آوین ویژه»

«نجوای زمستان» با آثار هنرمندان ایرانی به روسیه رسید هشدار درباره فاجعه هولناک در رفح تاکید «گوترش» بر اجرای کامل توافق آتش‌بس در غزه آمادگی راهداری زمستانه گلستان ادامه دارد کادر فنی تیم فوتبال بانوان نفت آبادان معرفی شد تنها جایگاه سوخت لواسان ایمن سازی و فعال شد تحلیل و بررسی کاربرد، مزایا و معایب روغن پایه در صنایع مختلف اولین خروجی پرسپولیس قطعی شد ارزش بورس با ۴۱ درصد رشد به ۱۲ هزار همت رسید حزب‌الله دو پهپاد «هرمس» رژیم صهیونیستی را فراری داد امید و انتظار؛ نیمه شعبان فرصتی برای ترویج فرهنگ مهدویت اعلام زمان برگزاری جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان سهند فوری؛ حکومت بشار اسد سقوط کرد/ دمشق در کنترل کامل مخالفان  سومین دوره مسابقات بین المللی شطرنج جام آلامتو در ایلام به کار خود پایان دادند ترامپ: اجازه دادم که تعرفه‌های گمرکی به مدت ۹۰ روز به صورت موقت تعلیق شود سخنگوی سپاه: پاسخ به تعرض صهیونیست‌ها قطعی است هراس تل‌آویو از صدور حکم بازداشت برای فرماندهان ارتش اسرائیل صفاشهر سردترین منطقه استان فارس

0

استفاده از اینستاگرام و واتساپ باعث افسردگی می‌شود؟

  • کد خبر : 90235
  • ۰۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۴۷
استفاده از اینستاگرام و واتساپ باعث افسردگی می‌شود؟

این سوال که آیا استفاده از موبایل و شبکه‌های اجتماعی، سطح افسردگی و اضطراب در نوجوانان را افزایش می دهد یا خیر، یکی از نگرانی‌های این روزهای والدین است.

غزال زیاری: اخیرا جاناتان هایدت کتابی به نام ” نسل مضطرب” را نوشته که در آن به روایت داستان ترسناکی در مورد رشد کودکان پرداخته است.

هایدت بر این باور است که که سیم‌کشی مجدد مغز کودکان در واقع با “طراحی محفظه‌ای از محتواهای اعتیادآور که از طریق چشم‌ها و گوش‌های کودکان وارد بدن‌شان می‌شود” صورت می‌گیرد. او معتقد است که این ابزارها حالا جای بازی‌های فیزیکی و معاشرت‌های حضوری کودکان را پر کرده‌اند و بدین ترتیب رشد انسان را به صورت غیرقابل تصوری تغییر داده‌اند.

ارتباط استفاده از اینستاگرام و واتساپ و افسردگی در نوجوانان

این روزها صدها محقق درحال بررسی تاثیرات مطرح شده توسط هایدت هستند که بیشتر داده‌های به دست آمده، با هم مرتبطند. در این بررسی‌ها این جمع‌بندی حاصل شد که استفاده از رسانه‌های اجتماعی باعث ایجاد افسردگی نمی‌شوند، ولی جوانانی که قبلاً به مشکلات سلامت روانی دچار شده‌اند، از این پلتفرم‌ها بیشتر یا به روش‌هایی متفاوت از سایر هم سن و سال‌هایشان استفاده می‌کنند.

طبیعتا درک فعلی در این باره ناقص است و به تحقیقات بیشتری نیاز خواهد بود و روانشناسان و والدین به دنبال شناسایی منبع ساده‌ای برای غم و دردی که نسل جوان تحمل می‌کند، هستند.

در بیست سال گذشته، نرخ خودکشی در بین اکثر گروه‌های سنی در آمریکا، دائما در حال افزایش بوده. برخی از محققان عواملی از جمله امکان دسترسی به اسلحه، قرار گرفتن در معرض خشونت، تبعیض ساختاری و نژادپرستی، تبعیض و سوء استفاده جنسی، رواج مواد مخدر، مشکلات اقتصادی و انزوای اجتماعی را به عنوان برخی از عوامل اصلی در بروز این مشکلات می‌دانند.

بسیاری از راه‌حل‌های ارائه شده توسط هایدت برای والدین، نوجوانان، مربیان و شرکت‌های بزرگ فناوری معقول به نظر می‌رسند؛ از اعمال سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر تعدیل محتوا و الزام شرکت‌ها به در نظر گرفتن سن کاربر هنگام طراحی پلتفرم‌ها و الگوریتم‌ها گرفته تا مواردی مثل محدودیت‌های مبتنی بر سن و ممنوعیت در دستگاه‌های تلفن همراه.

اگرچه بعید است که این راه‌حل‌ها و محدودیت‌ها در عمل مؤثر باشند، اما نگرانی موجود اینجاست که ممکن است حتی نتایج معکوسی هم به همراه داشته باشند.

برای مطالعه متن کامل این مقاله، اینجا کلیک کنید.

5858

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=90235

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.