آوین ویژه»

وجود ۱.۱ میلیارد تن ذخایر قطعی معدنی در کردستان مراسم بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی در سه شنبه های شهدایی در ایلام برگزار شد نبیه بری: طرح پیشنهادی آمریکا درباره آتش‌بس قابل قبول نیست سردرگمی در سیاست‌گذاری پولی ارزی/ شعار حمایت از بورس چه شد؟ نظر «عون» درباره از سرگیری پروازها میان بیروت و تهران آمریکا: از توقف درگیری‌ها در سوریه حمایت می‌کنیم نامه اعتراضی گمرک ایران به وزیر کار + عکس روسیه: اوکراین ۳۰۰ نظامی دیگر را در کورسک از دست داد الحوثی: سردار سلیمانی از تحقق توطئه‌های آمریکایی صهیونیستی در منطقه ممانعت کرد جشنواره فیلم مقاومت دچار خسران بزرگ است گزارش خبرنگار مهر از حال و هوای رسانه‌ای در تشییع پیکر سیدحسن نصرالله خاموشی: باید خلأها و پیشرفت‌ها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود جمهوری آذربایجان کاردار ایران را احضار کرد شوک به مرکز خاورمیانه؛ رویای بن سلمان نقش بر آب می‌شود؟ تصویب ایجاد نمایندگی جمعیت هلال احمر در عشق آباد خط و نشان وزیر ترامپ برای کانادا + فیلم حسن فرحات در حمله به صیدا به شهادت رسید+ فیلم تداوم افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای خوزستان

1

استاد جعفریان از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند

  • کد خبر : 44172
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۷
استاد جعفریان از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند

عضو پیوسته فرهنگستان علوم در پیامی که برای مراسم پاسداشت چهره رسول جعفریان برگزار شد مطرح کرد: در کنار رشته‌های مختلف تاریخ، به نظر من تاریخ علم می‌تواند در ارتقای دانش نقش مؤثری ایفا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز (یکشنبه ۱۶ دی ماه) مراسم رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» که مجموعه گفتگوهای رسول جعفریان است و به کوشش حامد زارع گردآوری شده با حضور جمعی از اهالی علم در سالن اجتماعات خبرآنلاین برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام ناطق نوری، حجت الاسلام معراجی، حجت الاسلام معزی، حجت الاسلام مهدوی راد، محسن جوادی، نادره رضایی، محسن اسماعیلی، سیدفرید قاسمی، مسعود معینی پور، علی لاریجانی، حجت الاسلام احمد واعظی، غلامرضا امیرخانی و اساتید برجسته دیگری حضور داشتند.

در بخشی از این مراسم، پیام آیت الله سید مصطفی محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه که برای این مراسم نگاشته شده بود قرائت شد.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برای توسعه و پیشرفت ملت‌ها، آگاهی به تاریخ نقش مهمی را ایفا می‌کند ولی آگاهی به تاریخ نه صرفاً به معنای اطلاع از سرگذشت پیشینیان برای تفاخر و تظاهر بلکه برای حرکت رو به پیش و رشد و تعالی و بهره گیری از تجربیات گذشتگان برای ساختن آیندگان.

در کنار رشته‌های مختلف تاریخ، به نظر من تاریخ علم می‌تواند در ارتقای دانش نقش مؤثری ایفا کند.

در رشته‌هایی که اینجانب آشنایی دارد، ابهام بسیاری از مسائل، معلول ناآگاهی به تاریخ آن دانش است. و دانشمند وقتی می‌تواند نظریه‌پردازی کند که به روند شکل‌گیری آن دانش در بستر تاریخی آگاهی کافی داشته باشد.

صدیق مفضال، جناب استاد دکتر رسول جعفریان شخصیتی است که عمر گرانبهای خود را اختصاص به شناخت تاریخ اسلام داده است.

آثار مستطاب ایشان نشان می‌دهد که وی همواره در میان گذشته، حال و آینده ایستاده است. از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند.

نگاه ایشان به تاریخ مسائل علمی منبع غنی و پرباری است که برای ارباب پژوهش و تحقیق و ارجاعات آنان به آثار ایشان گواه روشنی است برای صدق این مدعا.

اینجانب برای این متفکر عالی قدر عمری به درازای خورشید از درگاه حق متعال همراه با موفقیت‌های روزافزون مسالت دارم.

سید مصطفی محقق داماد، ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=44172

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.