آوین ویژه»

ورود جدی تلویزیون به تولید سینمایی برندها؛ «چاق و لاغر» انیمیشن شد شهادت ۲ فلسطینی در توحش صهیونیست ها به رفح کارترون: خوشحالم برابر استقلال مساوی کردیم؛ چیزی به تراکتور ندادیم! کرملین: هر اقدام لازم برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران را انجام می‌دهیم نشست سران اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‎ها به اوکراین برنامه ریزی برای گسترش جلسات خانگی قرآن در مازندران اولین تماس ویدیویی کوانتومی برقرار شد تصاویری از حال و هوای ورزشگاه فولاد آرنا خوزستان در بازی با تراکتور سفیر ایران در لندن: آماده مذاکرات هسته ای هستیم بورس در اغما/ مسیر مبهم اصلاحات اقتصادی پس از استیضاح وقوع انفجارهایی در کنگو با ۱۱ کشته و ۶۵ زخمی جشن ازدواج خراسانی‌ها در قم برگزار شد حمله پهپادی مقاومت اسلامی به هدفی دیگر در سرزمین‌های اشغالی جزء خوانی قرآن کریم در حسینیه اعظم زنجان ویراژ خودرو در بورس/ رشد ایران خودرو در بورس ادامه‌دار خواهد بود؟ صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در استان اردبیل جزئیات مهم درباره عرضه اولیه آلومینا در بورس افتتاح مدرسه ۶ کلاسه با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان در سرایان

0

تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

  • کد خبر : 88277
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
تارا، رقیب اینترنت استارلینک، از زیر چتر گوگل خارج می‌شود

پروژه‌ی تارا که با فناوری لیزری اینترنت پرسرعت را منتقل می‌کند، از آلفابت جدا شد تا به‌عنوان شرکتی مستقل فعالیت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش زومیت، پروژه‌ی اینترنت نوری تارا (Taara) از مجموعه‌ی تحقیقاتی شرکت آلفابت (Alphabet X) خارج شده است و به‌عنوان شرکتی مستقل به فعالیت خود ادامه می‌دهد. فناوری تارا با استفاده از لیزر داده‌ها را منتقل می‌کند و هدف آن رقابت با اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک، به‌ویژه در اتصال مناطق روستایی به اینترنت است.

به‌ گزارش فایننشال تایمز، آلفابت همچنان بخشی از سهام تارا را در اختیار دارد؛ درحالی‌که این شرکت توانسته از شرکت سرمایه‌گذاری Series X Capital نیز سرمایه جذب کند. درحال‌حاضر، این استارتاپ با تیمی متشکل از حدود ۲۴ نفر در ۱۲ کشور فعالیت می‌کندد و پروژه‌هایی مانند اتصال پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو و تقویت شبکه‌ی مخابراتی در جشنواره‌ی Coachella 2024 را اجرا کرده است.

یک تکنسین مشغول نصب پایانه اینترنت تارا روی دکل مخابراتی

اریک آسترو تلر (Eric “Astro” Teller)، مدیر ارشد پروژه‌های X، معتقد است که فناوری‌های توسعه‌یافته در خارج از آلفابت، بخت بیشتری برای رشد سریع‌تر و جذب سرمایه‌گذاران و گسترش مقیاس فعالیت دارند.

فناوری کنونی تارا شامل ارسال پرتو باریک نور از پایانه‌ای کوچک (هم‌اندازه‌ی چراغ راهنمایی) به پایانه‌ی دیگر است و می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۲۰ گیگابیت‌برثانیه در فاصله‌ی ۲۰ کیلومتری منتقل کند. این پایانه‌ها روی برج‌های مخابراتی نصب می‌شوند و در مقایسه با کابل‌کشی فیبر نوری، سرعت و هزینه‌ی کمتری برای نصب دارند؛ به‌ویژه در مواقعی که نیاز به برقراری ارتباط با یک جزیره یا عبور از رودخانه یا دسترسی به مناطق دورافتاده وجود دارد.

ماه گذشته، تارا اعلام کرد که فناوری خود را درون تراشه‌ای کوچک‌تر ادغام کرده است و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۶ در محصولی جدید عرضه کند.

اگرچه روش انتقال داده در تارا با فناوری ماهواره‌ای استارلینک متفاوت است، این شرکت خود را به‌عنوان رقیب سرسختی در حوزه‌ی اتصال مناطق کم‌برخوردار به اینترنت معرفی می‌کند. ماهِش کریشناسوامی (Mahesh Krishnaswamy)، بنیان‌گذار تارا، در گفت‌وگو با وایِرد گفت: «می‌توانیم به کاربران نهایی تا ۱۰ و بلکه ۱۰۰ برابر پهنای باند بیشتری از آنتن معمولی استارلینک ارائه و این کار را با هزینه‌ای بسیار ارزان‌تر انجام دهیم.»

تارا از دل پروژه‌ی ناموفق دیگری در آلفابت به نام لون (Loon) متولد شد. لون ایده‌ی انتقال داده با استفاده از لیزر و شبکه‌ای از بالن‌های عظیم در ارتفاع ۲۰ مایلی را دنبال می‌کرد؛ اما این روش در نهایت ناکارآمد تشخیص داده شد و در سال ۲۰۲۱، تنها سه‌ سال پس‌از خروجش از X، متوقف شد.

با تعطیلی لون، فناوری لیزر آن را کریشناسوامی در تارا به‌ کار گرفت؛ بااین‌حال، این فناوری راه خود را به استارتاپ دیگری به نام آلیلریا (Aalyria‌) نیز باز کرد. آلیلریا درزمینه‌ی مدیریت شبکه‌های ماهواره‌ای و ارتباطات هوایی مش فعالیت می‌کند و پروژه‌ی اختصاصی تایت‌بیم (Tightbeam) را توسعه داده است که شباهت‌هایی به فناوری تارا دارد.

۲۲۷۲۲۷

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=88277

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.