آوین ویژه»

برف روبی در محورهای کوزران و جوانرود در استان کرمانشاه دودستگی نوروزی در بازار ارز و سکه طرح یاس؛ گامی به سوی توانمندسازی و نشاط دختران مجرد امام جمعه سیریک: عدالت در توزیع امکانات ورزشی رعایت شود بمباران مواضع قسد از سوی پهپادهای ترکیه علائم ویروس جدید چینی اعلام شد موکب بیت الزهرا(س) در هونستان میامی کتک‌کاری در دیدار هاکی روی یخ آمریکا و کانادا پس از «هو» شدن سرود ملی آمریکا+ فیلم قانون اهدای عضو برای اتباع اعلام شد ورود بیش از ۶۱۴ هزار خودرو طی ۱۰ روز گذشته به گیلان صعود بالای ۱۲ هزار واحدی در بورس | علت توقف پتروشیمی ها اعلام شد اربعین محور شکل گیری تمدن اسلامی است حماسه علوی‌ها در شب عید فطر ماهشهر موضع گیری خصمانه ۲ مقام ارشد امنیتی و نظامی آمریکا علیه ایران بارش پراکنده باران در استان بوشهر تقی کرمی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی شد چرا باید معاملات اموال غیرمنقول را ثبت رسمی کنیم؟ غرب، فیلسوفان خود را نیز در قربانگاه منافع سیاسی ذبح کرد

0

مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

  • کد خبر : 87042
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

دانشمندان دانشگاه «ETH زوریخ» موفق شدند ماژولاتوری بسازند که می‌تواند داده‌ها را با سرعت بیش از یک تراهرتز (یک‌تریلیون نوسان در هر ثانیه) منتقل کند. این فناوری پیشرفته که می‌تواند در شبکه 6G کاربرد داشته باشد، از امواج خاص نوری به نام پلاسمون پولاریترهای سطحی بهره می‌برد که می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی را به سیگنال‌های نوری با کارایی بالا تبدیل کنند.

به گزارش خبرآنلاین، طبق گزارش TechXplore، براساس تحقیقی که در ژورنال Optica منتشر شده، نتیجه این نوآوری افزایش چشمگیر سرعت انتقال داده و بهینه‌سازی مصرف انرژی در زیرساخت‌های ارتباطی است.

به نقل از دیجیاتو، ماژولاتورهای رایج امروزی معمولاً در فرکانس‌های بین 100 تا 200 گیگاهرتز کار می‌کنند اما این فناوری جدید این مقدار را 5 تا 10 برابر افزایش داده است. این پیشرفت امکان انتقال حجم عظیمی از داده‌ها را بدون نیاز به سخت‌افزارهای حجیم و پرمصرف فراهم می‌کند.

دکتر «یورگ لویتهولد»، استاد فوتونیک و ارتباطات در ETH زوریخ، در توضیح این فناوری گفت این ماژولاتور نانوساختار بسیار کوچک از جنس طلاست. این ساختار با استفاده از تعامل نور و الکترون‌های آزاد، داده‌ها را مؤثرتر پردازش و ارسال می‌کند. از این ماژولاتور پرکاربرد می‌توان در هر فرکانسی در بازه 10 مگاهرتز تا 1.14 تراهرتز استفاده کرد.

مسیر اینترنت 6G هموار شد / رکوردشکنی با سرعت تراهرتزی

باتوجه‌به اینکه نسل آینده شبکه‌های ارتباطی (6G) به فرکانس‌های تراهرتزی وابسته خواهد بود، این نوآوری می‌تواند زیربنایی محکم برای توسعه فناوری‌های جدید مخابراتی باشد. شبکه‌های 6G به‌شدت به ارتباطات فوق سریع نیاز دارند و این پیشرفت علمی می‌تواند مسیر توسعه آنها را هموار کند.

نقش ماژولاتور پلاسمونیک در آینده فناوری 6G و ارتباطات

ماژولاتور پلاسمونیک نه‌فقط در صنعت مخابرات، بلکه در حوزه‌های متنوع دیگری نیز استفاده می‌شود. برخی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری عبارت‌اند از:

  • تصویربرداری پزشکی: بهبود کیفیت و سرعت پردازش تصاویر پزشکی و افزایش دقت تشخیص بیماری‌ها
  • تحلیل و بررسی مواد: کمک به تحقیقات علمی و صنعتی برای بررسی ساختارهای میکروسکوپی و ترکیب مواد
  • سیستم‌های امنیتی: اسکن چمدان‌ها در فرودگاه‌ها و سایر سیستم‌های امنیتی پیشرفته
  • رادارهای فوق دقیق: توسعه نسل جدید رادارهای پیشرفته برای صنایع دفاعی و هواشناسی

تیم تحقیقاتی ETH زوریخ با همکاری شرکت «Polariton Technologies» روی تجاری‌سازی این فناوری کار می‌کند. هدف آنها این است که این ماژولاتور پیشرفته را به مراکز داده پرسرعت، شبکه‌های فیبر نوری و سیستم‌های مخابراتی آینده معرفی کنند.

با بهره‌گیری از این نوآوری، نه‌فقط انتقال داده‌ها با سرعت و دقت بی‌سابقه‌ای انجام خواهد شد، بلکه تأثیرات گسترده‌ای در پیشرفت فناوری‌های مختلف، ازجمله هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و ارتباطات بی‌سیم ایجاد خواهد شد. این پیشرفت می‌تواند نقطه عطفی در دنیای ارتباطات باشد و مسیر توسعه فناوری‌های آینده را تغییر دهد.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=87042

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.