آوین ویژه»

سرانجام ساخت‌وساز در پادگان ۰۶؛ مخالف مجلس با تمدید شوراهای ششم مسابقه زندگی با آیه‌ها در تهران؛ سوال روز بیستم و برنده روز نوزدهم نیویورک تایمز انتخاب کرد؛ «انگل» بهترین فیلم هزاره سوم شد بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی سرپوشیده جهان در قلب یک برج در دُبی / عکس برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی» قالیباف انتخاب کارن همایونفر را به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب تبریک گفت سامسونگ تولید اگزینوس ۲۶۰۰ را لغو می‌کند؟ ۱۸۲ هزار تُن انواع کالا از قم به کشورهای مختلف جهان صادر شد وزش باد و رگبار پراکنده در ۱۰ استان فجایع ۴۱۱ روز جنایت؛ ۸۶ درصد غزه کاملاً تخریب شده است ۳۰۰ تن نمک و ماسه در راهدارخانه‌های سردشت ذخیره شد اختراعات هوشمندانه برای نامرئی‌سازی افراد، هواپیماها و شهرها؛ رویای دیرینه بشر به واقعیت می‌پیوندد؟ تأکید بر گسترش همکاری ایران و ترکیه در بخش مناطق آزاد پیام تسلیت سخنگوی وزارت خارجه در پی انفجار بندر شهید رجایی تهدید به اخراج ۹۷۰ خلبان ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل مخالفت با جنگ غزه آمادگی دانشگاه صنعتی سهند برای تأمین نیروی انسانی موردنیاز صنایع ریزش سنگین بورس پس از استیضاح وزیر اقتصاد / خروج شدید نقدینگی از بازار پست‌های اینستاگرام شخصیت شما را فاش می‌کند!

1

سفر از تهران به لندن در کمتر از ۳ ساعت!

  • کد خبر : 83932
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
سفر از تهران به لندن در کمتر از ۳ ساعت!

هواپیماهای مافوق صوت کنکورد و توپولف Tu-144 با سرعتی دو برابر صوت، تاریخ‌ساز شدند، اما هزینه‌های بالا آن‌ها را از دور خارج کرد. اکنون بوم اورچر با طراحی کم‌صداتر و کارآمدتر قصد دارد سفرهای مافوق صوت را احیا کند.

نگار علی- هواپیماهای مافوق صوت همیشه نماد سرعت و پیشرفت مهندسی هوافضا بوده‌اند. کنکورد و توپولف Tu-۱۴۴، دو هواپیمای افسانه‌ای، توانایی پرواز با سرعتی نزدیک به دو برابر سرعت صوت را داشتند و زمان سفرهای هوایی را به‌شدت کاهش دادند. در مقابل، هواپیمای جدید Boom Overture با سرعتی کمتر اما با برد پروازی بیشتر و کارایی بالاتر در حال توسعه است.

مقایسه عملکرد سه هواپیمای مافوق صوت

  • کنکورد: سرعت ماخ ۲.۰۴ (۲,۱۷۲ کیلومتر بر ساعت)، برد ۷,۲۵۰ کیلومتر، سقف پرواز ۱۸,۳۰۰ متر.
  • توپولف Tu-۱۴۴: سرعت ماخ ۲.۳۰ (۲,۵۰۰ کیلومتر بر ساعت)، برد ۶,۵۰۰ کیلومتر، سقف پرواز ۱۹,۰۰۰ متر.
  • بوم اورچر: سرعت ماخ ۱.۷ (۱,۸۰۶ کیلومتر بر ساعت)، برد ۷,۸۷۰ کیلومتر، سقف پرواز ۱۸,۳۰۰ متر.

همان‌طور که گفته شد، هواپیمای بوم اورچر (Boom Overture) با سرعت ۱.۷ ماخ (۱۸۰۶ کیلومتر در ساعت) پرواز می‌کند. فاصله بین تهران تا لندن حدود ۴۴۰۰ کیلومتر است؛ براین اساس پرواز از تهران به لندن حدود ۲ ساعت و ۲۵ دقیقه طول خواهد کشید، در حالی که همین مسیر با هواپیماهای مسافربری امروزی حدود ۶ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان می‌برد.

اگرچه Tu-۱۴۴ سرعت بالاتری نسبت به کنکورد داشت، اما به دلیل مصرف سوخت بالا، از لحاظ عملیاتی و اقتصادی به‌شدت محدود بود. در مقابل، کنکورد با مصرف سوخت کمتر، می‌توانست سفرهای بین‌قاره‌ای مانند عبور از اقیانوس اطلس را بدون نیاز به سوخت‌گیری انجام دهد.

با بوم اورچر، جهان کوچک‌تر می‌شود؛ سفر از تهران به لندن کمتر از ۳ ساعت!

برتری‌های بوم اورچر نسبت به نسل‌های قبلی

بوم اورچر نسبت به دو هواپیمای پیشین بهینه‌تر و کم‌صداتر است. این هواپیما از مواد کامپوزیتی سبک‌تر و مقاوم‌تر نسبت به آلیاژهای آلومینیومی دهه ۱۹۶۰ استفاده می‌کند، که باعث افزایش طول عمر و کاهش هزینه‌های نگهداری آن می‌شود. همچنین، موتورهای این هواپیما بدون استفاده از پس‌سوز طراحی شده‌اند که میزان مصرف سوخت و آلودگی صوتی را کاهش می‌دهد.

بزرگ‌ترین چالش کنکورد، هزینه‌های بالای عملیاتی و بلیت‌های گران‌قیمت بود که باعث شد پروازهای آن فقط برای افراد بسیار ثروتمند یا شرکت‌های تجاری خاص مقرون‌به‌صرفه باشد. بوم اورچر قصد دارد این مشکل را حل کند و هزینه سفرهای مافوق صوت را به محدوده قیمت کلاس تجاری امروزی برساند.

با بوم اورچر، جهان کوچک‌تر می‌شود؛ سفر از تهران به لندن کمتر از ۳ ساعت!

میراث و آینده پروازهای مافوق صوت

کنکورد و Tu-۱۴۴، هر دو، با وجود چالش‌های اقتصادی و زیست‌محیطی، الهام‌بخش پیشرفت در صنعت هوافضا بوده‌اند. کنکورد طی ۲۷ سال فعالیت خود نشان داد که سفرهای مافوق صوت برای مسافران تجاری امکان‌پذیر است، اما محدودیت‌های ناشی از صدای انفجار صوتی و مصرف بالای سوخت، باعث خروج آن از ناوگان شد.

با بوم اورچر، جهان کوچک‌تر می‌شود؛ سفر از تهران به لندن کمتر از ۳ ساعت!

اکنون بوم سوپرسونیک با استفاده از فناوری‌های مدرن، تلاش می‌کند تا چالش‌های نسل قبلی را برطرف کرده و سفرهای مافوق صوت را به‌صورت پایدار و اقتصادی احیا کند. اگر این شرکت موفق به دریافت مجوزهای قانونی شود و بتواند محدودیت‌های زیست‌محیطی را برطرف کند، ورود بوم اورچر در سال ۲۰۲۹ می‌تواند آغازگر دوران جدیدی از سفرهای سریع و کارآمد هوایی باشد.

منبع: simpleflying

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=83932

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.