آوین ویژه»

احتمال وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در مناطق شمالی فارس جزئیات نوزدهمین عرضه اولیه امسال اعلام شد عکس | رقیب قدر گلکسی زدفولد سامسونگ سرنوشت دلار روشن شد! | ارزبازان بخوانند ساترا نقش مهمی در آینده صنعت صوت و تصویر فراگیر دارد مدودف: موشک «اورشنیک» مسیر جنگ را تغییر می‌دهد دعوت مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان برای پیوستن به پویش زندگی با آیه‌ها نامه ربیعی به رئیس جمهور درباره مسائل مهم اقتصادی کشور شب شعر « سرباز وطن» در بابلسر پیام همبستگی امارات با ایران در پی انفجار در بندر شهید رجایی وضع مقررات سخت‌گیرانه‌ برای انتقال رمزارزها در آفریقای جنوبی/ قوانین سخت‌گیرانه به سایر کشورها سرایت می‌کند؟ بازدید سرزده استاندار لرستان از بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد همه چیز در مورد مطالبه وجه (+نحوه شکایت مطالبه طلب) تأمین اجتماعی زمان واریز عیدی حقوق بگیرانش را مشخص کرد ارتش اوکراین در تدارک یک «اقدام خونین» علیه روسیه است سریال آقای قاضی بر اساس نیازها و مشکلات مردم ساخته و پرمخاطب شد آیت الله مصباح پیشگام در اسلامی سازی علوم انسانی بود مجوز واردات خودرو جهت رفع تعهد ارزی صادر شد

1

اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

  • کد خبر : 82277
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
اولین کامپیوتر کوانتومی «مفید» ساخته شد

شرکت آمریکایی پسی‌کوانتوم (PsiQuantum)، که اخیراً قراردادی میلیارد دلاری از دولت‌های استرالیا و کوئینزلند برای ساخت یکی از نخستین رایانه‌های کوانتومی کاربردی دریافت کرده، اعلام کرده است که آماده آغاز ساخت این کامپیوتر در شهر بریزبن است.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت پسی‌کوانتوم جزئیات جدیدی از فناوری خود منتشر کرده که نشان می‌دهد به نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ رایانه‌های کوانتومی فوتونی دست یافته است. بر اساس نتایج تحقیقاتی، این شرکت اعلام کرده که ساخت اولین رایانه‌ی کوانتومی کاربردی را در شهر بریزبن استرالیا آغاز خواهد کرد.

رایانه‌های کوانتومی به لطف ویژگی‌هایی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی، قادر به انجام محاسباتی هستند که رایانه‌های کلاسیک به دلیل محدودیت‌های سرعت و توان پردازشی از عهده‌ی آن‌ها برنمی‌آیند. اما در عمل، ساخت این دستگاه‌ها بسیار پیچیده و پرهزینه بوده و نرخ خطای بالایی دارد.

به نقل از ایسنا، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت توسعه‌ یک مجموعه تراشه‌های فوتونی سیلیکونی است که آن‌ها را «امگا» (Omega) نام‌گذاری کرده‌اند.

جف پراید مدیر فنی استرالیا در شرکت پسی‌کوانتوم، توضیح می‌دهد که چگونه این فناوری از تحقیقات اولیه در دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی ریشه گرفته است: «جرمی اوبراین مدیرعامل و بنیان‌گذار پسی‌کوانتوم، به همراه همکارانش، اولین کیوبیت فوتونی را روی یک تراشه‌ی سیلیکونی به نمایش گذاشت. این کار در آن زمان تنها یک اثبات مفهومی آکادمیک بود، اما مسیر استفاده از فوتون‌ها در پردازش کوانتومی مقیاس‌پذیر را هموار کرد.»

به گفته‌ پراید، تراشه‌ی امگا همه‌ی اجزای مورد نیاز برای یک رایانه‌ی کوانتومی مقیاس‌پذیر را در یک پلتفرم قابل تولید و ماژولار فراهم می‌کند.

در حالی که بسیاری از دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که رایانه‌های کوانتومی «مفید» تا اواخر دهه‌ی ۲۰۲۰ یا اوایل دهه‌ ۲۰۳۰ عملیاتی شوند، جدول زمانی اعلام‌شده توسط پسی‌کوانتوم سریع‌تر از انتظارات است.

به گفته‌ پراید، این فناوری می‌تواند به عنوان شواهدی از رشد سریع و بلوغ فناوری کوانتومی در سطح جهانی در نظر گرفته شود.

با سرمایه‌گذاری دولت استرالیا و تعهد پسی‌کوانتوم به توسعه‌ این فناوری، شاید در آینده‌ای نزدیک، محاسبات کوانتومی از مرحله‌ تحقیقات آزمایشگاهی به یک ابزار عملی در صنایع مختلف تبدیل شود.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=82277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.