آوین ویژه»

هدف قیام فاطمی تبیین تداوم جریان وحی در مدیریت جامعه بود نیژنی نووگورود میزبان بزرگ‌ترین گردهمایی روسیه در حوزه اقتصاد دیجیتال لمس رقم جدید توسط دلار | پیش بینی قیمت ارز همه را شوکه کرد! بار سنگین هزینه مسکن بر دوش کارگران | صدای خرد شدن استخوان های جامعه کارگری شنیده شد داینامیک آیلند آیفون کوچک‌تر می‌شود چرا انگشتان پا ناخن دارند؟ سردار رادان وارد ایلام شد پروژه راه بناب به منجیل باید تا پایان دولت چهاردهم به اتمام برسد قتل همسر در هرسین به خاطر اختلافات خانوادگی افرادی که به پیروانی حمله کردند دستگیر شدند برگزاری نشست «چالش‌های کارگردانی در تئاتر امروز» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تصفیه‌خانه فاضلاب اهر بازدید کرد «اعتکاف» میراثی ماندگار و فضیلتی معنوی تهران-قم زیر چترخدمات نوروزی؛ گزارش معاون استاندار تهران از اقدامات ری یادداشت عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در سوگ ۵ استاد شهید شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشانه چیست؟ مسئولان تبلیغی پاسخ می دهند جاده عباس آباد- کلاردشت مسدود است؛ بارش برف در کندوان عملیات بی‌سابقه حزب‌الله و آغاز فصل جدید نبرد با رژیم صهیونیستی

1

هرگونه خدشه به وفاق و ایجاد تفرقه، خیانت به امنیت و اقتدار ملی است

  • کد خبر : 105157
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴
هرگونه خدشه به وفاق و ایجاد تفرقه، خیانت به امنیت و اقتدار ملی است

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا گفت: کسب قدرت واجب است و هر عامل اقتدار آفرین را شامل می‌شود. گاهی وفاق و انسجام داخلی از سلاح هم واجب‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیزدهمین جلسه از سیزدهمین دوره سلسله کُرسی‌های آزاداندیشی با موضوع «وفاق ملّی؛ پیشران گام دوم انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا با اشاره به اهمیت وفاق ملی تأکید کرد: وفاق نه به‌عنوان هدفی مستقل، بلکه وسیله‌ای برای نیل به اهدافی مهم‌تر از جمله حفظ نظام، استقلال و نهایتاً «قدرت ملی» است.

وی گفت: وفاق ملی یک روش زیستن و همزیستی است و وقتی ارزشمند و مقدس می‌شود که در خدمت اهداف مقدس قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پس از حفظ نظام و استقلال، سومین هدف مهم وفاق، دستیابی به «قدرت ملی» است افزود: قدرتی که از نگاه اسلامی نه تنها مذموم نیست، بلکه از مهم‌ترین اهداف پیامبران و ابزار تحقق هدایت الهی است.

حجت الاسلام مهاجرنیا افزود: قدرت ملی زمانی حاصل می‌شود که نیروهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم‌افزا عمل کنند و ظرفیت‌های خود را به نفع منافع ملی در اختیار بگذارند.

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، با تأکید بر اینکه وفاق ملی فراتر از یک آرمان اخلاقی صرف است، آن را راهبردی کلیدی برای دستیابی به «قدرت ملی» و صیانت از منافع نظام اسلامی برشمرد و تصریح کرد: بدون وحدت واقعی و انسجام درونی، مسیر تحقق اقتدار ملی و مقابله با تهدیدات خارجی دشوار خواهد بود.

استاد حوزه و دانشگاه در بخشی از سخنان خود، به تفاوت دو مفهوم قدرت و قوّت در قرآن اشاره کرد. قدرت در برابر عجز است و عقلانیت را نشان می‌دهد، در حالی که قوت در برابر ضعف است و بیشتر جنبه فیزیکی دارد.

وی در ادامه به نقش کلیدی قدرت در زندگی پیامبران اشاره کرد و گفت:. حضرت نوح (ع) با وجود سال‌ها تبلیغ، به‌دلیل نداشتن قدرت سیاسی، موفق به جذب گسترده نشد، اما پیامبر اسلام (ص) با قدرت‌سازی، توانست اسلام را جهانی کند.

استاد مهاجرنیا با اشاره به برخی جریانات پس از انقلاب که قدرت را در تضاد با هدایت دانسته بودند، تصریح کرد: قدرت دینی، درون خود اخلاق و معنویت دارد؛ بشارت و انذار با هم معنا می‌یابد. هدایت بدون قدرت، و قدرت بدون هدایت، هر دو ناقص‌اند. آیه «وَ أَعِدُّوا لَهُم مَا اسْتَطَعْتُمْ مِن قُوَّة» به‌عنوان یکی از محکم‌ترین دلایل قرآنی بر وجوب کسب قدرت مورد تأکید قرار گرفت.

حجت الاسلام مهاجرنیا با بیان اینکه «أعدوا» فعل امر است، گفت: همانطور که اقامه نماز واجب است، کسب قدرت هم واجب است.

وی افزود: قدرت در اینجا فقط نظامی نیست؛ هر عامل اقتدار آفرین مثل توان علمی، اقتصادی، فناورانه، رسانه‌ای و حتی هسته‌ای را شامل می‌شود. گاهی وفاق و انسجام داخلی از سلاح هم واجب‌تر می‌شود.

استاد فلسفه سیاسی حوزه و دانشگاه به حدیثی از امام صادق (ع) استناد کرد که فرمود: إنَّ اللّهَ یُبغِضُ المؤمنَ الضعیف». مؤمن مقتدر، مؤمنی است که می‌تواند تکلیف را انجام دهد. اگر انسان خود را به ضعف بیندازد، مسئول آن خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا گفت: ضعف، مقدمه گناه است؛ چون از انجام مسئولیت فرار می‌کند.

وی با اشاره به آیه «ولا تنازعوا فتفشلوا وتذهب ریحکم» یادآور شد که نزاع و تفرقه، اقتدار را از جامعه می‌گیرد. «ریح» در این آیه کنایه از پرچم اقتدار و نماد ایستادگی ملی است. اگر تفرقه پیش بیاید، آن پرچم به زمین خواهد افتاد.

استاد مهاجرنیا با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه، هشدار داد: «امروز جامعه ما به وفاق نیاز حیاتی دارد. هرگونه تفرقه، خیانت به امنیت و اقتدار ملی است. چپ و راست، اصولگرا و اصلاح‌طلب باید کنار هم بایستند.»

حجت الاسلام مهاجرنیا تأکید کرد: وفاق ملی نیاز به بستر دارد. دولت و ملت باید ابزار و زمینه‌های همدلی را فراهم کنند. اتحاد با دستور حاصل نمی‌شود، بلکه باید در دل‌ها نهادینه شود.

وی از رفتار اخیر رئیس‌جمهور در مواجهه با یکی از دوستان سابق خود که در سفر غیرمسئولانه‌ای به خارج از کشور رفته بود، تمجید کرد و آن را شبیه رفتار امیرالمؤمنین (ع) با عثمان بن حنیف دانست.

وی افزود: وقتی دولت رفتاری متواضعانه و هماهنگ با شرایط مردم نشان می‌دهد، باید از آن تقدیر کرد؛ این تقدیر، خود عامل وفاق است.

حجت الاسلام مهاجرنیا در بخش پایانی با اشاره به قدرت‌نمایی‌های اخیر ایران، از جمله مانورهای نظامی مشترک با چین و روسیه و نمایش قایق‌های تندرو در خلیج فارس، گفت: این اقدامات نتیجه وفاق در ساختار دفاعی کشور است. دشمنان دیدند که ایران ضعیف نیست و آماده دفاع مقتدرانه است.

وی در جمع‌بندی پایانی مباحث خود گفت: قدرت ملی، هدف سوم و استراتژیک وفاق ملی است. وفاقی که اگر تنها در کلام باقی بماند، سودی نخواهد داشت. اما اگر در دل‌ها، سیاست‌ها و رفتارها متجلی شود، بزرگ‌ترین ابزار اقتدار، امنیت و استمرار انقلاب اسلامی خواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=105157

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.