آوین ویژه»

آغاز اکران فیلم‌های منتخب جشنواره «حقیقت» در لرستان معاون رئیس جمهور: حامی برداشتن حریم اطراف تئاتر شهر هستم این گوشی‌ها به آخر خط رسیدند / فهرست گوشی‌های منسوخ شده شیائومی یاغی سرخپوش در لیست خرید موسیمانه! مشاور پوتین: فعلا نمی‌توان گفت مواضع روسیه و آمریکا نزدیک شده است گروسی: به‌زودی به تهران سفر می‌کنم؛ از برجام فقط یک اسم مانده است! حاشیه‌سازی محمود احمدی‌نژاد در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن! جایگزین یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ مشخص شد گاز تلخ از سیب آمریکایی / پرواز قیمت آیفون در آسمان تعرفه‌ها تعداد مصدومان الهلال به ۹ نفر رسید پلیس مکزیک به کمپ مهاجران در شمال این کشور یورش برد پاسخ قاطع بانک مرکزی آمریکا به ترامپ / عجله ای برای تغییر نرخ بهره نداریم جلوگیری از حادثه با هشدار به موقع برج مراقبت فرودگاه امام خمینی نبرد سنگین تجاری آمریکا و چین؛ پکن ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد تکیه بابا رکن‌الدین؛ اثری ملی که تاریخ اصفهان را روایت می‌کند شولتز: بازداشت «امام اوغلو» برای روابط اروپا و ترکیه ناامیدکننده است صلح از طریق قدرت، شعار فاتح کاخ سفید / راهبرد تهران در برابر رویکرد تهاجمی‌ ترامپ چه باید باشد؟ صعود شهرداری نوشهر به یک چهارم نهایی جام حذفی

1

شرق یا غرب

  • کد خبر : 23374
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۵
شرق یا غرب

خبرگزاری مهر- یادداشت مهمان؛ محمدباقر بابائی طلاتپه استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در یادداشتی نوشت: امروزه یکی از سئوالاتی که در بعضی محافل و روزنامه ها دیده می شود سخن تمایل دوباره دولت مردان به بازکردن فضای مذاکرات با غرب است بر خلاف نگاه رویکرد دولت سیزدهم که غرب و اروپا در روابط خارجی […]

خبرگزاری مهر- یادداشت مهمان؛ محمدباقر بابائی طلاتپه استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) در یادداشتی نوشت: امروزه یکی از سئوالاتی که در بعضی محافل و روزنامه ها دیده می شود سخن تمایل دوباره دولت مردان به بازکردن فضای مذاکرات با غرب است بر خلاف نگاه رویکرد دولت سیزدهم که غرب و اروپا در روابط خارجی از اولویت خارج شده بود و توجه به همسایه ها و شرق در اولویت قرار گرفت از این رو پیمان های منطقه ای مانند شانگهای و بریکس دنبال شد و با چین و روسیه روابط استراتژیکی امضا گردید.

کدامیک از این ها درست است، شرق یا غرب یا هیچکدام؟!!!

اولا باید بدانیم جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی است نه شرقی است و نه غربی؛ به این معنا که جمهوری اسلامی با تکیه به اسلام و با محوریت قرآن و سیره و سنت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و اجتهاد علماء و فقهای اسلام شکل گرفته و از جای به عاریت گرفته نشده است. شعار ” استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی ” اشاره به این موضوع دارد که هویت و محتوای جمهوری اسلامی به نظرگاه ولی فقیه زمان امام خمینی « ره » با استناد به قرآن و سنت پایه گذاری شده و مردم نیز با رای ۲/ ۹۸ % آنرا تائید کرده اند.

قوانین و مقررات جمهوری اسلامی مستند به منابع اسلامی است و بالا سرش فقیه جامع الشرایطی بنام ولی فقیه قرار گرفته تا برابر اصل ۱۱۰ حافظ خطوط کلی حرکتهای نظام باشد تا انحرافی در آن رخ ندهد از این رو اولین وظیفه ایی که در آن مشخص شده است ” تعیین سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام.” می باشد از طرف دیگر بر اساس قانون اساسی ( اصل: ۹۱ ) شورای نگهبان، حفاظت و نگهبانی از مشروعیت قوانین جاری را بر عهده دارد تا با بررسی دقیق نسبت‏ به عدم مغایرت آن با اصول قانون اساسی، اطمینان حاصل شود. این مسئله در اصول متعددی از قانون اساسی؛ همچون اصول ۷۱، ۷۲، ۹۱، ۹۴ و ۹۶ ذکر شده است. به عنوان نمونه، در اصل ۷۱ آمده است: “مجلس شورای اسلامی در عموم مسایل، در حدود مقرر در قانون اساسی می تواند قانون وضع کند”

بنابراین جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی است و قوانینش از جای عاریت گرفته نشده و استقلالش و مشروعیتش به استناد قرآن و سنت است و با هر کشوری که تقابل دینی ندارد و دین و فرهنگ و آئین ما را زیر سئوال نمی برد و برای هدم آن اقدامی نکرده و احترام به آئین و ملت می گذارد هیچ منعی برای ارتباط با آن نداریم ( ممتحنه: ۷ و ۸)

قوه مجریه وظیفه اجرایی قوانین را برعهده دارد و باید با زمینه سازی بتواند قوانین مصوب شورای نگهبان را به درستی اجرا نماید. یکی از این قوانینی که اخیرا تصویب شده و به زودی به دولت جهت اجرا، ابلاغ خواهد شد، قانون حجاب و عفاف می باشد، روح این قانون این است که مردان و زنان جامعه باید برپایه قانون، شئونات مردانگی و زنانگی خود را حفظ نمایند و به حدود یکدیگر تجاوز نکنند و آنچه در این قانون اصل هست قرآن و سنت است نه شرق و غرب.

یکی از چیزهایی که از این ایام که مصادف با ایام شهادت حضرت زهرا سلام علیهاست باید به خاطر سپرد و آنرا در رسانه ها به درستی بازنمایی کرد احترام به زن و جایگاه زن در اسلام است. زن در فرهنگ علوی مبتنی بر قرآن و سنت، پایه و اساس خانواده است و با احترام به زن در واقع خانواده محترم شمرده می شود و بی توجهی به او در واقع پایه های خانواده شل شده و ویران می شود؛ آسیبی که امروزه غرب با آن درگیر است. در فرهنگ غرب مانند فرهنگ جاهلیت عرب قبل از اسلام، زن جایگاهش در حکم کالاست و تا زمانی به او توجه می شود که سودآور باشد ولی اسلام این نظام فکری را به هم زد به زن اعتبار بخشید و جایگاه او را همسان مرد در نظر گرفت. فاطمه زهرا سلام علیها را کوثر نامید ( کوثر: ۱ ) و نسل پیامبر صلی الله علیه و آله را با فرزندان ایشان تداوم بخشید و حفظ و حراست از دین اسلام را به آنها سپرد ( مائده: ۳ ) و حیات دوام جامعه را به وجود آنها مستند کرد. « لَوْ بَقِیَتِ الْأَرْضُ یَوْماً وَاحِداً بِلَا إِمَامٍ مِنَّا لَسَاخَتِ الْأَرْضُ بِأَهْلِهَا، وَ لَعَذَّبَهُمُ اللَّهُ بِأَشَدِّ عَذَابِهِ، وَ ذَلِکَ أَنَّ اللَّهَ جَعَلَنَا حُجَّةً فِی أَرْضِهِ وَ أَمَاناً فِی الْأَرْضِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ » اگر زمین یک روز بدون امام بماند زمین اهل خود را می بلعد و خداوند آنها را به شدیدترین وجه، عذاب می دهد به همین دلیل خداوند ما را حجت در زمین و امانی در زمین برای اهل زمین قرار داد( دلائل الإمامة ، ص ۴۳۶ )

برای اینکه اساس شکل گیری جامعه سالم به خانواده سالم است و خانواده سالم به داشتن همسر و زن سلیم نفس و مومنه شکل می گیرد. تاریخ بهترین شاهد این مدعاست که مادران و همسران در موفقیت مردان نقش اساسی داشته اند. امروز نیز اگر در زندگی مردانی چون شهید چمران، شهیدحاج قاسم سلیمانی، شهید مسعود علی محمدی، شهید شهریاری ، کاظمی آشتیانی و شهید جمهور و هزاران شهید موثر و مدیر موفق در جامعه نگاه کنیم این را به خوبی نشان می دهد.

از این رو رعایت قانون عفاف و حجاب در جامعه در واقع توجه به جایگاه زن و مرد و پاسداشت آن می باشد تا از حریم نامحرمان در امان بمانند و نظام اسلامی بر پایه خانواده سالم شکل گیرد و ارکان آنرا از آفات حفظ نمایند. انتظار است که همه قوا و مردم به قانون احترام بگذارند که در واقع تعظیم شعائر الهی است که از نشانه تقوای الهی است« ذَلِکَ وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ« ( حج: ۳۲) و عامل تقرب به درگاه الهی است. « إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ » ( حجرات: ۱۳)

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=23374

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.