایه شدید مدیرعامل آب‌منطقه‌ای استان از عدم همکاری محیط زیست جشن میلاد کوثر و ولایت در زنجان برگزار می‌شود ۵ ماموریت ویژه پلیسی در استان سمنان انجام شد وزیر اقتصاد و وزیر خارجه، پزشکیان را در سفر به مصر همراهی می‌کنند عملکرد مثبت «حسینه معلی» در جذب مخاطب راه‌اندازی اولین نیروگاه خورشیدی جهان با امکان تأمین ۲۴ ساعته انرژی در امارات درگیری و زدوخورد شدید نمایندگان پارلمان تایوان+ فیلم تیم فوتبال آرمان‌دژ بجنورد برابر میزبان خود متوقف شد سوال روز بیست و سوم مسابقه پیامکی زندگی با آیه‌ها در ایلام مشخص شد روایت سیره و زندگی حضرت زهرا (س) در برنامه‌های رادیویی  ستاره آرژانتین در جام جهانی درگذشت!

0

چشیدن طعم‌ها در دنیای مجازی ممکن شد!

  • کد خبر : 76832
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۷:۴۸
چشیدن طعم‌ها در دنیای مجازی ممکن شد!

فناوری جدید e-Taste امکان چشیدن طعم‌ها در دنیای مجازی را با استفاده از حسگرهای شیمیایی و پخش‌کننده‌های بی‌سیم فراهم می‌کند.

نگار علی- فناوری پیشگامانه‌ای به نام e-Taste توانسته حس چشایی را به دنیای دیجیتال بیاورد؛ این دستگاه با استفاده از حسگرها و پخش‌کننده‌های شیمیایی به کاربران امکان می‌دهد طعم‌ها را از راه دور تجربه کنند. 

دستگاهی به نام e-Taste با استفاده از حسگرها و پخش‌کننده‌های شیمیایی بی‌سیم، امکان درک طعم را از راه دور فراهم می‌کند. این حسگرها مولکول‌های کلیدی مانند گلوکز و گلوتامات را شناسایی می‌کنند که مسئول پنج طعم اصلی یعنی شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی هستند. سپس داده‌های جمع‌آوری‌شده به سیگنال الکتریکی تبدیل شده و به یک دستگاه دیگر ارسال می‌شود تا طعم بازسازی شود.

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو این سیستم را آزمایش کردند و توانایی آن را در شبیه‌سازی شدت‌های مختلف طعم تأیید کردند. دکتر جینهوآ لی، استادیار مهندسی مواد در این دانشگاه، اظهار داشت:«حسگرهای شیمیایی در دنیای واقعیت مجازی و افزوده تاکنون نادیده گرفته شده‌اند، اما این فناوری می‌تواند این خلأ را پر کند.»

فناوری پشت e-Taste چگونه کار می‌کند؟

این سیستم شامل دو بخش اصلی است:

  • یک رابط برای دهان کاربر
  • یک پمپ الکترومغناطیسی کوچک

پمپ با عبور جریان الکتریکی مایعی حاوی مواد شیمیایی خاص را از طریق یک لایه ژل مخصوص به داخل دهان منتقل می‌کند. با تغییر مدت‌زمان تعامل مایع با ژل، شدت و قدرت طعم تنظیم می‌شود. لی توضیح می‌دهد:«می‌توان طعم‌های مختلف را هم‌زمان ترکیب کرد تا تجربه‌های چشایی جدیدی ایجاد شود.»

چشیدن طعم‌ها در دنیای مجازی ممکن شد!

ارتباط بین چشایی، حافظه و احساسات

حس چشایی بسیار ذهنی است و تحت تأثیر دو سیستم شیمیایی بدن یعنی چشایی و بویایی قرار دارد. دکتر لی اضافه کرد:«چشایی و بویایی ارتباط نزدیکی با احساسات و خاطرات دارند، بنابراین حسگر ما باید یاد بگیرد این اطلاعات را ثبت و پردازش کند.»

در آزمایش‌های انسانی، شرکت‌کنندگان توانستند شدت‌های مختلف طعم ترش را با دقت ۷۰٪ تشخیص دهند.

پیوند دنیای فیزیکی و مجازی

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که e-Taste می‌تواند طعم‌ها را از راه دور منتقل کند. یکی از آزمایش‌ها شامل انتقال طعم از کالیفرنیا به اوهایو بود. در آزمایشی دیگر، شرکت‌کنندگان توانستند پنج غذای مختلف از جمله لیموناد، کیک، تخم‌مرغ سرخ‌شده، سوپ ماهی و قهوه را تشخیص دهند.

برنامه‌های آینده این فناوری شامل کوچک‌تر کردن دستگاه و بهبود تطبیق آن با ترکیبات شیمیایی مختلف در غذاها است. این فناوری همچنین می‌تواند برای افراد دارای معلولیت مانند کسانی که حس چشایی خود را در اثر آسیب مغزی یا کووید طولانی‌مدت از دست داده‌اند، مفید باشد.

لی در پایان گفت:«این فناوری به مردم کمک می‌کند تا در فضاهای مجازی به روش‌هایی کاملاً جدید ارتباط برقرار کنند.»

منبع: scitechdaily

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=76832

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.