آوین ویژه»

تأکید حمیدی بر شنیدن خواسته‌های جوانان و اجرای برنامه‌های شاد ارتش لبنان به نقاط مرزی با سوریه نیرو و تجهیزات نظامی اعزام کرد عیدی به دارندگان سهام عدالت/ منتظر دریافت میلیونی سود سهام عدالت باشید پایان کارگاه تخصصی فیلم ۱۰۰ با تجربه‌ای عملی از فیلم‌سازی سرعین میزبان جشنواره‌های زمستانی می‌شود ترسیم نقش راه تحول دیجیتال در حوزه معدن و صنایع معدنی آژیر خطر در تل آویو به صدا درآمد زمزد آقاخان به قیمت ۶۰۰ میلیارد تومان خریداری شد ترامپ رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا را اخراج کرد حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان دهنده اتحاد ملی به جهانیان تکلیف حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ روشن شد |‌ افزایش ۳۵ درصدی در راه است آتش سوزی یک واحد تولیدی در آبیک مهار شد الحوثی: نگرانی گوترش درباره یمن باید به عمل تبدیل شود تولید انبوه مسکن در کرمانشاه بر کاهش قیمت آن تاثیر گذار است جزئیات مهم از تصویب خط اعتباری 74 هزار میلیارد تومانی تسهیلات مسکن آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دی ماه؛ قیمت‌ها بدون تغییر ماند شهادت دو لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شهر «الخیام» حال و هوای معتکفان نوجوان در مسجد امام خمینی(ره) بازار/فیللم

0

هوش مصنوعی هم ابزار تقویت صلح و هم تهدیدی برای ثبات جهان می تواند باشد

  • کد خبر : 109324
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
هوش مصنوعی هم ابزار تقویت صلح و هم تهدیدی برای ثبات جهان می تواند باشد

حجت الاسلام حمید شهریاری گفت:هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت صلح و امنیت جهانی عمل کند، اما در عین حال، استفاده نادرست از آن می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات جهانی ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع گفت: بحث هوش مصنوعی امروز وارد زندگی روزمره ما شده است؛ جایی که تمامی فعالیت‌های ما اعم از کار، دانش، تفریحات و استراحت ما را شامل می‌شود. همه دانشگاهیان و تجار به این فکر افتاده‌اند که در شغل خود از آن بهره‌برداری کنند. عجیب آن است که هوش مصنوعی نیز اعلام آمادگی کرده که در همه ابعاد زندگی انسان وارد شود و بسته به گزینش هر شخص به او در انتخاب‌هایش کمک کند. امروز دیگر هوش مصنوعی یک فرضیه نیست بلکه یک همراه و همدم برای انسان در تمام لحظات زندگی است.

وی افزود: البته بحث هوش مصنوعی بسیار گسترده است و همه ابعاد حیات بشر را فرامی‌گیرد و هر فردی باید براساس مسئولیت خودش به آن بپردازد. ما نیز از نگاه توصیه‌های اخلاقی به معنای عام آن وارد این بحث می‌شویم و نکاتی اخلاقی بیان می‌کنیم که باید مبنای تصمیم‌گیری آینده برای زیست بشر باشد. آینده‌ای که در کنار بهره‌مندی از فرصت‌های هوش مصنوعی، سواد هوشمندی‌سازی خود را ارتقا می‌دهد تا از آسیب‌های آن تا حد ممکن بر حذر باشد. ما باید چارچوبی برای کاربرد هوش مصنوعی طراحی کنیم تا به این دو هدف دست یابیم.

دبیرکل مجمع با اشاره به مزایا و معایب همه گیر شدن هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت صلح و امنیت جهانی عمل کند، اما در عین حال، استفاده نادرست از آن می‌تواند تهدیداتی جدی برای ثبات بین‌المللی ایجاد کند. استفاده نظامی از هوش مصنوعی، مانند تسلیحات خودمختار، نگرانی‌هایی درباره تشدید درگیری‌ها و افزایش رقابت تسلیحاتی ایجاد کرده است. برای جلوگیری از این تهدیدات، لازم است چارچوب‌های قانونی بین‌المللی برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی تدوین شود.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هوش مصنوعی می‌تواند ابزارهایی برای پیش‌بینی درگیری‌ها، تحلیل داده‌های اقلیمی مرتبط با منازعات و مقابله با نفرت‌پراکنی فراهم آورد و با استفاده از هوش مصنوعی الگوهای پیش‌بینی درگیری‌ها را ترسیم کرد. آن‌ها نمونه‌هایی از برنامه‌هایی را ارائه می‌دهند که از مهارت‌های پیش‌بینی برای شناسایی مناطق پرخطر استفاده می‌کنند و به مسائل مربوط به داده‌های پایه و قابلیت اطمینان این ابزارها پرداخته‌اند. همچنین آنها چگونگی تقویت نفرت‌پراکنی در رسانه‌های اجتماعی توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی و استفاده از پردازش زبان طبیعی (NLP) برای مقابله با گسترش آن و چگونگی استفاده از یادگیری ماشین با داده‌های جغرافیایی و بصری برای مقابله با نقض حقوق بشر را تبیین کرده‌اند.

حمید شهریاری «مسئولیت‌پذیری، توجیه‌پذیری و اعتمادسازی» را از اصول حرفه ای به کارگیری هوش مصنوعی دانست و ادامه داد: این موارد نقش اساسی در تضمین استفاده ایمن، اخلاقی و قابل‌اعتماد از فناوری‌های هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حساس دارد. این اصل بر نیاز به پاسخگویی انسانی تأکید می‌کند. مسئولیت‌پذیری در سیستم‌های هوش مصنوعی باید به‌صورت انسانی باقی بماند. با توجه به اینکه الگوریتم‌ها نمی‌توانند به‌طور معناداری پاسخگو باشند و مجازات شوند، لازم است انسان‌ها مسئولیت نتایج و پیامدهای تصمیمات اتخاذشده را بر عهده بگیرند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=109324

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.