آوین ویژه»

«مدودف» اولویت‌های صنعت دفاعی روسیه در سال جاری راتشریح کرد بازگشت فولکر شلوندورف آلمانی به عرصه سینما با یک فیلم اقتباسی تمجید و تشکر خاص استقلال از هوادارانش شهدای بزرگ جنگ چالدران از پاکترین نفوس انسانی بودند یارانه معیشتی کالابرگ برای دهک های ۱ تا ۳ ماندگار شد + جزییات سقوط هواپیما در برزیل/ کشته شدن یک نفر تأیید شد+ فیلم پیام‌های سفر لاریجانی برای دوست و دشمن جوانان بوشهری در تکاپوی اشتغال؛ پارس جنوبی مأمن غیربومی‌ها است میزبانی مسابقات کشوری محرک توسعه شمشیربازی اردبیل است تفسیر آیه یازدهم طرح زندگی با آیه‌ها توسط رئیس تبلیغات گناوه حمله هوایی آمریکا به الحدیده یمن در ۴ نوبت «چشم بادومی» فیلمی جسورانه است «اولانزاپین» را در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تجربه کنید! فعالیت‌های دریای در خزر ممنوع شد کار فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب یک سرمایه‌گذاری بزرگ است بازخوانی نوای خاطره‌انگیز مناجات خوان فقید در یک قطعه موسیقایی ارتش سوریه ورود تروریست‌ها را به شهر «حماه» تأیید کرد مدیریت میدان و رسانه با جدیت دنبال شود

1

نشست «دکارت و پزشکی؛نگاه مکانیکی به بدن» برگزار می‌شود

  • کد خبر : 35234
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
نشست «دکارت و پزشکی؛نگاه مکانیکی به بدن» برگزار می‌شود

نشست «دکارت و پزشکی؛ نگاه مکانیکی به بدن» با هدف ضرورت توجه به تعامل فلسفه و پزشکی با حضور اساتید فلسفه پزشکی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حلقه فلسفه پزشکی به مناسبت روز جهانی فلسفه نشست «دکارت و پزشکی؛ نگاه مکانیکی به بدن» را با حضور اساتید فلسفه پزشکی برگزار می‌کند.

تعامل و داد و ستد فلسفه و پزشکی، تاریخی به قدمت برآمدن این دو حوزه معرفتی دارد. در این میان هم فلسفه بر پزشکی تأثیرات بسیار داشته و هم از پزشکی بسیار تأثیر گرفته است. این تأثیر و تأثر را هم در پزشکی پیشامدرن و هم در پزشکی امروز می‌توان ردیابی کرد.

بسیاری از فیلسوفان به چه به شکل مستقیم یا غیرمستقیم به پزشکی پرداخته‌اند. به‌عنوان شاهد مثال ارسطو در اخلاق نیکوماخوس بیش از یک صد استعاره از وام گرفته است. در تاریخ پزشکی ایران ابن‌سینا و رازی دو نمونه شاخص هستند. بسیاری از فیلسوفان عصر روشنگری همچون دکارت و کانت هم به پزشکی پرداخته‌اند. پیش‌تر که می‌آییم فلک، فوکو، گادامر هابرماس و بسیاری فیلسوفان به نام دیگر هم تأملاتی درباره پزشکی داشته‌اند.

نکته مهم این است که این میراث گران‌مایه و سترگ کمتر موردتوجه فیلسوفان پزشکی قرارگرفته است. یکی از پروژه‌هایی که در حلقۀ فلسفه پزشکی تعریف‌شده است توجه به این میراث و بازخوانی آن است به‌نحوی‌که بتوان آن را جذب بدنه فلسفه پزشکی کرد. از سوی دیگر این رابطه یک‌سو نیست و تأملات بر پزشکی می‌تواند دستاوردهایی برای فلسفه داشته باشد.

برنامه سخنرانی‌های این نشست به شرح زیر است:

*دکارت و مرگ

مصطفی شهرآئینی – استاد فلسفه غرب- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

*دکارت و بیماری روانی: مطالعه موردی هیستری

غلامحسین مقدم حیدری – استاد فلسفه علم- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

*نگرش مکانیکی به بدن در مناقشه دکارت و هاروی

علیرضا منجمی- دانشیار فلسفه علم – پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

*دو جزم تقلیل‌گرایانۀ دکارت در پزشکی مدرن

محسن خادمی – دانشجوی دکترای فلسفه علم و فناوری – پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نشست «دکارت و پزشکی: نگاه مکانیکی به بدن» به صورت مجازی روز پنجشنبه ششم دی‌ماه ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار خواهد شد.

علاقمندان به حضور در این نشست می‌توانند از طریق این لینک ثبت‌نام کنند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=35234

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.