آوین ویژه»

توصیه یک فعال بورس به سهامداران در روز حمله اسرائیل به ایران | دامنه نوسان ۳ درصدی حفظ شود؟ محرم امسال، تجلی عاشورای ۶۱؛ ملت ایران بار دیگر در برابر باطل ایستاد مرگ سیاستمدار مشهور در سانحه سقوط هواپیما در هندوراس هوای سرد در آذربایجان‌غربی تداوم دارد نیروهای عراقی در مرز سوریه به حرکت درآمدند کدام اتباع در اولویت اخراج از کشور هستند؟ بسیج همواره در عرصه های مختلف نقش آفرینی کرده است ناریشکین: با رئیس «سیا» درباره حملات کی‌یف به عمق خاک روسیه تماسی نداشتیم ترامپ در بیخ گوش ایران نباید از جهاد تبیین برای نسل امروز غافل شویم هواشناسی امروز؛ ۵ اسفندماه| برف و باران در اغلب مناطق کشور، کاهش محسوس دما  صحبت های خداداد عزیزی درباره بیرانوند جنجالی شد+ فیلم ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۱۸ فروردین) افزایش همکاری ایران و عراق در حوزه دیپلماسی قرآنی فوری/ پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا ؛ نتیجه مذاکرات امروز چه بود؟ افشاگری رشیدی کوچی از برخی کارشکنی‌ها در وزارت صمت هواشناسی امروز ۱۳ بهمن؛ بارش‌های پراکنده در ۳ استان | آلودگی شهرهای صنعتی تا دوشنبه وزیر فرهنگ: همه ملزم به اجرای سند موسیقی هستند

0

تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

  • کد خبر : 88277
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

پروژه‌ی تارا که با فناوری لیزری اینترنت پرسرعت را منتقل می‌کند، از آلفابت جدا شد تا به‌عنوان شرکتی مستقل فعالیت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پروژه‌ی اینترنت نوری تارا (Taara) از مجموعه‌ی تحقیقاتی شرکت آلفابت (Alphabet X) خارج شده است و به‌عنوان شرکتی مستقل به فعالیت خود ادامه می‌دهد. فناوری تارا با استفاده از لیزر داده‌ها را منتقل می‌کند و هدف آن رقابت با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک، به‌ویژه در اتصال مناطق روستایی به اینترنت است.

به‌ گزارش فایننشال تایمز، آلفابت همچنان بخشی از سهام تارا را در اختیار دارد؛ درحالی‌که این شرکت توانسته از شرکت سرمایه‌گذاری Series X Capital نیز سرمایه جذب کند. درحال‌حاضر، این استارتاپ با تیمی متشکل از حدود ۲۴ نفر در ۱۲ کشور فعالیت می‌کندد و پروژه‌هایی مانند اتصال پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو و تقویت شبکه‌ی مخابراتی در جشنواره‌ی Coachella 2024 را اجرا کرده است.

یک تکنسین مشغول نصب پایانه اینترنت تارا روی دکل مخابراتی

اریک آسترو تلر (Eric “Astro” Teller)، مدیر ارشد پروژه‌های X، معتقد است که فناوری‌های توسعه‌یافته در خارج از آلفابت، بخت بیشتری برای رشد سریع‌تر و جذب سرمایه‌گذاران و گسترش مقیاس فعالیت دارند.

فناوری کنونی تارا شامل ارسال پرتو باریک نور از پایانه‌ای کوچک (هم‌اندازه‌ی چراغ راهنمایی) به پایانه‌ی دیگر است و می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۲۰ گیگابیت‌برثانیه در فاصله‌ی ۲۰ کیلومتری منتقل کند. این پایانه‌ها روی برج‌های مخابراتی نصب می‌شوند و در مقایسه با کابل‌کشی فیبر نوری، سرعت و هزینه‌ی کمتری برای نصب دارند؛ به‌ویژه در مواقعی که نیاز به برقراری ارتباط با یک جزیره یا عبور از رودخانه یا دسترسی به مناطق دورافتاده وجود دارد.

ماه گذشته، تارا اعلام کرد که فناوری خود را درون تراشه‌ای کوچک‌تر ادغام کرده است و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۶ در محصولی جدید عرضه کند.

اگرچه روش انتقال داده در تارا با فناوری ماهواره‌ای استارلینک متفاوت است، این شرکت خود را به‌عنوان رقیب سرسختی در حوزه‌ی اتصال مناطق کم‌برخوردار به اینترنت معرفی می‌کند. ماهِش کریشناسوامی (Mahesh Krishnaswamy)، بنیان‌گذار تارا، در گفت‌وگو با وایِرد گفت: «می‌توانیم به کاربران نهایی تا ۱۰ و بلکه ۱۰۰ برابر پهنای باند بیشتری از آنتن معمولی استارلینک ارائه و این کار را با هزینه‌ای بسیار ارزان‌تر انجام دهیم.»

تارا از دل پروژه‌ی ناموفق دیگری در آلفابت به نام لون (Loon) متولد شد. لون ایده‌ی انتقال داده با استفاده از لیزر و شبکه‌ای از بالن‌های عظیم در ارتفاع ۲۰ مایلی را دنبال می‌کرد؛ اما این روش در نهایت ناکارآمد تشخیص داده شد و در سال ۲۰۲۱، تنها سه‌ سال پس‌از خروجش از X، متوقف شد.

با تعطیلی لون، فناوری لیزر آن را کریشناسوامی در تارا به‌ کار گرفت؛ بااین‌حال، این فناوری راه خود را به استارتاپ دیگری به نام آلیلریا (Aalyria‌) نیز باز کرد. آلیلریا درزمینه‌ی مدیریت شبکه‌های ماهواره‌ای و ارتباطات هوایی مش فعالیت می‌کند و پروژه‌ی اختصاصی تایت‌بیم (Tightbeam) را توسعه داده است که شباهت‌هایی به فناوری تارا دارد.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=88277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.