آوین ویژه»

پای ایلان ماسک به ارتش آمریکا کشیده شد زلنسکی: درباره پایان جنگ اوکراین با ترامپ گفتگو خواهیم کرد یحیی سریع: یک ناو هواپیمابر و ۲ ناوشکن آمریکایی را هدف قرار دادیم روایتی از نیمه شعبان در آذربایجان غربی؛ شور انتظار در اوج سرما طنین الله اکبر در بندر مرزی آستارا فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران به پایان رسید بازیگر جدید به «پایتخت ۷» اضافه شد/ بازگشت اوس موسی به سریال ناتوانی آتش‌نشان‌های آمریکایی در مهار «جهنم کالیفرنیا»؛ شهردار مقصر اصلی اعلام شد زلنسکی: کی‌یف برای از سرگیری روابط با سوریه آماده می‌شود رئیس‌جمهور استعفا نکند، استیضاح می‌شود افزایش واردات گاز مایع چین از روسیه  آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری در سلامت و امنیت کامل برگزار شد  کاسبی غیر قانونی و غیر اصولی نهادهای عمومی با سد معبر در پیاده راه ها!   تأکید امام‌جمعه گرگان بر وحدت اسلامی و حفظ محیط‌زیست کشف لندکروز ۱۰۰ میلیاردی قاچاق در چالوس تکرار ادعاهای واهی وزیر انرژی آمریکا علیه ایران ریزرباتی به اندازه یک دانه برج که به درمان تومور مغزی کمک می‌کند

1

نشست علمی «مبانی تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» برگزار شد

  • کد خبر : 10782
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷
نشست علمی  «مبانی تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» برگزار شد

نشست علمی با موضوع «مبانی تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» با ارائه حجت الاسلام حمید الهی دوست انجمن علمی گروه علمی-تربیتی فقه و اصول مجتمع آموزش عالی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن علمی گروه علمی-تربیتی فقه و اصول مجتمع آموزش عالی اصفهان با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه اصفهان نشست علمی با موضوع «مبانی تفسیری علامه طباطبایی در المیزان» را با ارائه حجت الاسلام حمید الهی دوست و با حضور طلاب و اساتید برگزار کرد.

در این نشست علمی سخنران به بیان مطالب زیر پرداخت و در پایان به سوالات حضار پاسخ داد.

وی خاطرنشان کرد: گاهی مراد از مبانی تفسیری، پیش فرض‌های تفسیری مثل وحیانی بودن و تحریف نشدن قرآن است و گاهی مراد اعم از آن و از قواعد تفسیری است و گاهی مراد خصوص قواعد تفسیری است و مراد ما در این نشست خصوص قواعد تفسیری است.

سخنران نشست ادامه داد: مفسر بودن محکمات نسبت به متشابهات چنانچه از آیه “هن ام الکتاب و آخر متشابهات” استفاده می‌شود. علامه قائلند که احکام و تشابه نسبی هستند ممکن است یک آیه برای فردی متشابه و برای دیگری محکم باشد.

وی اظهار داشت: فرق تأویل و تفسیر: علامه تفسیر را از باب مفاهیم ذهنی و تأویل را از سنخ حقایق خارجی ماورایی می‌داند که چه بسا در قیامت ظاهر شود زیرا قرآن می‌فرماید: ”یوم یأتی تأویله” یعنی تأویل قرآن در قیامت ظاهر می‌شود به علاوه اینکه از این آیه استفاده می‌شود کل قرآن تأویل دارد نه آنکه تنها متشابهات دارای تأویل باشد.

حجت الاسلام حمید الهی دوست تصریح کرد: در مورد تمنّی در کلام خداوند مثل لو تمنّی نیز ایشان تمنّی را به لحاظ مخاطب می‌داند کما اینکه در باب الفاظ تعجب نیز تعجب را به غیر خداوند برمی‌گرداند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=10782

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.