آوین ویژه»

نمایش «مالی سوئینی» ۳۵۱ میلیون دلار کالا از طریق گمرکات قم وارد کشور شد سومین شب اعتراضات مردم در ترکیه و تداوم سرکوب مخالفان توسط پلیس+ فیلم ایمیدور در پروژه انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان کمک کند آئین روز درختکاری در شیراز مجتمع مسکونی ۳۵ میلیون دلاری فرزندان ایلان ماسک! صفحه اول روزنامه‌های هرمزگان چهارشنبه ۳ دی پیام سرکرده گروه تروریستی «تحریر الشام» برای نخست‌وزیر عراق+ فیلم لنی بورگر قهرمان پشت صحنه سینمای فرانسه از دنیا رفت وزارت خارجه مقامات ۲ کشور اروپایی را احضار کرد نشست صلح اوکراین میان نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان واتساپ با قابلیت‌های تازه بروزرسانی شد! آزادی ۴۵ نفر از زندان در پویش “فاستبقوالخیرات” فعالیت مجدد مراکز تعطیل شده علمی کاربردی بررسی شود تمدید مهلت ارسال آثار بخش «مستمر» به جشنواره پژواک شهرک ضایعاتی شرق استان سمنان راه اندازی می شود تحلیل بزرگ‌ترین تولیدکننده پلی پروپیلن/ جم پیلن به رشد خود ادامه می‌دهد؟ پروژه پمپ بنزین صیادی خارگ ۸۰ درصد پیشرفت دارد

1

پژوهش هایی همه جانبه درباره علل ناکامی دشمنان و توفیق انقلاب اسلامی

  • کد خبر : 39330
  • ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۹
پژوهش هایی همه جانبه درباره علل ناکامی دشمنان و توفیق انقلاب اسلامی

حماسه نهم دی ماه و حضور عاشورایی مردم به عنوان یکی از حماسه‌های پر افتخار تاریخ انقلاب اسلامی ایران، عزت و بصیرت مردم و همبستگی ملت در حفظ آرمان‌های انقلاب را به خوبی نشان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حماسه نهم دی ماه و حضور عاشورایی مردم به عنوان یکی از حماسه‌های پر افتخار تاریخ انقلاب اسلامی ایران، عزت و بصیرت مردم و همبستگی ملت در حفظ آرمان‌های انقلاب را به خوبی نشان داد. آثار مختلفی در این سال‌ها پیرامون بررسی ابعاد حماسه نهم دی ملت ایران نگاشته شده است که نگاهی به آنها می‌تواند روشنی بخش راه حرکت مردم ایران باشد.

حوادث و اتفاقات قبل و بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در ایران در سال ۱۳۸۸، در تاریخ نظام جمهوری اسلامی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به یقین از حوادث و اتفاقاتی استثنایی و کم نظیر بوده است. برای کشوری که در طول این سه دهه و در شرایط سخت و حتی در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی تقریباً همه ساله یک انتخابات سراسری برگزار کرده و اجازه نداده است حتی یک روز هم وقفه و تأخیری در انجام انتخابات ایجاد شود و عموم آنها به آرامی و بدون ایجاد تنش و برخورد، برگزار شده اند. آنچه که در دوران انتخابات دهم ریاست جمهوری صورت گرفت همه را شگفت زده کرد.

چه کسی تصور می‌کرد که دشمن و یا دشمنان داخلی و خارجی دست اتحاد به یکدیگر داده و همه ظرفیت و توان خود را به کار گرفته تا با استفاده از این موقعیت در اجرای پروژه انقلاب‌های رنگین نسبت به براندازی نظام جمهوری اسلامی، اقدام و یا حداقل به نوعی استحاله نظام دست یابند؟

همه این پرسش‌ها و شگفتی‌ها ما را به این نقطه می‌رساند که آنچه اتفاق افتاد، نمی‌توانست حاصل یک حرکت خودجوش، ناگهانی و بدون طراحی قبلی باشد، بلکه حاصل یک برنامه ریزی درازمدت، طولانی و نتیجه کار عمیق اتاق‌های فکر و درهم تنیده دشمن بوده است و می‌طلبد که بر اساس این پیش فرض، پژوهشی عمیق و همه جانبه صورت داده تا چرایی و چگونگی این ماجرا را دریافته و در نهایت، علل ناکامی دشمنان و توفیق انقلاب اسلامی در این آزمون و عبور موفقیت آمیز از آن روشن شود.

می‌توان با مطالعه کتاب «انقلاب اسلامی در بوته آزمون: جنگ نرم بیست ساله و فتنه ۸۸» تألیف منوچهر محمدی به این پرسش‌ها پاسخ داد.موضوع این کتاب، بررسی جنگ نرم و فتنه انگیزی های غرب علیه ایران است.

یکی از پربسامدترین واژگان در ادبیات اسلامی، واژه «فتنه» است. این واژه، سی بار و مشتقات آن شانزده بار در قرآن کریم به‌کار رفته‌اند. مسئله فتنه در سخن امام علی (ع) نیز از بسامد بالایی برخوردار است. سیره آن حضرت نیز مشحون از مبارزات عملی با فتنه‌های دینی و سیاسی و اجتماعی آن روزگار است. کتاب موج فتنه از جمل تا جنگ نرم تألیف حجت الاسلام احمد حسین شریفی می‌کوشد تا به اختصار ابعاد مختلف بحث فتنه را با تکیه و تأکید بیشتر بر سخن و سیره امام علی (ع) واکاوی کند.

مؤلف در این کتاب به اختصار ابعاد مختلف بحث فتنه را با تکیه و تأکید بیشتر بر سخن و سیره امام علی (ع) واکاوی می‌کند. این کتاب در هفت فصل سامان یافته است. فصل اول به بیان مقدمات بحث و مفهوم‌شناسی «فتنه» می‌پردازد. در فصل دوم به توصیف «شرایط و موقعیت‌های فتنه‌خیز» پرداخته می‌شود. آگاهی از این شرایط برای تحلیل موقعیت‌های اجتماعی و تشخیص وظیفه عقلی و دینی می‌تواند بسیار مفید باشد. زیرا بسیاری از افراد از روی غفلت در موقعیت‌های فتنه‌خیز گرفتار می‌شوند و بدون آنکه بخواهند یا بدانند، هیزمِ آتشِ فتنه‌گران می‌شوند.

فصل سوم به بررسی بسترهای اجتماعی ایجاد فتنه می‌پردازد. مطالب این فصل برای متصدیان فرهنگی جامعه از این جهت می‌تواند مفید باشد که نشان می‌دهد زنگ‌های خطر فتنه چگونه و چه زمانی به صدا در می‌آیند. از بعدی دیگر، مطالب فصل سوم نشان می‌دهد که برای مبارزه با فتنه از کجا باید شروع کرد. مطالب این فصل به ما می‌گوید هرگز نباید آثار ظاهری فتنه، از قبیل آشوب‌های جزئی و مخالفت‌ها و نافرمانی‌های مدنی در بخش‌های کوچکی از جامعه، ما را از آبشخورهای اصلی فتنه غافل نماید. در فصل چهارم به شگردها و شیوه‌های فتنه‌گران برای ایجاد فتنه در جامعه توجه شده است. این فصل دکترین فتنه و فرمول آن را تحلیل می‌کند و نشان می‌دهد که فتنه‌گران از چه راه‌ها و به چه شیوه‌هایی کار خود را پیش می‌برند. آشنایی با مطالب این فصل از این جهت هم مفید است که به ما کمک می‌کند آگاهی خود را از حقیقت بالاتر ببریم و فریفته ظاهر افراد و شعارهای خوب و جذّاب نشویم؛ سطح برخورد خود را با مسائل اجتماعی و سیاسی عقلانی‌تر کنیم و از اتخاذ تصمیمات هیجانی و احساسی که خواسته فتنه‌گران است، خودداری نمائیم.

فصل ششم کتاب به توضیح برخی از پیامدهای مثبت و منفی فتنه می‌پردازد. نگاه نویسنده، به پیروی از فرهنگ اسلامی، این است که نباید صرفاً به‌عنوان تهدید با فتنه‌ها برخورد کرد؛ زیرا از زاویه‌ای دیگر، فتنه‌ها فرصتی بی‌نظیر در اختیار جامعة اسلامی قرار می‌دهند. فرصتی برای شناخت حقیقت و حقیقت‌محوران. فتنه‌ها موجب کنار رفتن پرده نفاق از چهره‌هایی می‌شود که تا قبل از وقوع فتنه هرگز گمان نمی‌رفت چنان افرادی با چنان نیّت‌هایی در صفوف جامعه رخنه کرده باشند. واپسین فصل کتاب به شیوه‌های مبارزه با فتنه می‌پردازد و راه‌های مبارزه کوتاه‌مدت و بلندمدت با فتنه را تبیین می‌کند. این فصل می‌تواند برای عموم مردم راهگشای خوبی برای برون‌رفت از فضای غبارآلود و تاریک فتنه و در امان ماندن از آسیب‌های معنوی و اجتماعی آن باشد. در عین حال، در این فصل با تکیه بر سخن و سیره امام علی (ع)، راه و روش مبارزه کوتاه مدت و بلند مدت با فتنه و فتنه‌گران به متصدیان فرهنگی و نخبگان علمی جامعه نیز نشان داده می‌شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=39330

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.