آوین ویژه»

قرارداد هافبک پرسپولیس تمدید شد ترکیب استقلال و الشرطه در بازی امروز رونمایی از یازدهمین عرضه اولیه بازار سرمایه، امروز رفع تصرف ۳ هزار متر مربع اراضی ملی در مسجدسلیمان وزیر ارتباطات: دوسوم مشترکین همراه از فیلترشکن استفاده می‌کنند گزارش میدانی یک ژنرال سوری از وضعیت سوریه/ مخالفان بشار اسد چگونه حلب را تصرف کردند؟ رونالدو ۵ برابر فوتبال ایران می‌ارزد! سخنگوی کرملین: آمریکا دوست روسیه نیست واکنش و پیام اوباما به پیروزی ترامپ! شوک به استقلال/ ستاره آبی‌ها قراردادش را فسخ کرد تصاویری از بارش برف در نورآباد فهرست جدید کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری اعلام شد آغاز ریل‌گذاری راه آهن خاش-چابهار پیشنهاد ۶۰ میلیاردی استقلال را رد کردم/ یاغی بودن به من نمی‌آید! کشف ۱۲۰ کیلو تریاک در یک عملیات پلیسی در شهرستان بندرلنگه لزوم ظرفیت‌سازی برای جوامع محلی در توسعه دریامحور؛ سهم دریا در اقتصاد ساحل‌نشینان افزایش یابد باد، رعد و برق و بارندگی در انتظار اکثر مناطق کشور جسد مردی ۳۰ ساله در ماسال کشف شد

0

فلسفه سده میانی ایران پرتویی بر درک فلسفه غرب افکند

  • کد خبر : 10462
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
فلسفه سده میانی ایران پرتویی بر درک فلسفه غرب افکند

فلسفه سده میانی پرتویی بر درک و دریافت فلسفه‌های معاصر مغرب‌زمین افکند و چه بسا توانست نشان دهد چگونه جذب و امتداد اندیشه‌ای از درون بافت فرهنگی کلاسیک و در سنّت به اندیشه امروزین راه یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «اهمیت امروزین مطالعات فلسفه سده‌های میانه در ایران» با حضور محمد ایلخانی، بهنام اکبری، حسین شقاقی و مالک شجاعی شنبه ۲۶ آبان، در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

در این نشست ابتدا بهنام اکبری ضمن تأکید بر اهمیت فلسفه بیان کرد: التفات به فلسفه سده‌های میانه که قرن‌ها در غرب مغفول مانده بود، پس از اواسط سده نوزدهم از سر گرفته شد و عطف توجّه به اندیشه این سده‌ها رونق یافت. پس از عصر روشنگری، در این صد و پنجاه سال اخیر، پژوهش‌های گوناگونی درباره این فلسفه انجام شده است، اما همچنان بخش‌های بسیاری از آن ناکاویده و پژوهش‌ناشده باقی مانده است.

وی افزود: در ایران نیز پژوهش در باب فلسفه سده‌های میانه تحت تأثیر نقدهای دوره روشنگری بوده و این تأثیر تا کنون ادامه داشته است. پرسش این است که «چرا باید فلسفه سده‌های میانه را بخوانیم و بکاویم و ضرورت آن چیست؟» از حیثی خود این فلسفه درّی گرانبهاست و چه بسیار نظریه‌ها و اندیشه‌های ناب هست که در آن صید توانیم کرد.

از حیثی دیگر نیز پاسخ بدین پرسش می‌تواند ناظر به گذشته و آینده و به قصدی دیگر باشد. از سویی می‌تواند که کاوش این فلسفه به شناخت سنّت فلسفی خود ما یاری‌رسان باشد و از سویی دیگر پرتویی افکند بر درک و دریافت فلسفه‌های معاصر مغرب‌زمین و چه بسا بتواند به ما نشان دهد که چگونه حل و جذب و امتداد اندیشه‌ای از درون بافت فرهنگی کلاسیک و در سنّت به اندیشه امروزین فلسفی راه می‌یابد و گذشته پاینده می‌ماند و زاینده می‌گردد.

در ادامه نشست دکتر محمد ایلخانی، استاد ممتاز فلسفه دانشگاه شهید بهشتی و مؤلف کتاب «تاریخ فلسفه در قرون وسطی و رنسانس» بیان کردند: بازخوانی فلسفه سده‌های میانه از این جهت مهم است که اولاً مطالعه بنیان‌ها و اساس‌هاست و دوماً چون تاریخ فلسفه همان فلسفه و تاریخ اندیشه است و اندیشه قدیم و جدید ندارد و متفکران، فیلسوفان و اندیشمندان همواره «باز» می‌گردند و این به ما بستگی دارد که چگونه آن‌ها را «باز» خوانی کنیم و دیدگاه‌هایشان را روزآمد کنیم؟

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=10462

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.