آوین ویژه»

مربی شمس آذر: این پیروزی نتیجه همدلی و حمایت استان از تیم بود تحول جدی و مؤثری در مقابله با کالای قاچاق خواهیم داشت زمان فعالیت میادین میوه و تره بار در ایام نوروز ادعای عجیب مدیر زاکانی؛خبری از کودکان کاردرچهارراه‌ها نیست دبیر جشنواره «جاده سبز»: منطقی و هنرمندانه مشکلات راه و شهرسازی را نقد کنید وزیر ارتباطات به دبی رفت / هدف سفر او چیست؟ تفرقه در بین امت اسلامی ابزاری برای خدمت به دشمنان است «آی‌ لیگ» یک مسابقه آنلاین قرآنی جذاب برای نوجوانان است ۱۲۴ همت مجموع اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور به سیستان وبلوچستان گوگل سایت‌های خبری ترکیه را ورشکسته کرد پیام وزیر صمت به مناسبت تحویل سال نو شیخ نعیم قاسم: مقاومت لبنان قوای خود را بازیابی کرده است ۵۴ درصد از مسکن روستایی قم مقاوم‌سازی شده است واکنش عجیب همتی به افزایش قیمت دلار! انتشار ۵ شایعه بعد از ترور شهیدان رازینی و مقیسه خرید اعتباری ۱۱ کالای اساسی با کارت بانکی آغاز شد تیم هندبال نفت و گاز گچساران در مقابل حریف کرمانی شکست خورد بسیاری از مردم با پیچ و خم های حقوقی و اداری آشنا نیستند

0

بررسی صحت ضمانت از دیون آینده در فقه و نظام حقوقی ایران

  • کد خبر : 109326
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۶
بررسی صحت ضمانت از دیون آینده در فقه و نظام حقوقی ایران

کتاب«ضمانت از دین آینده» توسط حجت الاسلام محمد صالحی مازندرانی در گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق تهیه و منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به همت پژوهشکده فقه و حقوق و اداره نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب «ضمانت از دین آینده» منتشر شد.

این کتاب در راستای مسائل فقهی و حقوقی در ۳۳۶ صفحه توسط حجت الاسلام محمد صالحی مازندرانی استاد گروه حقوق خصوصی دانشگاه قم نگارش شده و در پشت جلد این کتاب آمده است:

به موجب ماده ۶۹۱ ق. م «ضمان دینی که هنوز سبب آن ایجاد نشده است باطل است.» حقوقدانان به تبعیت از فقیهان در تفسیر آن به تکاپو افتادند و محتاطانه سعی کردند به تبعیت از برخی فقیهان واژه سبب را در غیر از معنای حقیقی‌اش، یعنی مقتضی، حمل کنند تا سنت متعارف هماهنگ با مقررات قانونی گردد.

ولی از آنجایی که این اختلاف در فقه حل نشده، مفاد قانون مدنی در هاله‌ای از ابهام است، و نصوص شرعی هم ساکت است. در پژوهش حاضر در صدد پاسخ‌گویی به این سوال هستیم: ضمانت از دین آینده (محتمل) در فقه و حقوق اسلامی از چه وضعیت حقوقی برخوردار است؟ برای تحقق عقد ضمان، آیا وجود فعلی مضمون‌به، ضروری است یا وجود شانی و اقتضایی آن کفایت می‌کند؟ مهمترین دلایل طرفداران بطلان ضمانت از دین آینده کدام است و صحت ضمانت از دین آینده بر چه مبانی فقهی –حقوقی قابلیت توجیه دارد؟

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=109326

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.