آوین ویژه»

برگزیدگان دهمین دوره جایزه جهانی اربعین معرفی شدند فروردین‌های جذاب بورس/ چرا اولین ماه سال، برای بازار سرمایه خوش یمن است؟ ممنوعیت جدید درباره کارت های بانکی اعلام شد + جزئیات بخش اعظم انرژی دانشگاه‌ها صرف امور تغذیه و خوابگاه می‌شود سید حسن خمینی: اگر عملی موجب بی‌دینی مردم شود، ما موظف به انجام آن نیستیم ۹ شرکت تعاونی در مازندران افتتاح می شود واریز مطالبات معوق بازنشستگان | دستور مهم رهبر انقلاب مستمری بگیران را شاد کرد ارمغان اقتصادی بومی‌سازی برای فولاد مباركه؛ 95.6 میلیون یور وصرفه جویی ارزی فوری/ شهادت ۲ عضو سپاه در سانحه سقوط هواچرخ + عکس مدارس ابتدایی شیفت بعد از ظهر شهرستان قوچان غیر حضوری شد اولین محموله تخم‌مرغ تولیدی استان بوشهر به قطر صادر شد دستگاه قضائی تبعیضی بین ادیان و مذاهب قائل نیست بخش زیادی از اراضی کشاورزی در کشور موقوفه هستند اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات/ شکست را می پذیرم پاداش انفاق رشد۳۰ هزار واحدی شاخص بورس در آغاز سال ۱۴۰۴ وزیر کار شرکت‌های وابسته به این وزارت در آبادان را مکلف به اجرای طرح‌های گردشگری کند جذب طلاب زباندان در نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت

1

نمایشگاه نسخه‌های خطی قرآن در موزه تمدن اسلامی شارجه بازگشایی شد

  • کد خبر : 14168
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۴
نمایشگاه نسخه‌های خطی قرآن در موزه تمدن اسلامی شارجه بازگشایی شد

نمایشگاهی از نسخه‌های خطی نفیس و کمیاب قرآن کریم در موزه تمدن اسلامی شارجه افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حاکم شارجه، نمایشگاه «حروف جاودان: نسخ خطی قرآنی از مجموعه عبدالرحمن العویس» را در موزه تمدن اسلامی شارجه افتتاح کرد.

این نمایشگاه یک سفر فرهنگی تاریخی در طول ۱۳۰۰ سال از تاریخ نسخ خطی قرآنی و هنر خوشنویسی را به نمایش می‌گذارد. این آثار در طی دو دهه گردآوری شده و منعکس کننده تنوع سبک‌های فرهنگی و هنری و سنت‌های هنر خوشنویسی عربی و اسلامی و تأثیرگذاری و اثرپذیری آن از چین تا اندلس است.

حاکم شارجه از سالن‌های مختلف این نمایشگاه که شامل ۸۱ نسخه خطی قرآنی است و برای اولین بار به نمایش درآمده، بازدید کرد.

وی از میراث هنر خوشنویسی عربی و زیبایی نسخه‌های خطی در دوره‌ها و کشورهای مختلف تجلیل و بر اهمیت هنرهای مربوط به تولید نسخ قرآنی و توجه به کتابت و حفظ و تزئین و مراقبت از جلد و صحافی و رنگ آمیزی آن تاکید کرد.

حاکم شارجه از هفت بخش نمایشگاه بازدید کرد که منعکس‌کننده دوره‌های مختلف تاریخی از جمله نسخه‌های خطی قرآنی در اندازه‌ها، قلم‌ها و تزئینات اسلامی مختلف و نشانگر سیر تکامل هنر خوشنویسی اسلامی در طول اعصار است.

بخش‌های نمایشگاه شامل عناوین مختلفی از جمله: از متن تا هنر: اولین قرون اسلامی، هنر کتابت در عصر تغییر از قرن دهم تا قرن سیزدهم، بخش اندلس و شمال آفریقا: سنت غربی، طرح‌های امپراتوری: هنر خوشنویسی در ایران، هند و ترکیه و بخش سلسله خوشنویسان: سنت‌های خوشنویسی عثمانی است.

از نمونه‌های ارزشمند موجود در نمایشگاه که نشان‌دهنده سیر پیشرفت تولید نسخه‌های خطی قرآنی است می‌توان به قرآن آبی که با طلا بر روی پوست با رنگ نیلی نوشته شده است و تعدادی دیگر که به سفارش شخصیت‌های برجسته تهیه شده اشاره کرد. خطوطی که این نسخه‌ها به آن نوشته شده شامل خط محقق و تعلیق، انواع خط مراکشی، نسخ، رقعه ریحان ثلث و غیره.

نمونه‌های مختلفی از جمله صفحاتی از قرآن کریم که به خط کمیاب حجازی و کوفی در قرن هفتم نوشته شده و صفحات طلاکاری شده دوره‌های اسلامی متأخر، مانند دوره عثمانی و نسخه‌های تولید شده در ایران و اندلس از دیگر نسخه‌های خطی ارزشمند در این نمایشگاه است.

حاکم شارجه همچنین از عبدالرحمن بن محمد آل اویس، مدیر موزه، یک نسخه خطی قرآن کریم که به خط نسخ و با مرکب سیاه توسط میر محمد صالح محمد حسین الطبیب الموسوی در سال ۱۶۸۲ م. در دوره صفوی در ایران نوشته شده هدیه گرفت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=14168

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.